Wednesday, December 21, 2016

Langkawi Girls Trip : Pantai Cenang

Assalamualaikum..

Now I ada dekat Langkawi International Airport. Dah dekat departure hall. Flight pukul 3.15pm. Jangan la kapalterbang Air Asia ni nak goyang-goyang ke apa. I don't want. I pon taktau la semenjak bila pandai gayat ni. Padahal I athlete kot? Patut menda macam ni takde apapa. Kelmarin naik SkyCab masa memula eksyen siap berdiri ambik gambar. Lama-lama lepas tu keras je sebab takot. Nak balik satu hal. Abes semua mengaji dalam Cable Car. Ain tukang gelak je. Haha. Semalam petang kitorang patut nak tengok sunset dekat Pantai Cenang tapi sudahnya hujan gerimis dari pagi jejak ke malam so goodbye Sunset. Malam tadi more to Free and Easy. Free and Easy ni sangat merbahaya la sebab Mak ni jenis tak boleh berenti takde activity nanti dia tanya 'Bila shopping lagi?' T____T sampai Ain tanya, 'Mak Kaksu kuat eh? Dia ok je kalau asyik berjalan. Macam tak penat'. I gelak je. Baru dia taaaaaaaau. GF I ni memang macam ni ok? Dia memang kuat. Lagi la berjalan macam ni memang dia suka. Lepas tu all the time mesti ada kudap-kudap. Malam tadi dah urut kaki siap-siap dekat Cenang, so dia cakap dah lega dah sikit. Takde dia mengadu sakit kaki ke apa so far, Al-hamdulillah.


Mak sporting je melayan anak-anak suruh posing. Haha. 



Lompat!!

Now dah rasa lega sangat sebab dia nak sangat-sangat ke Langkawi and memang Kaklong cakap this time kita je pergi adik beradik sebab senang nak bergerak. If ada budak-budak and pergi sekali dengan family semua nanti macam susah nak gerak. Suami masing-masing pon sporting bagi keizinan untuk kitorang. Syukur Allah je yang tau. Semua ni untuk Mak. Kami adik beradik memang nak tengok Mak happy. Mana dia nak pergi, apa dia nak buat, apa dia makan semua 100% kita ikut dia. Priority to her. Malam tadi De nak makan western, Mak nak makan nasik so kitorang makan je la dekat Shell Out. Makan berlima ambik 2 set, tambah mantao and tambah kepak ayam. Abang tauke tu nak ngorat I. Kitorang makan ambik set RM79 dapat RM49 kah kah kah.

Such a sweet memory dekat sini. Dapat spend quality time dengan Mak, Kaklong, De dengan bantuan Ain tolong drive and ambik gambar. Semua program smooth, takde any casualties alhamdulillah. I love my kakak-kakak and Mak very much! Ain pon of coz la sayang jugak. Dia yang tolong arrange semua dari penginapan, book flight, drive, ambik gambar semua (tu tugas paaaaaling penting). Things not gonna be smooth like this without her. Kata Ain, dia belakang tabir je. Tak payah masukkan gambar dia dalam blog :| Baiklah!

Ni badan dah start rasa letih. Hope dalam flight kang lelap la. Aduhai I ni walau ngantuk macam mana, dalam flight susah gila mata nak pejam. Ni Langkawi - KL tak sampai sejam pon. Tapi dia punya nervous macam nak pergi London! Anyway esok I dah kerja. Malasnyaaaaaaaa. Tapi ada la rasa rindu pada office. Intan and Dyba especially. Rindu pada Shein beyond any words that I can describe. Paling lama tinggal dia is this time la tapi everyday kita Facetime. Rindu pada Sazli :) Doakan flight I smooth ok? Jumpa di KL!

Love Chooyaya

 -eNd-

2 comments:

cikkyra blogspot said...

bagusnya bawak mak jalan2. Tahniah! :)
Respek dengan orang yang bawa mak ayah sekali bercuti

Chooyaya! said...

cikkyra : :) alhamdulillah....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...