Wednesday, September 20, 2017

Makin Flawless Ke?

Assalamualaikum..

Bebaru ni I pergi Zoo Negara bawak Shein. Pergi sekali rombongan Cik Kiah dengan Dyba, Intan semua. Kemain gembira memasing dapat outing sama-sama padahal Zoo je poonnnn hahaha. Si Intan lagi lah siap tak dapat tido malam tu sebab dia takot Kayla anak buah dia cranky. Padahal I tengok yang menjaga Kayla tu adik dia Si Zati. Bukan dia pon. Dia sebagai prop tukang tolak stroller je padahal. Dia cakap Kayla tak suka dia sangat. Kecuali time dia belikan toys je la untuk Kayla. Ternyata Kayla kekecik dah pandai main politik wang. Hahahaha. Intan ingat dengan duit, dia boleh tawan hati Kayla? No Intan. Money is not everything. Ok? But if No money, we cannot eat sedap. (????? hahahaha) Kitorang pergi pagi ke Zoo and balik tengahari macam tu la. Korang boleh baca dekat sini entry I share pasal Zoo, ok? Memula I saspen jugak sebab Doc Aidil dah pesan, after buat Carbon Peel Laser dalam 2 3 hari jangan terdedah dengan direct sun especially beach and bersukan tengah panas. I buat treatment tu on Thursday, pergi Zoo hari Sabtu. So malam tu lumur muka dengan krim Aloe Vera yang dorang provide and I pakai sunblock. Alhamdulillah OK. Kalau tak Ok nak nanges jugak rasa sebab baru je keluar duit buat treatment lepas tu result tak bombastic kerana bebal taknak dengar cakap doktor. Kah kah kah. Naseb baik semua OK je. Al-hamdulillah and I extremely happy! Berbaloi la Doc Aidil bebel dekat I selama 3 tahun suruh datang support Medispa dia tapi I tak datang-datang jugak. I kasik alasan jauh sebab Klinik dia dekat Damansara and I pulak mana nak keluar dari Ampang, sekali awal tahun haritu dia pergi bukak pulak dekat KL Trillion sebelah The Intermark tu. Sekentut je jarak dengan Office I, so kalau tak pergi kang mau member kecik hati so yeah, pergi la support business member. Seeeeekali bila buat treatment carbon peel ni terus I perasan artist sebab kulit flawless ok? Flawless lain macam and susah I nak describe dengan perkataan betapa gembira hati I ni. Ikutkan muka I takde la problem apa pon so I saspek takde la yang perasan/ tegur tapi lepas seminggu ramai yang tegur acane sekarang makin cantik? Acewah. Eh tapi betul la. Alip lam lam ha. Tulis dekat dada. Now pakai mekap sikit pon dah rasa macam Pengantin hahaha.


Patut la selama ni I tengok ramai artist yang tak mekap pon muka merah-merah Korea je. Memang bersih lain macam la. Kata Kaklong, takat pakai Skincare kesan flawless dia tak optimum. Dia memang akan cantik jugak tapi lain jenis cantik dia. Acane eh nak explain? Korang paham kan? If ada duit lebih why not kita cuba buat treatment pulak. Saja la nak merasa sesekali. Macam Artis tu dia buat treatment dekat Aesthetic Clinic, sebab tu la cantik. Bila dah try buat sekali, memang betul la wei! Ada duit semua boleh jadik kan? I doa supaya semua readers I murah rezeki so that dapat la sama-sama feel experience sama macam I sekarang ni. Aminnnnnn.


I paling suka result dekat pipi la. Gebu gebas lain macam.


Yang ni muka takde mekap apa langsung. Focus on pipi ye? Ni baru buat sekali ni. If buat 2 kali acane la eh result dia? Carbon Peel ni buat dia sebulan sekali je. Takyah banyak kali walaupon kita Jutawan sekali pon tak perlu nak gelabah tetiap minggu nak buat Carbon Peel Laser. Aku tampar kang. 


Ni la Doc Aidil. Kawan I. Now makin berjaya dia. Idealyst Clinic dah berapa kali pulak dapat award? Siap ambik Anzalna jadik Duta. Iklan dia pon dah ada masuk TV, masuk Buletin Utama TV3, masuk Nona semua. Naseb baik dia tak lupa I. Ingatkan dah berjaya takde contact I dah. Tapi berani la kan nak lupakan Siti Nohaliza? Hahaha.



I buat treatment Carbon Peel ni dekat Idealyst Clinic KL Trillion Jalan Tun Razak tu. Set last appointment sebab nak special treatment dari Doc Aidil. Biar dia siaaaaaaap semua dengan customer dia lepas tu I last sekali la. Kiranya macam save the best for last, gittew.  Muka I tak ketat pulak? I cuak OK? Menda main dengan laser ko aper hal? Dah la bunyik meletop-letop lepas tu bau hangit. Takot I muka terbakar ke apa. Dalam hati, ‘abes la hangit bulu-bulu dekat muka I ni nanti’. Hahahaha.


Tapi takde apa pon sebenarnya. Kata la kalau sakit tu  - paling sakit Level 10, untuk wanita athlete macam I ni, I kasik level sakit dia 1.5 je. Serious takde sakit apa.

One more thing, I confident sebab Doc Aidil ni is D O K T O R. Bukan Beautician. Menda-menda main dengan machine ni, I prefer doctor la baru I confident. If facial biasa ok nak buat dengan Beautician. SEBAB tu la, kita tak boleh compare harga Medispa and Aesthetic Clinic yang own by Doctor or own by Beautician Viral. Ok? Doctor dia belajar tinggi, dia sell dia punya service by dia punya experience and apa yang dia dia susah-susah belajar 5-6 tahun. Kan? Sebab tu tak boleh la bayar Doktor punya service pada harga Beautician. Tak fair... Fikir sendiri la eh? I pon taknak elaborate more sebab kang dah jadi sensitive issue. Tepuk dada tanya selera. If korang tanya I, I prefer buat dengan Doktor. Okbye.


Ni budak AF ni. Sufi eh nama dia? Dia pon buat Carbon Peel Laser. Nampak beza lepas treatment kulit dia lebih flawless. Sekali treatment yang cuma makan masa lebih kurang 15 minutes and Instant Result. Takyah tunggu sampai sebulan.


Birth Mark pon boleh hilang.


Carbon Peel ni is one of most popular treatment dekat Idealyst Clinic ni. Macam gambar ni korang boleh nampak selepas sekali treatment kesan bintik merah parut jerawat tu dah disappeared and pudar. Kesan pada kulit tertakluk kepada apa korang punya problem la eh? Maybe kena buat 2-3x treatment baru ok untuk kulit-kulit yang ada masalah besar. Contohnya macam jeragat sebesar penumbuk. Yang tu confirm kena buat a few times.


Macam ni masalah beliau is enlarge pores. Nampak kan? Mata kasar dah boleh nampak. If tengok dari jauh large pores ni memang tak berapa perasan. Jenis pulak pakai mekap pengantin everyday so boleh cover, tapi self-satisfaction time muka takde mekap tu. Lain wei rasa dia… Serious.


Macam ni masalah jeragat. Sampai tumbuh macam misai. Jalan penyelesaiannya memanglah kena buat laser treatment for instant result.

Kalau macam kulit I yang takde masalah parut jerawat, open pores jeragat semua, I tot takde lah apa beza sangat tapi memang ada beza sebenarnya. By treatment ni nanti dia akan bagi instant glowing result sebab dia akan buang sel mati semua sebab tu nampak lebih cantik and flawless. Paling puas hati bila? Malam lepas cuci muka. Serious best! Kalau dekat Hollywood kan, dorang panggil Hollywood Facial sebab dorang memang buat Carbon Peel Laser ni as monthly beauty regime. Ooooo kisahnyaaaaa. Patut la artis-artis ni semua cantik jelita. I kan, rasa macam nak kongsi tau perasaan lepas buat Carbon Peel Laser ni macam mana dengan nkorang so I kawtim dengan Doc Aidil, boleh ke kasik apapa pada readers I? Dia cakap OK BOLEH. Korang boleh guna promo code #chooyaya10 untuk dapat 10% discount untuk SEMUA SERVICE yang Idealyst Clinic Offer (Hanya di cawangan KL Trillion and Damansara sahaja). SEMUA TREATMENT. Tapi time dah ada Promo tak valid la dah promo code I ni sebab time tu harga dah murah. Nak tengok apa yang dorang offer boleh tengok Instagram Idealystclinic. Time buat appointment mention promo code so dapat la LESS 10%. Macam Carbon Peel Laser ni harga untuk rawatan kali pertama is RM600.00 and lepas tu dia akan jadik RM800.00/treatment tapi if guna promo code I, banyak jugak yang korang boleh jimat. Untuk readers I korang boleh WhatsApp je direct dekat 012-3752191 untuk set appointment ok?

Tak sure nak buat apa? Takde masalah. Datang je ke Idealyst Clinic di Neo Damansara and berjumpa dengan Dr Faz or datang ke Idealyst Clinic KL Trillion jumpa dengan Dr Aidil untuk dapatkan consultation. InsyaAllah harga mampu milik. Korang kalau check out dalam IG Idealyst Clinic ni jangan la seram takot tak mampu ke apa. I boleh jamin harga yang nkorang bayar berpadanan dengan service yang dorang offer. Paling penting Aesthetic Clinic by qualified Doctor eh? Bukan Beautician. Tu paling penting. Untuk pengalaman I sendiri, I kasik 5 out 5 star. Memang I puas hati. Lepas ni nak try la buat treatment lain pulak. Tak sabarnyaaaaaaaaaaaaaaa!!

Idealyst Clinic KL Trillion (Sebelah The Intermark)
Level 3A
189, Jalan Tun Razak
Hampshire Park, 50450 KL
Telephone No : 03-27337307
Open from Monday to Saturday (10am - 7.00pm)

Idealyst Clinic Neo Damansara
A-2-03 Neo Damansara
Damansara Perdana
47820 Petaling Jaya, Selangor
Telephone No : 03-77314891
Open from Monday to Saturday (10am - 7.00pm)


-eNd-

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...