Tuesday, December 29, 2009

Berak taugeh

Semalam I lunch dengan Intan dekat Teppanyaki JJ Setiawangsa. Tujuan asal pergi sana pasal I teringin giler nak makan Cream Puff lepas tengok Liyana post entry pasal cream puff. Gatal jerk tangan I nak sms dia, 'Liana, boleh tak tapaukan cream puff tu and nanti bagi dekat kaksu?' Tapi atas sifat segan-segan vavi, I tak jadik la msg dia.

Macam biasa, apalah yang ada dekat JJ Setiawangsa tu. Sibet sungguh! Durian banyak la.. Bensi bensi! Punyerlah teringin sampai malam tadi I mimpi berlakon dalam teater Natrah sambil makan giant cream puff. Haha. Apa kaitan ntah.

I rasa balik karang I nak buat sendirik la cream puff ni. Sian I. Bila teringin nak makan tu, kekadang sampai sebak. Emos giler mengalah perempuan pretnen.

Baiklah. Sekarang mari saksikan gambar yang diambil dari henpon hina I yang bila makan, nak letak atas meja juga serasa segan. Haha.

Intan makan beef teppanyaki, I makan ciken teppanyaki. Sila lihat taugeh dia sikit punyer meriah sampai malam tadi I perasan I berak keluar taugeh jugak. Yucks!

Punyer la sungguh-sungguh Intan makan pakai chopstick sampai Abang Restoran nampak, terus bagi 2 set fork & spoon. Cis! Ini dah kira menghina secara senyap-senyap dan berkhalwat ni...

Air yang paling murah berharga RM0.90 semstilah cold ocha (green japanese tea). I rasa air ni macam pahit sikit, pastu I mintak Intan rasa dengan harapan dia akan jawab air itu pahit, tapi tidak. Dia cakap, 'Kaksu, air ni rasa sayur'. Haha. Waklu??!



Bila lepas minum air tu, terus jadik senteng macam ni.


Dah. Ban Teppanyaki. The foods didnt come with miso soup. Too dry. Lepas makan, bila sendawa terasa kuda pasal banyak sangat letak bawang goreng hanget. Bila makan banyak bawang putih hanget, mungkin ketiak juga akan berbau pahet. I rasa Mr. Teppanyaki ok sikit kot? But masih tak dapat lawan ayam masak kicap yang mak masak.


Balik karang I nak try buat cream puff. I tak kira!!!!! Ni semua salah Liana. Ni semua salah dia! Uwaaaa.....


-EnD-

10 comments:

Mimy Hamid said...

pasal blog di liyana jugak aku gi midvalley cari creampuff sedap berkrim tu..hehe

Liyanaroxx said...

arrrghhhhh~!! bukan salah saya!bukan salah saya!jgn jadik HULK kak sue!!!liyana takot nih...adeh~!! =P cian kak sue...tapi kan kak sue,mmg sedap gilerrrrrr *saje nak bagi kak sue jeles agi* hahahahaha!!!

Chooyaya! said...

mimy : tu la... dah la midvalley, giler jauh!

liana : hukhuk. liayan tak kesian kt kaksu ker? takper, ad achance nanti, kaksu nak makan 8

Chooyaya! said...

mimy : tu la... dah la midvalley, giler jauh!

liana : hukhuk. liayan tak kesian kt kaksu ker? takper, ad achance nanti, kaksu nak makan 8

Filla ~ Kasih Aleeya said...

Giler dow... jadik kawan ko ni mmg asik gi makan best2 jer.. matilah kalau aku satu opis ngn ko... jadik belon terbang di udara aku gamaknyer!! huahahah... aku pon tingin creampuff.. aku babab budak liyana tu kang...

Chooyaya! said...

tu dulu babe, sekarang aku dah nak diet. azam tahun baru. lepas ni aku makan salad jerk..... pastu makan makanan sihat mcm kat o'brien jerk. pastu 2 minggu ko blh dtg ziarah kubur aku kt pahang. mati kebuluran. haha

Rara said...

xpnh mkn tpyaki..mcm sdap je..

delyla said...

selambak aje togeh tuh haku tgk.. gler ko leh mkn.. ke gler bersbb? hehe

haku mmg tokleh blah la ng togeh..

Didi Nadhirah said...

kak su pernah dgr khasiat taugeh hehehehe sy pernah baca kat stau blog tu

Chooyaya! said...

rara : tak sedap pon rara... takyah rasa pon takper.. seriyes

delyla : makan taugeh boleh giler ker?

didi : ala, nak cakap tauge tu rendam dalam air kencing ker menda ntah... kan kan?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...