Thursday, September 1, 2016

Tanah Aina Farrah Soraya. Ko Tunggu Kitorang Datang.

Assalamualaikum..

Hi korang, best ke kerja lepas Cuti Merdeka? Mesti lemau kan? Kesiannnnn. I dengan Shein and Sazli now tengah bercuti di luar KL. Bestnyaaaa… Dah la KL jerebu teruk, kita dekat sini dapat hirup udara segar dengan ditemani kicauan burung dan unggas serta dapat mandi sungai yang air dia jernih. Bestnyaaaaaa. Kitorang sekarang berada di Tanah Aina Farrah Soraya dekat Raub untuk some nature activity with BBI (Sekolah Shein) friends and family include Shariffah Family, Mr Mohammad Family and 2 more families yang baru nak jumpa dekat sana. Apa ada hal tak kenal, kita make friend la. Last time masa dekat Villaku Residence pon takde yang I kenal tapi semua pon best. Too bad this time Anis family tak boleh nak join sebab Aina kena kerja. Lepas tu Abang Duhairi and family dah pernah datang sini so they don’t want to go dah. Eksyen giler. Haha. Mr Mohamad and Reham punya anak, Salma baru masuk sekolah Shein semester lepas so this is the first time la dia join. Dorang bukan local, so boleh la ajak tengok keindahan alam semulajadi di Malaysia. Semua ni kitorang dah plan since April lagi and now after 4 months finally kitorang dah dekat sini. Woot woot! Jap. Yang really working hard on this is Shariffah sorang je sebenarnya. Memandai je I cakap kitorang. HAHAHAHA. Jom tengok gambar.


Yang ni I believe is Honeymoon Chalet. Lawa kan?



Kitorang nanti duduk dekat dorm macam ni. Saja je nak sharing room macam ni. Baru syok! Kata camping? Tapi ni camping version up la. Hahaha.


Kalau la dorm dekat asrama macam ni, mesti semua orang nak duduk hostel.


If korang duduk chalet kan? Nanti turun tangga terus  masuk sungai. Bestnya laaaaa.



Seeeeejuk


Tanah Aina, ko tunggu kitorang datang

Actually Shariffah dah ada email activity yang kitorang akan buat. Tapi I pon tak sebok nak ambik tau. Yang I sebok tanya is ‘How’s the foods? Ada durian or not?’ Makan jugak yang disebokkan oleh I. Hahaha. Shariffah dah remind banyak kali. ‘Everyoneeeeeee no water heater ok? This is nature program. Please take note.’ Kecoh je Guru Besar tu tau? I orang Jengka ok? Takde hal la mandi takde heater. Lepas tu dia pesan suruh bawak mosquito repellent and kasut getah sebab nanti kena masuk hutan. I tak sabar nak buat the activities with Shein especially. Budak tu memang Mat Kampung. Dia mesti suka ni masuk-masuk hutan. Kang ko jangan nak drama sangat eh Shein? Jaga reputasi Mama. Dia memang penggeli dengan serangga. Ada sekali masa kat kampung Bapak dia nampak belalang tapi dia punya hingaq sampai nak naik atas belebas. HAHAHAHA. Orang Peeeekan la katakan. Tau dak Orang Pekan tu apa? Bukan Pekan yang kat Pahang tu. Orang Kedah cakap Pekan tu Bandar. Kat bawah ni is itinerary program masa dekat sana.

Tanah Aina Farrah Soraya 3D2N Program
DAY 1

12.00pm - Check in
12.30pm - Buffet Lunch
2.30pm - Jungle Trekking to the Fountain of Youth Waterfall to perform Leap of Faith 15ft platform jump (*optional: River Trekking on the way back, if you want, kindly inform our staff that will be guiding your group)
Do note that: Outdoor Activities are weather dependent.
4.30pm - Evening Tea
7.30pm - BBQ Dinner
9.00pm - Save Our Rainforest (Short video on How to Save our Rainforest)
9.30pm - Movie / Indoor games (carom, pool, boardgames, ping pong etc)


DAY 2

7.00am - Peak Into Paradise (Morning Walk)
7.30am - Breakfast
9.30am - Flying fox (Optional @RM30 per pax, min 10 pax)
12.30pm - Buffet Lunch
4.30pm - Evening Tea
5.30pm - Free & Easy
7.30pm - BBQ Dinner
9.30pm - Night Walk

DAY 3

7.30am - Breakfast
11.00am - Depart

Woot woot! Bestnya ada Flying Fox and Night Walk. Semalam I dah beli Torchlight dekat Cold Storage KLCC. RM23.00 exclude battery. Hoi, mahalnyaaaaaaaaa! Sorang satu torchlight. I agak ni mesti akan gaduh ni dengan Shein sebab dia punya kitorang tak belikan. Untuk Shein I dah belikan dia Poncho. Mana tau nanti dalam hutan tetiba hujan ke apa so pakai la poncho. OMG BESTNYAAAAAAAA. Nanti balik KL, I share semua program kitorang dekat Tanah Aina ok? Tunggggguuuuuuuuuuuuuuuuu!!!


-eNd-

2 comments:

Norma NML said...

subnallah...cantiknya tempat ni..

Mommy Cici said...

wah bestnya kaksu. tak sabau nak tahu. tapi serious takde heater? -.-''

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...