Tuesday, January 5, 2010

Restoren Ereb

Hari Ahad haritu lepas pada tengok Sazli friendly bola sepak dengan Kelab Aman Putra yang kalah 2-0 tu kitorang dinner dekat Restoren Ereb (sengaja tulis macam tu untuk kasik lebih dengung) depan dengan restoren Ereb yang nama dia Castle tu dekat Jalan Damai.

Wah, I memang dah jatuh hati dengan Humus la.. Masa kat restoran Castle dia spelling Humus, blakang dekat restoran depan dia, tulis Homes. Pastu minah waitress Myanmar bajet aku budus tu ajar I sebut Homes. Wak lu????

Bagusnya makanan arab ni pasal dia less oil. Dia banyak grill, tapi kalo makan dengan pita bread, biasanya I mintak 2 la. Kadang-kadang tiga. Maklumla, dalam badan I kan ada jin. So, takder la bezanya. Roti dengan nasik mengandungi hi-carb. Elok kalo nak menggemukkan badan. Tu yang I suka tu.



This is humus. Tapi I order yang ada daging. Makan dengan roti pita and I suka cicah dengan sos + yogurt. Pastu minum dengan yogurt drink bajet I wanita ereb sejati terus cakap syukran syukran... Btw, humus ni dibuat dari kacang kuda's. Tapi kalo Sasha dia sebut Guda. Takper, kuda ker, guda ker, sama jerk

Ok. Ini I taktau apa nama dia, tapi superb sedap syial. Sedap sampai I cicah banyak-banyak, pastu Apiz dah jeling-jeling I. Haha. Dalam dia ada daging cincang dan jugak terung. Ada rasa macam kuah spagetti sikit-sikit. Elok dimakan bersama kekasih di waktu hujan dipetang hari. Diammm!!!

Ni la roti pita. Yang dimakan bersama dengan segala jenis bahan-bahan pencicah diatas, dan dibawah ini.


Grill chicken ni half. Sedap jugak. Moist jerk.. Tapi ini mungkin ayam katik ataupun ayam bonzai. Pasal size dia amat kecik. sesuai dengan tuan yang order I akan mati kalo Ajim baca ini. Haha



Eddy order ni, mix grill, ayam ada, daging ada, pastu bawang besar seketul pun ada. Pastu Eddy budget cool makan bawang pastu bila tak habes bawang tu dia cakap, dia taknak ketiak dia bau hebat dan paeng yang tangkap kepala punyer busuk.


Favorite suami I. Lamb kebab. Pastu kedu kasik haku one bite jerk.


Ok sayang, percubaan yang berjaya untuk tak menampakkan dagu yang ada 2 tu. Good try.

Wan dan Eddy dalam dunia mereka sendiri. Kalo Wan tu, takat datang makan ramai-ramai macam ni pastu asyik layan aweks jerk, baik takyah la wei. Hehe.


Tiap kali I jumpa Farah & Apiz, I musti mintak Sazli cium kepala I dikhalayak ramai pasal mereka berdua ni sangat sweet. I suka tengok Apiz kena buli dengan Farah. Pastu Apiz sangat cool.. Seperti Salem Cool Planet dan jugak Eskrem Mat Cool



Ok. Sekian sahaja laporan aktiviti makan-makan pada kali ini. Kiter kembali ke Studio 1


-EnD-

10 comments:

Ieja RizaLiza said...

sue ... wan tu mcm kenal jek ... dia bdk jb ker ??

Liyanaroxx said...

okeh fine....kak sue mmg nak tukar tema blog nih ke blog makanan ke?trus rasa nak telan LCD computer nih tgk air tuh tau!=P

Chooyaya! said...

ieja : wan tu yg pakai baju kale purple... tak sure la dia orang mana.. btw, he's reading this.. hehe

liyana : air, ko ni biar betul liyana, kaksu dok tgk entry ni banyak kali, tadek pon gambo air?

Ieja RizaLiza said...

ermm ... klu nama dia wan ismail, mungkin btl la i kenal dia tp actually i kenal kakak dia ... 1 sekolah ... hehe

sitiZ said...

pn.suraya..leh kasi alamat kedai makan Ereb(ttibe mcm dengung..cess)tu x..??or kasi direction nye ke..kebab mcm sedap jek..=)

Chooyaya! said...

ieja : yes yes. mmg nama dia wan ismail. tp nama pena dia, wan ismail cholan... baik orangnya... suka pakai stoken kaler kuning..

sitiZ : hahahaha. dirention nyer ialah dekat jalan damai. tau tak sekolah perempuan ampang? kat area situ la.. ada banyak restoran ereb kat situ. depan dgn restoren ereb yang nama dia castle tu. dkt castle not bad, cuma serve agak lembap. tp humus lg sedap kt castle.

Ieja RizaLiza said...

btl laa ... i dlu pnh satu kelas dgn kakak dia dn pn yatie jugak ... form 1-3 ... yatie kira rapat gak dgn kakak dia ...

sitiZ said...

ok pn suraya..thanks 4 the info..

Chooyaya! said...

ieja : ha, yerk la tu... jejak kasihan dah ni

sitiZ : no problem!

麻辣鴨血Maggie said...

,徵信社,尋人,偵探,偵探社,徵才,私家偵探,徵信,徵信社,徵信公司,抓猴,出軌,背叛,婚姻,劈腿,感情,第三者,婚外情,一夜情,小老婆,外遇,商標,市場調查,公平交易法,抓姦,債務,債務協商,應收帳款,詐欺,離婚,監護權,法律諮詢,法律常識,離婚諮詢,錄音,找人,追蹤器,徵信,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信社

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...