Wednesday, April 26, 2017

Designer Handbag Harga Lebih Murah Dari Any Personal Shopper

Assalamualaikum..

Sapa nak ber handbag designer baru sempena raya yang bakal menjelma ni ha sempat lagi. @Ibaggyou ada offer untuk bayar installment. Tauke dia nama Aliah Ali (Ongkaya laki bini. Suami dia nama Khatiq). Dia cakap dia seller ikan bilis tapi ikan bilis pon pergi Europe setahun 2 kali ko aperhal ikan bilis? Hahahaha. If korang biasa beli dengan Personal Shopper yang memang kerjanya pergi balik Europe untuk handbags, shoes etc korang sure tau and familiar dengan harga certain handbag kan? So korang boleh compare harga dengan Ibaggyou and korang akan tau memang harga dorang WAYYYYYY murah dari Personal Shopper yang lain. Personal shopper Aliah ni korang jangan risau akan dapat barang tak authentic or penipu jual fake item tapi perasan kata jual authentic sebab semua dijamin tulin. I perasan ada satu IG ni memang melambak dah kena komplen barang dia fake tapi jual harga authentic tapi ada jugak tu yang beli. Memang popular la dekat IG @handbage_police_malaysia dulu tapi now IG tu dah kena hack so I pon tak sure mana lagi IG yang boleh bantu kita untuk trace scammer and personal shopper tahik jual barang fake harga authentic. Tak paham aku macam mana punya viral dah IG Shop tu tetap ada yang nak beli. Maybe sebab dia ada physical shop and letak pulak dekat area hi-end so ramai la yang percaya barang tu authentic. Sian sangat pada yang beli. Tapi dengan Ibaggyou korang takyah risau sebab all item bukan fake and takkan kena tipu. Pada yang baru berjinak dengan branded item boleh refer pada Aliah macam mana nak tau perangai scammer and penjual barang fake mengaku authentic ok? Meanwhile meh cuci mata dulu tengok apa barang yang korang boleh letak dalam list to buy.


Swarovski crystaldust. Cuff RM355.00, Double RM455 and Wide RM610



Prada Saffiano BN1801 RM4,300.00 






Prada Vit Daino Hobo RM2,800 jer. Sesuai bawak pergi kerja and boleh letak memacam dalam ni sebab besar. Pampers pon boleh letak dengan botol susu. Hahaha.


Prada Saffiano Double Bag RM5,350.00


Prada Wallet RM1,400.00 je. Yang zip around pon ada.


Longchamp Neo Sakura Small RM790.00, Medium RM890.00

LV Sarah Wallet RM2,350.00

LV Josephine Wallet RM1,690.00 


Ferragamo Jelly Shoes RM1,100.00 (Pic credit to mmsim10)


Longchamp Le Pliage Short Handle Small RM220.00 and Large RM240.00

Kata Tauke Ibaggyou, Installment plan korang boleh buat start dari end April for first payment, second payment end Mei and 3rd payment Mid Jun or masa nak COD. Mana yang less dari RM1,000.00 boleh bayar ikut suka hati tapi mesti mau settle sebelum 28 May 2017 and untuk barang more than RM1,000 70% deposit required. COD KLCC dan Ampang Point sahaja. Tauke dia dah ada anak 2 ni kehidupan dia agak huru-hara. Tak boleh nak COD merata macam dulu. Untuk LV bag, slot dah full. Wallets and Small Leather Goods je yang boleh order lagi.

Lepas tu I nak sampaikan pesan dari Aliah kepada readers I, sila berhati-hati dengan Longchamp Handbag yang murah sangat. Seller kata konon ambik dari supplier dari France sebab tu murah tapi jangan terpedaya sebab Longchamp takkan ada supplier. Kalau dia degil cakap dia guna cargo, mintak dia resit airfreight parcel then baru boleh percaya tapi takkan der dia bagi sebab tu semua China mari claim Authentic. Kena rajin buat research sebelum beli jangan kata nampak murah je, terus menggelupur nak beli (macam aku, naseb Marsha selamatkan hahahaha). Untuk information korang, past season color takkan keluar lagi. Lainlah beli dekat Outlet Paris tapi tu pon susah nak carik sebenarnya. Saki baki je yang tinggal. LC takkan offer harga RM200-RM350 sebab tak logic harga macam tu. Too good to be true. Outlet pon harga RM400 - 500.00 for small size (Dengan Ibaggyou Longchamp Neo Outlet is only RM400 for small MURAH GILER)

Kekadang ada yang jual current season dengan harga half price lagilah tak logic. If dia cakap beli dekat Outlet pon takkan der ada. Next Season baru ada yang saki baki dekat Outlet. Memang susah nak dapat pon. Imagine la latest collection Sakura ada yang jual RM350.00 bapak la murah. Harga tengok dekat website pon kalau convert RM dah berapa. So jangan mudah terpedaya ok? Usually dekat IG dorang ni akan letak disclaimer ‘NO FUSSY BUYER, NO REFUND’. Sebab dorang tau tak boleh nak jawab soalan and tau dorang punya barang is Fake tapi claim Authentic. Eeee memalukan.  


Kalau kes macam ni, mintak resit airfreight kataaaala sangkut Kastam. confirm tak boleh bagi punyalah. 


Longchamp Neo Outlet is only RM400 for small MURAH GILER

Now, kata la korang ada mana-mana yang berkenan dihati, boleh WhatsApp terus dengan Aliah and mintak quotation pada dia. Harga base on currency ok? Selain dari LV Handbag, yang lain boleh lagi kalau nak atau kalau taktau nak beli apa boleh tengok dalam IG Ibaggyou and carik mana berkenan. Kalau berkenan pon kena tengok pada budget jugak. Duit ada RM5,000 tapi nak Chanel Boy tak ok jugak. Nanti kalau dah dapat any desire handbag raya nanti jalan jangan la berkepak sangat kot yer pon hahahaha. Kang orang jalan tengok pakai mata ko jalan pakai lubang hidong. Lepas tu bila siasat kenapa jalan macam tu rupanyaaaaaa handbag baru! Hahahahaha. Selamat Bershopping!

No handphone Aliah : 012-2616904

-eNd-

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...