Tuesday, June 20, 2017

Etoiles.Chocolats

Assalamualaikum..

Sapa penggemar chocolate sini angkat tangan! Yang I nak share harini bukan sembarangan chocolate. It’s a local product and yang ni special sebab hand crafted chocolates. Dibuat dengan kasih sayang oleh No 1 chocolate diehard fan sebab tu dia creative and cipta macam-macam jenis coklat yang exotic serta sedap and seiring dengan citarasa tekak orang Melayu serta Asia. Rare ok? Sebab memang korang takkan dapat coklat jenis macam ni dekat mana-mana. Bebas bahan pengawet tapi InsyaAllah boleh tahan up to 3 bulan. Chocolate dari etoiles.chocolates ni menggunakan Belgian Chocolate campur dengan local exotics flavors macam Chili Padi, Nenas, Lada Hitam Sarawak and many more. Lepas tu founder Etoiles ni tak kedekut guna bahan and I boleh cakap semuanya menggunakan premium ingredient contohnya guna Vanilla Pods instead of guna vanilla essence sebab dia nak jaga kualiti and make it special. So far dorang ada 24 perisa coklat and soon InsyaAllah akan keluar macam-macam jenis flavor chocolate lagi.  Macam sekarang ni diantara flavor yang ada is tamarind in white chocolate, strawberry with balsamic, ginger and lime, coconut with kaffir lime, cinnamon and hazelnuts and many more. Tak larat nak taip. Selain dari tu untuk international punya tekak ada vanilla in dark chocolate, mocha, hazelnut, praline, pistachio and macam-macam lagi lah. I boleh cakap yang chocolate dari Etoiles ni sangat special, rare and bebas bahan pengawet.





Coklat Putih Asam Jawa




Coklat Lada Hitam dan Nenas



Strawberry + Balsamic



Kelapa + Daun Limau Purut




Semua sedap-sedap


Untuk Hari Raya ni dorang ada sediakan jugak Chocolate Gift Boxes yang bermula dari harga RM25.00 SAHAJA. Murah kan? Hamper pon ada. Biasa Hari Raya orang kasik kuih raya but this time kita kasik kelainan la sikit. Kasik Chocolate pulak. Dah tu pulak local product, bebas bahan pengawet, murah, exotic some more. Memang special sangat-sangat. I pon dah rasa and as expected, memang sedap.









Tak sangka chocolate yang rare macam chili padi, halia, nenas semua tu pon sedap! Jangan lupa rasa yang asam jawa and kelapa campur daun limau purut. Rasa dia sangat fresh and SEDAP dan HALAL! Untuk penggemar chocolate I sangat rekemen korang untuk try chocolates from Etoiles ni. Ok? Memang ada class!! Dorang pon boleh customize chocolate untuk sebarang special occasion macam Birthday ke, Akikah or Weddings. Semua dia boleh buat. For more info boleh check dekat Instagram etoiles.chocolates. Call/WhatsApp 019-5338898 untuk more info.

-eNd-
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...