Thursday, September 22, 2016

S E D A P



Assalamualaikum.

Sampai hati BLVD dan take out Roasted Bone Marrow and Oxtail Marmalade from menu. Padahal baru je kot tak pergi? Tetiba dah take out from menu. SAMPAI HATI. Dah la dekat Evendough Green House take out Dark Chocolate Soufflé dari menu jugak. Takpeeeeeeeeeeeeee. Yang Brycg pulak dah take out Minute Steak Sandwich. Korang ni kenapa eh? Yang kita suka, yang kita looking forward untuk makan tu jugak la yang dia keluarkan. Tak baik mainkan perasaan I. Geram je. I ni ada masa suka makan jugak pasta. Ikut mood. Ada masa I suka bolognaise, so kalau pergi makan memang akan order tu je. Ada masa I suka carbonara. Carbonara ni bertahan lama la I suka. Tapi tengok jugak consistency kuah dia macam mana. I tak suka yang terlalu pekat and dry tapi I suka yang kuah banjir, musti mau ada wild mushroom. Pasta pulak kena ONLY spaghetti. Kalau fettuccini I paling menyam. Lately I suka Vongole. Dia macam Aglio Olio tapi kuah dia macam creamy a bit. Sukaaaaaa. The best is dekat Alexis la. Sebab dia the best kerana dekat situ je yang I pernah makan. Hahahaha. Bebaru ni try makan dekat BLVD pon sedap. So, hati tak la kecewa sangat bila Bone Marrow dah takde. Cuma tak boleh la nak compare kan dua menu ni sebab different league tapi boleh laaaaaaaaaaaaaaaaaaaa. Sebab sedap!


Linguini Vongole – Cream Sauce/Short Neck Clams/Chili Flakes/Roasted Garlic Chips. RM40.00


I suka sebab clams dia fresh and I suka dia punya bawang putih goreng punya rasa bila combine dengan gravy. Yang I tak suka sebab dia linguini. I mintak tukar dengan spaghetti tapi dia cakap takde. I dah pesan, suruh boss dia NAZA beli spaghetti. Sebab ada orang tak suka linguini. Hahaha. Tapi sebab dekat BLVD ada provide Power Bank untuk sesiapa yang bateri henpon kong, so tertebus la kekecewaan sebab takde spaghetti. Takde kena mengena langsung padahal spaghetti dengan Power Bank. Aku pon tak paham. Kepada BLVD I hope you consider putting back Bone Marrow dalam menu and Evendough put back Dark Chocolate Soufflé dalam menu. Naseb baik I tak mengidam, kalau tak dorang tau la naseb dorang macam mana. I biasa kalau lapar moody, kalau teringin nak makan lepas tu takde pon boleh moody. Beremosi sungguh dengan makanan. Sekarang ni pulak beremosi bila tengok I LOVE U ABANG BOMBA. Aku pon tak paham macam mana boleh tertengok cerita tu. Hahahaha. Ada orang eeeuwww kan I bila I tengok, tapi aku peduli apa?

-eNd-

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...