Monday, July 31, 2017

Bengkung Tradisional VS #houseofcorsetbychooyaya

Hi Assalamualaikum..

Now dah selesai pon musim raya merangkap musim open house. So mesti ramai yang weight gain sebab kerjanya makan je. If ada yang tengah dalam proses kuruskan badan tu boleh la consider untuk cuba pakai #houseofcorsetbychooyaya ok? Feedback and respon boleh kata almost semua positif. Kalau tak percaya boleh check sendiri dekat Instagram @_houseofcorset. Dulu Ain cakap dengan kaksu iyer je yang bagi feedback ni, membodek lebih. Pastu terus kena marah, hahaha. Kaksu kata kot yer pon takkan la semuaaaaa kaki bodek? Dulu Ain ingat jenis testimoni and feedback ni macam kita please dorang mintak komen yang baik-baik untuk satu-satu produk ni, tapi rupanya tak pon. Macam #houseofcorsetbychooyaya ni melambak yang bagi free feedback. Cakap mesjid ni. And boleh kata most of first customer memang repeat order sebab bila makin kurus akan ambik smaller size. Yang first customer terus jadik Agent/Dropship pon ramai.


Bengkung tradisional VS Moden #houseofcorsetbychooyaya. Kalau ikut ni pon consider bengkung yang tak berapa tradisional. Sebab yang dulu-dulu punya bengkung jenis panjang siap boleh buat track lumba lari tu. But still kalau nak compare dengan corset memang jauh lebih mudah and praktikal. Nak pulak #houseofcorsetbychooyaya ni dia one suit. Takde asing, lagilah senang nak pakai. 


Up satu lagi. Kenapa bersusah payah kalau ada option yang lebih mudah kan? Yang penting konsep dia sama. 


Macam yang kita tau, lepas bersalin memang digalakkan untuk pakai bengkung/corset. Kita pon dah ada ramai jugak customer yang pakai corset ni instead of bengkung sebab lebih mudah. Yang bersalin secara caesar pon bagi feedback positif. Antara kebaikan bengkung/corset untuk orang lepas bersalin pulak adalah :
  • Mengempiskan perut dan memulihkan kulit perut - mengurangkan kesan regangan, menghilangkan tompok hitam pada kulit perut
  • Membuang angin dalam badan.
  • Mengembalikan kedudukan peranakan/mengelak rahim jatuh
  • Mengecutkan rahim yang bengkak selepas bersalin
  • Mempercepat proses pengeluaran darah kotor
  • Mengelak badan dari ‘masuk angin
  • Mengelak masalah perut buncit dan menggelebeh
  • Membantu menghilangkan sakit belakang
  • Menguatkan kembali kedudukan tulang belakang
  • Mengurangkan rasa sakit pada perut
  • Mengetatkan otot perut yang longgar semasa hamil
  • Memecahkan lemak dan selulit
  • Menggalakkan postur badan yang baik
  • Membantu proses penyusuan
  • Mencegah makan lebih banyak
Antara Feedback yang pernah bersalin caesar.

Yang slipped disc pon rasa lebih selesa dan kurang sakit bila pakai #houseofcorsetbychooyaya. Alhamdulillah.

Antara testimoni terkini. Ni one of our Agent sendiri. Kalau siapa nak jadik Agent/dropship syarat dia senang je. Kena atleast dah pernah beli dengan kami and lepastu dah boleh. Takyah letak modal, takyah pegang stock. Senang kan? Siapa berminat nak tambah income boleh whatsapp direct 012-9184042 ok? Konsep dia korang sendiri pakai selesa, lepastu baru jual dekat orang. 

Up satu lagi testimoni. 

So siapa rasa berminat nak cuba and tengok more feedback/testimoni, boleh check dekat Official Instagram @_houseofcorset ok? Situ update everyday. Yang best nya if korang beli more than sehelai insyaallah dapat lagi less. If repeat order pon kita bagi less lagi. As for now boss Siti Nohaliza still stick dekat harga RM130 and postage RM8. Normal Price RM150. So apapa nak tanya macam tak sure size or nak tanya any question pasal #houseofcorsetbychooyaya boleh DM dekat IG atau direct whatsapp 012-9184042. Dont worry, walaupon dia kat Phuket dia still available. Cuma if dia lambat reply maybe dia tengah busy on something ok? Kita yang tak holiday ni pon bukan sepanjang masa mengadap phone kan. Kadang ada jugak customer yang expect kita reply time-time tu jugak, tak kira waktu maghrib ke apa, Lambat seminit dua kena sound terus. Ewah perangai, kena tolerate la sikit ok? Kalau ok bagus. Bye. 


No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...