Monday, January 4, 2010

Lain Kali Bawak Pembaris

Lesson Learned! Next time kalao pergi IKEA lagi, jangan nak kompiden jerk ambik barang-barang. Musti tau size sebenar bantal dengan katil semua okeh? Pasal I dah tersilap beli sarung bantal dengan cadar. Cis! Patut bawak pembaris lain kali. Heh!

Sepatutnya I beli cadar yang kaler merah untuk size queen, blakang I beli untuk size single.. Hebat tak I? Dan yang paling menambahkan kehebatan ialah I beli sarung bantal merah tu, untuk Size bantal empat segi besar. Wah hebat-hebat. Memang I bangga dengan diri I sendirik la.

Bantal merah tu, I alter kasik dia kecik sampai la sesuai dengan bantal free yang lembik nak mampos yang dapat free pasal beli set bilik tidur tu. I jahit sampai naik tersembul bijik mata. Nasib I boleh jahit jelujur. Haha. Ok. Kurang dah satu pembaziran. Yes!

Untuk comforter I kena beli yang bahagian dalam dia tu. Leceh jerk, tak pasal-pasal harga jadik double. I beli yang paling nipis dan murah. Ok la kan? Ini bukan London nak sejuk-sejuk. Pasal error beli cadar merah salah size, untuk sementara waktu, I guna cadar kaler hijau yang mertua kasik. So, begini lah rupa dia.. Bantal peluk tu, tadek pulak sarung dia.. Bogel jerk la macam tu, takper.. Next time I carik. Next time tu taktau la bila pulak..

Langsir ni tak cukup merah la. Takper, nanti kalau ada budget lebih, I nak buat lain. Kain tu harga dia boleh tahan jugak, tetiba rasa membazir... Saper-saper yang berkenan, kasik tau eh? I nak let go. Yang si Saz ni tak habes-habes dengan carpet. Tu la kerja dia. Beli carpert, return carpet..

I orang mesken. Beli set bilik tidur yang murah-murah jerk. Ikutkan nak beli yang lagi murah, tapi risau takot katil patah, maka beli la yang kukuh sikit.. Maklumla, size I dengan Sazli ni L. Kang nanti elok-elok tengah tidur, katil roboh.

Ni la cadar merah yang salah beli tu. I guna untuk katil single bilik lagi satu. Macam main pondok-pondok jerk kan katil ni. Takper... Nanti kalau ada rezeki lebih, I beli la comforter yang santik-santik bubuh kat katil ni.. Juga pemberian In-Law. Terima kasih mak! Ok la.. Kasik berisi sikit bilik ni... (Tetiba ada bantal hijau sesat)

Rak kasut. Satu kotak ni boleh isi 2 kasut. Macam tak cukup jerk... Tapi takper, kiter kena belajar bersyukur dengan apa yang ada.. Tssk tskkk....



Sofa sampai tengah bulan ni, pasal custom made. So sementara waktu duduk atas lantai dulu. Lepas tu kalau nak goreng bihun, ambik jerk cover lampu tu.

Ada lagi 2 3 4 menda yang tak beli lagi. Kata Saz, tunggu sofa sampai dulu, baru boleh beli meja makan. Pasal rumah ni kecik jerk... Takot kalau letak kerusi meja makan besar-besar nanti nak lalu pun tak boleh... Carpet hitam tu sementara waktu bubuh dekat hall dulu, pasal Saz nak carik carpet lain. Dia nak beli dekat SSF. Memang lawa-lawa dan urban.

Kalo nkorang tau mana nak carik meja makan yang cantik dan murah semestinya, kasik tau I eh?


-EnD-

5 comments:

Mimy Hamid said...

deko deko ko lawao le...

J u l i a 。.゜✿ said...

kat perabot 3V.. kuantan.

meh meh beli meja makan kat sini.. =P


ju suka rak kasut tuuuuuuuuuuuu !

bestkan deco rumah.
lepas tu bila barang baru je, semua pun berbau wangiii. =)

Chooyaya! said...

mimy : mana ade lawo. simple giler ni. sesuai la dgn budget ciput...

julia : jue, rak kasut tu beli dekat IKEA... Kalo jue nak, bgtau sue eh? deco2 mmg best, lg kalau tiada limit budget... hehe

AkMa said...

bla la nk ada rumah sndiri???
hmmmm...
mood:renung ke langit..huhuhu

Chooyaya! said...

rumah sendiri dalam proses... duduk sini pun tak lama... :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...