Friday, September 24, 2010

Raya-raya Ayam. Eh. Ayam Lagi.

Wei korang, Apa kabo??? Ni jer gambar raya yang boleh di upload sementara waktu. Esok esok I janji bubuh yang lain eh? Ni pon cilok dari FB Ayang, anak buah I. Ala, si pengugut ayam tu ler...

Bukan apa, been so busssay la lately, dekat opis sekarang ni gigih nak menghabeskan tengok dvd boys over flower. Mana ada masa nak apdet-apdet blog ni ha. Padahal gambar raya ada melambak-lambak, dari rumah mertua ke rumah mak kandung, ke BBQ 2 sesi dan jugak open house bagai.

Maklumla, baru dapat camera baru yang Sazli belikan sempena raya hari tu. Kasihan pada I barangkali pasal asyik-asyik apdet gambar blur jer dekat blog hasil dari kerja keras henpon cabuk lagi hina, tu pasal dia belikan kot?. *Cey, sambil-sambil jerk belagak dapat camera baru. Haha. Bodoh ni!

Ok. mari layan gambar sekarang.


Tengok la si Sazli tu, mata kelaut! Orang dah pesan suruh pandang camera yang lampu kelip-kelip. Ishk! Ni dah raya ketiga dah, nak ke Bera, rumah Mak De. Tadek baju raya dah jejantan-jejantan ni ha. Panas. Waktu ni dekat rumah Mak Itam, Mak sedara I. Ajak dia amek gambar sekali, taknak pulak dia. Gigih nak ambik gambar ramai-ramai, si Ayang yang setting camera ni. Sementara nak duduk balik dekat tempat duduk dia ni, habes kaki orang semua dia pijak. Nasib baik ko ringan Yang, kalo Makcik la yang buat macam tu, cirit la saper-saper yang kena pijak. Haha


Ni masa pagi raya, dekat Kampung Jengka. De sekeluarga beraya rumah mertua dia, I pulak, petang baru sampai Pahang. So, mak beraya dengan Kaklong jerk. Harap maklum yer Mak, kain tudung Mak dah sipi-sipi kaler langsir. Harap tahun depan lebih prihatin dalam memilih warna tudung.

Dekat rumah Mak De di Bera. Jauh woh dari Jengka ke Bera. Dekat 2 jam jugak la. Ingatkan dekat. Hasil dari bertolak lambat ke sana, hampir-hampir waktu lunch baru gerak dari Jengka, sebelum sampai Bera I dah bertukar menjadik hijau kerana kebuluran.

Owh, sebelum tu.. Sila saksikan eksperesi muka Kaklong bagi setiap gambar. Kontrol tak ingat tu! Haha. Mau menghilangkan muka ala-alam nyonya jual sayur barangkali. Haha. Eh kak, mintak ampun, baru jer mintak maaf masa raya ni ha dah terkutuk nko lagi. Inilah kelemahan adikmu, harap dapat menerima dengan lapang dada.

Sekian sahaja cerita raya dari I yang sekadar ayam-ayam ni jerk. Nanti I janji I akan menceritakan dengan lebih detail yer? Jangan bosan menunggu. Ini paksaan. Tunggu. Tunggu tau? Janji eh? Janji lapan kali..! Janji janji janji janji janji janji janji janji. Ok dah lapan.

Bye.

-EnD-

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...