Monday, June 12, 2017

Offer HOC & ANS. Teh Ais. Daging Salai Masak Lemak Cili Api. Pari Bakar.

Hi Assalamualaikum..

Salam Nuzul Quran pada semua. For those yang cuti sempena Nuzul Quran macam Siti Nohaliza korang tu diucapkan selamat bercuti. Yang kena kerja macam Ain diucapkan semoga bertabah. Ala rilek la, kerja time orang ramai cuti ni la bagus. Jalan pon takde la jam sangat (padahal dengki). Tapi sakit hati jugak ada yang cuti. Kat johor ni budak sekolah je macam biasa. Ke dah ambik cuti ni ganti pada hari lain? Patutnya public holiday semua jela cuti. Ni Felda je cuti apahal? Hahaha. So macam biasa since kaksu cuti Ain akan update few things. Tengok tajuk pon dah tau ni entry rojak. Nak cerita pasal makan, offer house of corset, and offer annesuraya skincare. Bila kaksu kata buat dalam satu entry baiklah kita terus buat ye tuan-tuan dan puan-puan, sebelum dia berubah fikiran suruh separate entry makan and entry business. Tak pasal aku stress mengadap blog ni kang. kah kah kah. 

Sebelum tu kita up gambar menyirap. Teringin pulak Teh Ais Madu ni. Takkan nak bagi ain telan ailio sorang-sorang. Lepas tengok ni jangan pulak korang amek air semayang nak solat tapi kumur terus telan ok? bawak bersabar. (gambar google).


Ok untuk #houseofcorsetbychooyaya, now kaksu nak bukak satu special offer khas UNTUK READER BLOG CHOOYAYA SAHAJA. Yerla kan dia sayang sangat kat korang. Tu yang cuti pon sibuk bising suruh orang update blog sebab takut korang bukak takde new entry. If korang beli melalui IG atau agent/dropship kira invalid la ok sebab dah kata untuk reader dia sahaja. So untuk semua readers blog ni, kaksu nak bagi harga RM120 sehelai (exclude postage RM8). So total RM128 sahaja. Normal price is RM150 sehelai. So mana yang nak beli and kurus sikit before raya memang sesuai la grab this chance, sempat lagi sebab kita ada dua minggu lagi nak raya ni. Lagipon offer ni valid sebelum 21hb Jun 2017 je sebab kita follow last day post out daripada POSLAJU. Yang mana nak repeat order untuk pakai ganti-ganti pon boleh ambik peluang ni. So nanti siapa nak order boleh direct whatsapp kaksu macam biasa kat 012-9184042 and kena la bagitau korang blog reader ok? Korang ada lebih kurang seminggu lagi untuk make sure korang dapat corset korang before Hari Raya. So nanti boleh lah bercantik-cantik macam Siti Nohaliza. Takkan nak biar dia cantik sorang kan? Haha. 

Macam biasa, ada tiga pilihan warna. Black, Dark Blue and Beige. Size M-5XL and up to 120kg pon boleh pakai InsyaAllah. Tapi some size and color are selling fast! Kena check availability.


Simple tips untuk kurus dengan bantuan #houseofcorsetbychooyaya. Now bulan puasa laaaagi mudah korang punya urusan. Dengan syarat berbuka jangan makan melampau. 

One more thing, now #houseofcorsetbychooyaya nak buat tag/whatsapp and win. Terbuka pada semua asalkan korang pengguna HOC. Tak kira la customer biasa ataupon Agent/Dropship. Semuaaaa pon boleh cuba untuk menang. Sebulan kita akan pilih 1 pemenang dan 3X Saguhati. Caranya mudah je. Bagi gambar testimonial Before and After korang then kami akan pilih pemenang. Caranya tag dekat Instagram HOC ataupon direct whatsapp pada 012-9184042. Gambar tu kami akan guna untuk tujuan promosi jugak. Tapi jangan risau, yang segan muka korang kami boleh tutup/kaburkan. So dont worry ok? So goodluck pada semua! 


Ok habis bab HOC. Now untuk AnneSuraya pulak. Nak ingatkan korang pasal kita ada 2 special offer. 1) Beli Fullset percuma Glutathione Bar Wash. 2) Untuk loose item, beli 3 item keatas dan korang boleh dapat 30% off discount. Ni kira promotion for Ramadhan and Syawal. memang jimat and sesuai la untuk siapa yang nak topup some item yang dah habis. For those yang tak sure tentang pemakaian skincare and jenis kulit anda, korang boleh baca kat sini for details ok? So boleh pakai dengan cara yang betul dan paling penting selamat. Untuk AnneSuraya InsyaAllah selamat digunakan and semua dah ada pengesahan KKM. Boleh refer sini untuk NOT from KKM for each item dalam fullset.  

Beli Fullset (RM90) + Percuma satu Glutathione Bar Wash (RM30).

Beli any 3 item and more + 30% off discount (exclude postage)


Untuk rujukan from POSLAJU. So mana nak beli HOC or AnneSuraya korang kena plan supaya barang korang boleh dapat before hari raya ok? Jangan pulak order 21hb tapi cakap nak pakai raya. Itu kejam namanya. Hahaha.


Ok disebabkan kaksu suruh cerita pasal makan jugak. Kita up la satu cerita pasal makan. Dia kan memang bercinta dengan makanan. Ain pulak harini tetiba teringin lauk first day berbuka puasa haritu (dengan teh ais. sampai bila nak stop bercinta dengan teh ais ni aku pon tak tau. kalau tanya kaksu dia akan jawab sampai abang jamil mampos! hahaha). First day puasa haritu Ain makan nasik lauk daging salai masak lemak cili api pedas berapi, and ikan pari bakar daun pisang. Sedapnya lahai. Harini dah puasa ke-17. So ni kira 16 hari lepas punya cerita. Tapi dah kata teringin nak buat macam mana. Ikan pari tu sebenanrya bukan pari yang besar isi tebal tu. Tapi ni anak pari yang nama dia tuke. Eh tapi tak tau lah betul-betul anak pari or sebenarnya pari biasa tapi spesis kecik. Yang penting sedap la. Dua-dua lauk ni kalau makan dengan nasik panas sejenis pon dah sedap. Ni semua mak, makcik and pakcik ain yang masak. Ain tolong jugak, tapi tolong amek gambar je. Haha. Oklah, malas la cerita banyak pasal makan. Ni baru lepas zohor. Asar lambat lagi. Maghrib lagilah jauh. Ni berjangkit kaksu jadik kaki teringin makanan. Dahla paksa orang update pasal makan jugak jugak. Hesh!

Lapaaaaaar! Kbye.
.



No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...