Friday, September 2, 2016

Tanah Aina With Love

Assalamualaikum...

I ada dekat Tanah Aina Farrah Soraya lagi sekarang ni. To be exact masa I tulis ni, I otw back dari restaurant dekat luar dari Tanah Aina atas lori yang macam lori ayam. Lori ni dia modified la jadik dekat belakang tu macam tempat duduk hadap mengadap. Dah macam PATI pon ada. Haha. Takot jugak sekarang ni sebab dekat luar sangat la gelap.. Nak berselisih dengan 1 kereta pon susah. Ni Raub ke apa ni wei? Now lebih kurang dalam 9.45pm. Dah la tetiba pulak lampu dalam lori ni terbakar. Jangan Pandang Belakang sangat experience malam ni. Kah kah kah. We was stranded dekat restaurant ni sebab hujan lebat tadi. Nak sampai dari restaurant ni ke tempat parking kereta lebih kurang dalam 5km lepas tu dari tempat parking kereta nak masuk ke dalam lebih kurang dalam 2km pulak and jalan nak masuk ke dalam ni is trekking trail ye? One way and dark and hutan you name it. Rasa macam takde civilization je. Haha. But the experience is seriously five star. Naseb la ada 15 orang dalam lori ni, kalau tak memang I suruh je driver ni berenti dekat balai polis sebab I takot nak masuk dalam dah. Baik tido dekat Balai Polis je dari nak kena masuk dalam hutan. Amenda aku buat ni pon aku taktau. Goyang jugak bila dah kiri kanan gelap macam ni. Ni dekat jalan besar ni, tak masuk dalam hutan lagi. Huwaaaaa.


Ada orang cakap I macam pwincess masuk hutan siap pakai seluar kembang. Patut pakai sports attire. Well. Tu pakai selipar jamban tu kira ok apa? Haha. Dengki la tuuuu. So macam ni la lori kitorang naik dari tempat park kereta ke Tanah Aina.

Our 'LIMO". Ok apa siap ada tangga macam pentas sekolah punya.
PATI sangat. Tapi PATI ni jenis upgrade la sebab ada Jordan, Hongkong, Pakistan and Jawa kacuk Scottish (I letewww)

Shein enjoy his ride. Tapi ni siang boleh la enjoy. Ko tengok malam macam mana dia punya seram.

This is how it look like merempuh hutan masuk ke dalam. Dalam gambar is Ms Siti and her husband.


Dah dua malam we missed the Night Walk due to raining. If hujan tak boleh la buat sebab trail slippery. Today Sazli and the rest buat Morning Walk. Naik atas bukit and dapat tengok matahari naik. The view is breathtaking. I tak join sebab Shein tido lena. The morning walk kena start at 6.45am. Hopefully esok pagi (Jumaat) tak hujan la. I taknak miss the Morning Walk. Masa first day, kitorang trekking ke Leap of Faith dalam hutan sana nuuuuu, lebih kurang dalam 3km pergi balik and I buat terjunan dari platform masuk dalam waterfall lebih kurang dalam 15ft (3 meter). Masa nak terjun tu, I pandang bawah and rasa macam menyesal and nak turn back but ego tak membenarkan sebab I kan poyo, muka confident je among all woman's yang ada. Haha. The video nanti I share later of coz. Shein eager to try tapi kitorang tak bagi sebab takot Shein tak boleh control the breath nanti dia minum banyak air pulak. Shein enjoy do the trekking very much! Siap lompat-lompat lagi. Masa ni ada guide yang akan tolong dukongkan Shein masa dekat trekking yang mencabar. They are very expert and the younger is Haiya, anak Ms Reham and Mr Mohammad. Baru 2 years old. 


Now we already enter the forest untuk masuk ke Tanah Aina. I busykan diri tulis dalam note ni sebab outside is hutan, no light except for lori punya lampu and kitorang dekat dalam lori ni open concept and it's raining out there. Woo hoo seronoknyaaaaa!!! *rolling eyes. Stressed tak korang baca I tulis ni? Sebab I stressed giler and tonight is malam Jumaat so nice baby. Ni kalau keluar apapa dekat depan ni konsep dia redha je la. I ni dalam hati segala doa I baca tup2 rasa familiar pulak sebab tetiba allahumma lakusumtu apa kes??? Hahaha. Oklah, nanti later I share cerita pasal Tanah Aina bila I back to civilization. Tanah Aina is such a great place but I miss KL and Japanese Food so very much. (Makanan jugak yang dia rindu). Kbye.


-eNd-

2 comments:

Mommy Cici said...

terjun 3 meter? hahaha kalau I, sangguplah patah balik -,-''

NUR YASHRINIE YAACOB said...

kurus melidi ni yang i rasa nak begadoh ni? tp chop! ni gambar sekolah rendah kan? kan? kan? please say yes!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...