Tuesday, September 27, 2016

Kisah Shein dan 'Fish'


STICKY POST
 *Please scroll down for new entry*
Assalamualaikum



Shein dari kecik lagi memang sukaaaa la dengan ikan. Asal nampak ikan, kecik ke besar semua pon ‘she’. Ikan mati ke, ikan hidup ke, sup ikan ke hatta ikan bilis pon namanya ‘she’. Dia tak pandai sebut fish. Hahaha. Tapi bila dah masuk sekolah (BBI – Building Blocks International) baru la lama-lama sebutan dia betul jadi ‘fish’. Ikan memang Shein punya favorite. Last time masa Shein ikut event I for Scott’s® DHA Gummies dekat Aquaria, suka la dia dapat tengok banyak fish. Kata Sazli, masa buat tour Discovery Hunt tu kan ada ditunjukkan Shark and Sharks activities? Shein excited giler especially masa feeding session tu. Ever since dah tau dah if ikan bentuk macam tu, nama dia Shark. Tak habis-habis dari dalam kereta on the way balik, sampai la ke rumah dia sebut Shark Shark masa I tunjuk gambar dalam handphone. Now bila bukak Discovery Channel untuk Shein, if nampak Shark dia dah sebut Shark la. So ikan bagi Shein sekarang ada dua jenis. Satu ialah Fish, satu lagi ialah Shark. Haha. Kan kitorang pergi event tu on Saturday and kebetulan, Isnin tu semua murid kena bawak bubble wrap for craft day at school. Dorang kena buat submarine punya hidupan dengan menggunakan bubble wrap and color. Kata Shariffah, Shein happy sangat. Yerla, mana tak happy. Dapat main dengan water color, lepas tu dapat pulak buat fish. Suka la dia.


This is the Bubble Wrap Fish and Starfish from Shein. Dengan bantuan friends and teacher of cause.
 

Dah alang-alang ada lukisan under the sea macam ni, I pon terus masukkan Shein untuk ‘Sleep with the Sharks Contest’ walaupon ikan dia tak rupa shark pon tapi takper, kita boleh give a try kan? I pon nampak ikan tu macam senyum. Haha. Cara dia senang jer dia if korang nak anak-anak korang untuk menyertai contest ni. Complete this sentence: “If I could sleep next to a  shark, I will ask Mr. Shark…..” (Kurang dari 25 patah perkataan). Lepas tu lukis gambar a happy Shark di atas kertas mengikut kretiviti masing-masing. Kemudian tangkap gambar hasil lukisan anak anda dengan sentence awal tadi lepas tu komen dekat Scott’s FB link disini. 10 pemenang dengan ayat yang paling kretif akan memenangi sepasang tiket ‘Sleep with the Sharks’ dan Ibu pula akan mendapat RM100.00 AEON vouchers untuk shopping!


 


I suruh Shein sendiri letak all the 'submarine' gummies dekat lukisan tu. Tapi letak satu atas drawing, satu masuk mulut. Shein memang suka la Scott’s® DHA Gummies ni sebab sedap and of coz sebab bentuk 'fish', lagi la dia suka. 
 


Scott’s® DHA Gummies - Strawberry Flavor



Bagus la concept gummies macam ni. Kids especially yang picky eater macam Shein ni kadang-kadang payah untuk I nak bekalkan khasiat DHA yang cukup kepada dia dalam diet seharian. DHA (docosahexaenoic acid) ialah sejenis Omega-3 fatty acid yang amat penting untuk perkembangan otak dan penglihatan yang bagus untuk kanak-kanak. Omega 3 ni pulak banyak terdapat dalam Ikan Salmon, Ikan Tuna, Ikan Sardin serta sayur-sayuran macam Bayam dan Broccoli. Semua element ini terdapat dalam Scott’s® DHA Gummies so senang la untuk kita Ibu-Ibu bagi memastikan anak-anak kita mendapat DHA dan Vitamin D yang cukup dalam diet harian anak-anak bagi memastikan perkembangan otak yang baik, penglihatan yang bagus. Sehari boleh makan up to 3 gummies. Yerla kan, as a working mom, kadang-kadang susah kita nak fikir menu yang ada Omega-3 ni. Nak pulak Shein jenis picky nak makan. Kalau bagi dia makan ikan je memang lama-lama dia terbalikkan ajer pinggan. Hahaha. Nasib baik la ada Scott’s® DHA Gummies ni. I pon happy la sebab Shein dapat keperluan DHA yang cukup setiap hari.



Now Scott's melancarkan DHA Gummies ni lagilah syok! Rasa sedap sangat gummies ni. Shein memang suuuuka sangat. Dalam Scott’s® DHA Gummies ni penuh dengan DHA dan Vitamin D yang bagus untuk perkembangan otak dan mata. Ada 2 perisa iaitu Strawberry dan Orange. Dah la bentuk comel macam ketam, octopus dan ikan. Suka la budak-budak makan. Rasa sedap dan penuh dengan khasiat. Korang dah boleh dapatkan Scott’s® DHA Gummies ni di pasaraya terkemuka di seluruh Malaysia. Dah dipasarkan pon.



Ok sambung balik cerita pasal lukisan tadi. Eh, tetiba ada dua ekor balik fish? Hahaha. Sheinnnnn!! Jangan la makan lagi the fish! Macam ni sampai bila nak siap??? Hahahah.
  
Shein ask for more fish. Ok son!



Almost done


Taraaaaa!! Dah siap. Pandai Shein letak the submarine dalam lukisan ni. Crab dia letak dekat bawah sekali. Sekor je. Yang lain semua fish and octopus.


Contest ni bermula dari 19 September sehingga 7 Oktober 2016. Hadiah pon best for both kids and mommy. Kids dapat a pair of tickets for ‘Sleep with the Sharks’ experience and mommy dapat shopping vouchers! Rugi la kalau tak join sebab masa ni la kita dapat asah bakat anak-anak kita untuk melukis, mewarna dan menggunakan creativity mereka untuk cuba yang terbaik bagi menghasilkan lukisan paling cantik dengan menggunakan Scott’s® DHA Gummies as well. Kalau bernasib baik boleh menang tiket ‘Sleep with the Sharks’. Bagus tau program ni sebab dekat sini anak-anak anda akan dapat tengok Sharks depan mata secara live! Chance macam ni memang susah nak dapat and I can say, this is a chance of a lifetime! Dapat tengok Sharks diberi makan depan mata and tengok habitat semulajadi Sharks ni which is good untuk anak-anak learn new things pasal Sharks and dapat bantu mereka dari segi their curiosity and adventurous mind as well. Untuk more info pasal Scott’s® DHA Gummies korang boleh tengok dekat https://www.scottskids.com/my atau Facebook Scott’s Malaysia di https://www.facebook.com/ScottsMalaysia/ dan hashtag #ScottsMy serta #ScottsLittleExplorers. Terms and conditions pulak disini http://bit.ly/2cQewGk. Semua info ada dekat situ.

-eNd-

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...