Monday, February 6, 2017

Weekend With Shein - Part I

 Assalamualaikum..

Weekend ni well spend dengan Shein. Kitorang 2 hari ni dekat KL and ada dekat rumah je. Shein pon tak boleh nak renyah-renyah sangat sebab baru je sihat and baru discharge dari hospital. Doctor Patric pesan no pool, no mall semua no. Duduk rumah je diam-diam and banyakkan rehat. Plan nak balik kampung pon postpone minggu depan. So Sabtu Ahad kitorang rehat-rehat je dekat rumah. Pergi rumah Baba and Maktok both day sekejap-sekejap and Sabtu petang Sazli bawak kitorang naik Harley Electric Scooter ronda sampai Taman TAR and bagi Ikan and Turtle makan dekat Kelab Darul Ehsan. Memory la tempat ni sebab dulu I kawen dekat sini la. Hehe. Dah lama giler tak datang sini walaupon sekentut je jarak dari rumah. Dekat KDE ni banyak jugak facilities macam Swimming Pool, tempat main Badminton, Tennis, Golf semua. Restaurant, Salon and Barber pon ada jugak and harga pon tak mahal. Semua open for public accept for facilities tu kalau non-member akan jadik mahal la sikit yuran dia. 2 hari tu kitorang layan naik Electric Scooter. Singgah jugak tapak rumah tengok apa dah jadik. So far masih takjadi apapa lagi. Hahaha. InsyaAllah kata Sazli, tahun ni dah boleh start naik la. Tak sabarnyaaa nak tengok rumah naik and nak hias rumah sendiri soon. Happy beyond everything. Sazli tu lagilah, if I and Shein happy dia dia double triple happy. Nampak sangat apapa dia buat priority is Shein and I and lepas tu baru dia :) Yang dekat KDE tu nanti I share dalam next entry. Yang entry harini ni kita lompat ke hari Ahad sebab ada activity makan. I sukaaaa and dah lama tak makan dekat Menate. I’m craving for daging. I pon lepas Shein discharge haritu, ada jugak kena diarrhea and food poisoning. Makan apa pon muntah sampai takot nak makan. Now dah ok la. Al-hamdulillah. Kurus la 2 hari lepas tu debab balik. Hahah.


Thank you Menate sebab masak exactly macam yang I nak. Yang ni Medium rare Sirloin Steak. Lembut je! Kata Chef dia, Rib Eye lagi lembut. Next time nak makan Rib Eye pulak. Dia punya Sirloin pon dah lembut and sedap macam ni, Rib Eye macam mana lah pulak kan? Yang ni I pick sendiri. RM70.00++ harga Steak and any meal akan complimentary drinks. Unlimited. Tu yang best Menate ni.



Sazli macam biasa la. Kalau datang Menate wajib makan kambing. Yang ni is Lamb Rack.


Kasik Close Up sikit supaya ada yang terliur. Jangan ailio menetes dekat keyboard dah la eh? Lamb dekat Menate ni memang sedap la. Tak boleh nak sangkal lagi. Yang ni around RM60.00++


TQ Papa belanja. Lain kali belanja lagi ok? Semoga murah rezeki. Aminnnnnn


Si Sheindong sekarang dekat tempat makan behave la. Tapi makesure internet tak buffering. Hahaha. Now memang senang hati sebab melambak company telco yang offer 60g sebulan. Hah, pakai la dengan gembira sampai lebam.


Budak ni gaya memang tak boleh kalah. Baba la pesan suruh pakai helmet. Safety first ok son?


Kata Sazli, now dia famous la dekat area Ampang sebab orang ramai kenal bawak Electric Scooter ni. Macam Blogger dah rasa kata Sazli. Hahahha. Haritu masa dia isi minyak dekat Petronas pon ada yang tegur dia. Amboi amboi amboi. Ada rasa nak caras Siti Nohaliza ke? Berani dia?


Ronda area Sri Tanjung, Taman TAR, Kampung Melayu and Shein ajak singgah playground.


Lajuuuuuuu lajuuuuu buaiku lajuuuuu. Aku nak kawen, dengan anak Rajaaaaaaa. Hahahaha.

Seronok jugak bila ada masa macam ni. Biasanya kitorang weekend memang hectic kesana kesini. Sesekali dapat bangun tido lambat, malas-malas tak payah gosok gigi sampai tengahari bestnyaaaaaa. Naseb la ketiak always wangi. Sapa yang ada ketiak bau tungkik I suggest pakai Perspirex. Harga dalam RM50.00 macam tu botol kecik tapi sebotol ni boleh tahan 80 tahun. Pakai dia seminggu 2 kali je time malam. Nanti ketiak tak busuk, tak basah, baju pon takde kesan peta peluh and memang best giler. Melekit apa semua takde. Cuma dah takde bau Apple la sebab menda ni takde bau. I pakai jugak 2 minggu sekali. Yang hari lain pakai Lady Stick macam biasa sebab rindu. Hehe. Sapa yang ada masalah ketiak tungkik seriously I memang rekemen korang pakai la Perspirex ni. Bagus giler woi! Beli dekat Pharmacy ok? Aku pon tak paham macam mana cerita Shein, makan tetiba masuk bab ketiak. Kah kah kah.


Untuk masalah ketiak tungkik pakailah Perspirex. Kah kah kah.

-eNd-

2 comments:

Amanda Suria said...

Argh...kenapa....kenapa aku tgok steak time2;ni....kejam wooo siti nohaliza

Wizana Arbain said...

Sue nti share pasal toilet training shein pls. So happen i pon tgh trained mg son but so far x berjaya sbb dia asek tahan kencing selagi x pakai kan diaper. I naik tkot dia kena batu karang kang. If u hv any good tips share pls if u dont mind :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...