Thursday, May 18, 2017

NOT NUMBER KKM FOR ANNESURAYA SKINCARE

Assalamualaikum..

Kecoh kan bebaru ni pasal ada a few familiar Local Skincare yang ada pengesahan KKM tapi tetiba disenaraikan mengandungi bahan terlarang? Ever since that, ramai dah pengguna yang takot nak pakai local skincare walaupon ada pengesahan KKM. ANNESURAYA yang picisan ni pon terasa ‘bahang’ jugak sebab tak putus-putus dapat argument dari pengguna pasal selamat atau tak guna ANNESURAYA SKINCARE ni, walaupon kitorang dah bagi NOT Number KKM yang ANNESURAYA SKINCARE selamat diguna taaaaapi tetap kena argue sebab ada yang lantang cakap ‘Dah tu, Skincare ‘T’ tu ada pengesahan KKM tapi kenapa ada bahan terlarang?’ Dalam kes ni, I rasa simpati pada Founder-founder yang tak bersalah kena bash sebab issue ni. Kesian sangat. Bertahun nak bina brand sampai mampu berdiri tetiba jatuh terduduk sebab popular dengan cara yang tak berapa manis. Tu kalau jadik pada I mau aku muntah sebesen. Haha. Time ni ramai pengguna/stokist/agent yang desak Founder  untuk buat press conference semua but I tau, nak self-defense dalam keadaan tengah panas pon kekadang akan merumitkan keadaan. Orang takkan mudah terima dan lebih pada nak cari salah so it’s better to remain silent sampai la keadaan reda. Nampak Founder memasing cool tapi susah hati mereka, siapa lah yang tau? Dalam hal ni I percaya bukan la salah Founder 100% tapi kekadang datang dari kesilapan pihak Kilang/Manufacturer jugak. 


Kelima-lima product dalam ANNESURAYA SKINCARE (Facial Cleanser, Toner, Day Cream, Night Cream and Intensive Night Cream) adalah selamat digunakan dan mendapat pengesahan dari KKM



Boleh check dalam website KKM and check our NOT number.

Nak elaborate more pon I rasa macam complicated and susah untuk orang nak faham. Tapi bila I sendiri ada dalam field ni, I tau banyak ‘game’ yang maybe ramai orang ramai taktau. Salah satu daripadanya ialah, bila jenama ‘T’ tu popular maka ada la yang sakit hati and carik cara nak menjatuhkan. Kena pulak masa tu jenama ‘T’ dalam tempoh untuk renew KKM, so time tu la dorang gunakan untuk cari salah and kelemahan dari pihak kilang/manufacturer boleh menyebabkan some product ‘sangkut’. Untuk pengetahuan korang, Pengesahan KKM valid dalam tempoh 2 tahun sahaja. Lepas tu kena renew balik. Kekadang nak renew pengesahan KKM ni makan bulan. Kekadang sampai 6 bulan. Memang lama. So time tu takkan la nak stop jual semata-mata nak tunggu dapat pengesahan KKM yang baru. Sian la pada Stokist dan Agent-agent yang ada stock. Founder pulak maybe terlepas pandang untuk buat lab test product from time to time just to make sure Manufacturer buat product ikut garis panduan yang dah ditetapkan oleh KKM. Satu lagi, bila kita as a Founder bagi sepenuh kepercayaan pada Manufacturer, maybe dekat sini akan ada problem besar macam ni. Lesson learned. Jangan bagi 100% kepercayaan kepada sesiapa pon in dealing business.

So, InsyaAllah product ANNESURAYA SKINCARE selamat digunakan. Macam yang I selalu advice, alert your skin problem and pakai seperti yang I sarankan. If muka berminyak, kena pakai facial cleanser jenis bar. Lepas tu day cream pakai nipis je. If kulit kusam, boleh pakai 5 item ni every day. Takde masalah. Tapi each of the cream tu pakai nipis je, tak perlu banyak-banyak. Untuk sensitive skin yang naik merah, jerawat semua kena pakai liquid cleanser. Intensive night cream pulak pakai seminggu 3 kali sahaja. If taktau boleh tanya I. I always free to help. Ok? Pada yang nak order boleh WhatsApp I dekat 012-9184042. Harga sekotak is RM90.00 FREE POSTAGE. Nak beli loose item pon ok. Beli more than 3, kitorang kasik less 30%. Nak tengok testimonial and more info boleh check dekat ANNESURAYA INSTAGRAM. Saaaaaaaaaaaaaaaayang Awak!


-eNd-

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...