Wednesday, May 24, 2017

Kisah Burger Ampang Jaya

Assalamualaikum.



Semalam teringin nak makan burger stall. Burger Truck Amin yang depan Kolej Islam As-Sofa tu tutup pulak semalam. Dia buat sedap! Ada cheese and blackpepper sauce kalau yang special. Time teringin, time tuuuuuuuuuuuuuulah yang dia tutup kan? Dulu masa zaman muda-mudi time duduk dekat Keramat AU, I suka Burger Stall yang dekat tepi flat polis Keramat Permai tu. Ada cheese and blackpepper sauce bapak la sedap. Dulu selalu makan dengan Abang Yut dekat situ. Harga murah je. Yang special tak sampai RM4.00 pon. Now taktau ada lagi ke tak. Semalam tu kepala ligat fikir, mana la nak carik Burger Stall dekat-dekat area rumah I ni. Tetiba teringat ada satu gerai dekat Ampang Jaya. Yesssssss!! So I order la 2 burger double special, taknak bawang. Belikan Sazli punya sekali. Mintak taknak sos meleleh sebab leceh nak makan + belajar dari Sazli. Dia tak suka makan burger banyak sos. Burger Special dia takde cheese la wei. Sos blackpepper pon takdak. 2 ketoi RM10.60 maksudnya seketul jatuh harga RM5.30…. Memula rasa macam mahal for burger like this tapi fikir balik, kalau makan Burger Mc Donald, kena belas-belas pon tak komplen. Makan burger gerai kena RM5.30 pon nak berkira ke, kan? Tapi tu lah… Makanan nowadays makin lama makin mahal. Nak pulak KL ni. I pon kalau makan kussss semangat sebulan dah berapa. Nasik putih pon pernah sekali I beli yang kosong RM3.90 ok? Café biasa yang bukan ada aircond pon. I wonder, masa zaman Shein ada anak bini nanti berapa lah harga seketul burger stall. Mau RM20.00 kot? Sapa tau?


-eNd-

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...