Tuesday, April 4, 2017

Tips to loose inch dengan lebih effective with HOC

Assalamualaikum..

Harini I nak share satu TIPS yang I tak pernah reveal pada customer House of Corset macam mana nak loose inch dengan cara lebih effective. Menda ni I ada borak dengan Mimi Hamid je sebab dia cakap dia pon guna method yang sama and kalau ada yang personally tanya I lepas tu nampak macam bersungguh nak lose weight, I pon kasik tau… Kalau takde, I diam-diam jer la. Kikiki. If korang guna cara ni, lost inch dia akan lebih cepat. Cuma tahan atau tak jer la nak berseksa sikit. Caranya ialah dengan menggunakan any hot cream? Korang boleh dapat dekat mana-mana Pharmacy macam Guardian and Watson. Kalau kedai jamu pulak carik Krim Halia Mustajab tu. Tak kisah la memana janji hot cream. Kalau dekat Guardian try cari Hot Chili Body Slimming. I teringat dulu pernah buat slimming punya session, hot cream ni dia sapu dekat area perut. Punya banyak krim dia sampai berlendir la badan. Dibalutnya dengan plastic wrapping 7 8 lapis sampai ketat giler. Balut lagi dengan hot towel and last sekali dibiarnya kita dalam bilik yang suhu dia panas and balut pulak dengan hot blanket. Memang after 40 minutes, lost inch. Cumanya 1) Treatment tu mahal 2) Seksaaaa and perlu banyak kerja untuk buat. Senang cakap, if nak buat sendiri boleh je. Beli ajer la Hot Cream, Plastic Wrapping and duduk la berpengap dalam portable sauna tu. Boleh jugak. Tapi kalau dengan HOC senang skek la. Lepas mandi, korang lap kering-kering badan lepas tu sapu la Hot Cream dekat peha dan perut secara menyeluruh. Biar kering sekejap. Sementara tu korang boleh la mekap ke, iron tudung ke or apapa la. Dalam 5 minutes after baru pakai House of Corset. Setel. Pakai consistent 8 jam, sapu hot cream hari-hari dalam masa 5 hari walau sedebab mana, setebal mana pon babat and lemak korang, CONFIRM akan lost inch. Tak banyak, sikit pon dia akan hilang. Yang penting, konsisten and disiplin.

 Contoh Hot Cream



Masa ni memang akan rasa badan sedap je. Kena pastikan kulit betul-betul kering eh sebab kalau sapu hot cream tengah badan basah, nanti dia punya panas rasa macam nak penerajang je sesapa ada depan mata. I masa memula pakai hot cream dengan HOC berkandang jugak la babi keluar hahahaha. Tapi makin lama dah biasa so ok la. Alah biasa tegal biasa. I nak make it clear dekat sini, pakai House of Corset dengan konsisten dan discipline only korang akan berjaya lose weight. Kalau semata-mata pakai HOC lepas tu nasik taram macam biasa, makan manis macam onggile, malam bedal makan siap supper pon takde gunanya. Kena la with discipline. HOC ni fungsinya untuk bantu kita lose weight and bagi semangat la. Memang la dekat HOC ni ada magnet yang membantu memecahkan lemak tapi kita sendiri kena la usaha jugak dan bukan lah pakai HOC lepas tu mengharapkan terus turun berat badan macam tu je. Kenot la like that. Ramai tanya macam mana HOC bantu kurangkan berat badan, actually bila pakai HOC dia akan ‘pegang’ perut kita so automatically if nak makan banyak kita akan rasa senak. So tak boleh nak sumbat la macam normal portion kita biasa makan. Dia akan cut kita punya daily intake makan. Paham? 


Lambat takpe, yang penting disiplin dan konsisten

Kurangkan ambik gula, jangan makan malam, jangan makan nasik. Sound macam strict diet kan? So apa fungsi HOC pulak? JAWAPAN : Bila pakai HOC badan kita akan firm and nampak cantik. Pakai kebaya satin, walau pon berat 80kg tapi badan nampak ‘kemas’. Babat semua takde la nampak berlapis. So boleh meningkatkan keyakinan diri. With or without HOC ni memang ada beza. Korang try ambik jeans yang tak boleh nak kancing dekat pinggang, lepas tu try pakai HOC InsyaAllah boleh kancing sebab dia firm dan ‘ketatkan’ badan kita. Yang kurus pulak nanti tetiba rasa macam ada ehem-ehem boost up. Memang betul sebab bila bawah bra tu dia ‘ketat’ so automatically asset akan boost up. Ada yang cakap pakai corset ni body cantik fake je. Try bukak, semua menggelebeh. So????? Dah kalau macam tu takyah la usaha. Menggelebeh biar je. Pakai la corset, at least ada confident and takde la malu nampak lemak berlapis-lapis.



 Baju yang sama, pada waktu yang sama. With an Without HOC. Beza kan? With HOC badan nampak lebih firm dan kemas.

Antara soalan lain yang I biasa dapat is, Untuk breast feed baby boleh ke pakai House of Corset? Saya punya asset size F boleh ke pakai? Jawapan : BOLEH sebab HOC takde terlibat dengan bra korang. Pakai la apapa jenis bra korang nak, nursing bra pon boleh, nak breast feed anak pakai Poncho pon boleh, or Cup F pon boleh pakai sebab korang pakai Bra korang sendiri and HOC tak terlibat dekat area tu. Ok? Untuk yang bersalin and nak pakai as BENGKONG pon boleeeeeh takde masalah. Kira macam modern bengkong la. Yang bersalin bedah, tunggu sampai luka sembuh baru pakai. Ok? One more, tak susah nak pakai HOC ni untuk ketandas sebab dia ada lubang yang besar. So bila nak do your business, bukak je panties. Takyah bukak corset ni. Panties pakai kat luar macam Superman. If pakai baju satin or dress yang tak tutup punggong, pakai seamless panties. So takde la nampak panties line. Thong pon boleh. Bentuk macam mana thong boleh Google sendiri ok? Jangan pakai sependa nenek-nenek yang oversize tu kalau rasa haritu cardigan, jacket, tshirt tak cukup labuh kang nampak kesan sependa pulak dekat skirt or seluar.

 Seamless panties

Untuk yang tak biasa pakai memula akan rasa semput sikit. Lepas tu InsyaAllah akan OK. HOC tak bergulung and dia grip badan kita, unless lepas 2 3 bulan korang dah rasa longgar tu probably dah time untuk tukar size bukan sebab HOC dah tak power kekeke. Korang try la pakai time exercise, memang badan akan rasa lebih best. Masa lari ke, sebab nanti kita takde rasa lelemak bergetar. Ada design yang sama macam HOC ni sebijik! Tapi bila pakai ada rasa tulang yang mencucuk, kain tak grip korang jangan la blame pulak HOC. Ada je a few customer yang tak jadik beli sebab nampak design sebijik macam HOC jual lebih murah. I jawab simple je. Pergilah beli yang mana you suka but usually after sometimes, dia akan back to HOC balik sebab walaupon bentuk sama, tapi kualiti takkan sama. Orang kata apa? Alah membeli menang memakai. Gittewwwww. Feedback macam-macam jenis yang korang boleh tengok dekat @_houseofcorset Instagram. Ada yang period tak regular tetiba jadik consistent, ada yang conceive lepas pakai. Yang tu I tak berani nak komen apa. Maybe ada la sebab or certain condition yang boleh buat jadik cenggitu kan?


Original HOC ada 3 color only. Beige, Black and Dark Blue

M (40-45kg) | Waist : 61-67cm | Hip : 80-90cm
L (46-55kg) | Waist : 67-73cm | Hip 83-93cm
XL (56-65kg) | Waist : 73-79cm | Hip 86-96cm
XXL (71-78kg) | Waist : 79-85cm | Hip : 89-99cm
XXXL (71-78kg) | Waist : 85-91cm | Hip 92-102cm
4XL (79-85kg) | Waist : 91-97cm | Hip 98-105cm
5XL (86-90kg) | Waist : 97-103cm | Hip 104-110cm

Nak tau size apa korang pakai senang je. Korang ukur la size punggong. If punggong masuk, confirm muat AND PADA YANG TAK CONFIDENT DENGAN SIZE TAKPE. KATA LA SALAH SIZE, KORANG BOLEH TUKAR SIZE dengan syarat corset tu try je. Jangan pulak dah pakai sehari baru kata salah size. Ada jugak yang size 5XL tu hips 115-120cm also boleh fit sebab dia stretchable.
 

So kalau rasa berminat nak beli House of Corset by Siti Nohaliza, boleh WhatsApp I sekarang dekat 0129184042. RM130 sehelai, RM240 2 helai and RM300.00 untuk 3 helai lepas tu boleh jadik Agent terus. Now Agent I ada yang sebulan selamba jual 15-20 helai and profit dalam RM1,000 macam tu la jugak. Sapa nak kasik? Senang je nak jadik Agent sebab material kitorang provide. Korang just masukkan je dalam FB/IG Shop memasing. Stock takyah pegang. Kira konsep dropship tapi untung sehelai up to RM50.00 macam tu. Nak borak lanjut boleh WhatsApp I jugak ok? Okbye. Selamat Mengkurus! Raya tak lama lagi ni. Sempat lagi kalau nak kurus. Hehe.

-eNd-

1 comment:

Zarina uuTaharim said...

Terkejut den sebab tetiba muka Li*** Ha*** ada sini...haha....
pakai juge HOC....hehhe...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...