Wednesday, November 24, 2010

Betik yang biadap !

Medium terbaik untuk I berak dengan lawas bukan la herba-herba atau ubat-ubatan kurus, ubat nak laju berak dan sebagainya yang ada di pasaran tu. Tak payah susah-susah nak minum air teh herba atau pil merit (ok, kantoi makan pil merit untuk berak dah sekarang ni).

BETIK. Yer benar. Betik. Orang putih kata Papaya. Abdul Wahub kata, Payafa. .. Hihihi.

Orang kata, betik memang melawaskan berak. Tapi bagi I, betik adalah biadap. Kalau I makan, sekejap jerk ok? 5 menet selepas tu perut dah memulas-mulas. Selama ni I memang tak perasan.. Memang ada la I sakit perut memulas sebelum ni, tapi I selalu jerk menfitnahkan makanan lain sebagai punca I sakit perut. Sian sangat kan makanan lain yang tak bersalah tu? Padahal betik punyer angkara.

Memula I tak perasan, tapi sehingga la pada hari Isnin haritu, masa I makan dengan Intan and Izzi dekat Utm Alumni, I makan la betik potong tu... Alasan : Pasal kesian dekat orang jual buah. Maka kena beli buah sebagai tanpa simpati. Elok jerk I makan, dan-dan sakit perut memulas-mulas.

Dah la tempat nak berry tidak dikenalpasti.. Terpaksa la I kemut-kemut tahan. Bila siap makan, perut memulas-mulas lagi. Peluh dah merecik-recik. Arrrghhh cilakes la. Jenis perut memulas macam ni la yang I paling bencik. Biadap kan? Time-time I drive, jam-jam tu laaaaaaaaaaaa dia nak terkucil. Tensen!

I ingat, sekali tu jerk la sakit perut. Tapi nampaknya bertahan sampai la harini. Pantang ada makanan masuk, I kompem akan sakit perut. Paling best pagi tadi. Dah la tengah dalam kereta, jem yer kawan-kawan? Time tu la sakit perut memulas-mulas. Vavi sungguh ! Sampai jerk bangunan opis, I campak beg dekat Mas yang kebetulan nak gi kentin, lepas tu berterabur carik toilet dekat tingkat 1.

Nak tunggu lift naik tingkat 7 ke opis I memang tak sempat. Nak-nak pulak dapat lift peramah yang berenti every floor tak ke mati I? Pastu dalam jamban membebel-bebel kata pada betik, 'Dah betik, mulai harini I declace war dengan U..! Agak-agak la kot nak mendera I, hari Isnin makan, sampai dah 2 hari pon ko tak puas hati nak mengenakan I ker?' Grrrr...

Tapi kan, I kalah tanpa bertanding dengan betik. Haha. Eh, pesal tetiba I bernapsu tengok gambar ni. Choiii...!!!


Betik potong yang biadap!

So, kesimpulannya, betik ni sebenarnya bagus jugak. Boleh melawaskan berak. Tapi masalahnya, dah kalau nak keluar tak kira masa, tadek hint dan tak reti nak besabar, marah jugak haku !. BUT, In the other way, untuk mencuci perut dan senang berak, tak payah susah-suah beli ubat mahal-mahal. Carik jerk betik. Setel problem.

Anda bagaimana? Apa medium untuk melawaskan berak? Meh la berkongsi. Jangan malu-malu.

-EnD-

7 comments:

incik said...

slm.kaksu...juz nak share..betik kalau tanam senang tumbuh..cuma akar dia tu boleh pecah tanah.huuu...kat rumah ni makan betik sbb nak bagi sng uh uh jugak...hoho

Chooyaya! said...

taknak amek tau. betik jahat, betik jahat !

theblabber. said...

betik tu lulcah!! dun like..lalala

~yaya~ said...

su, betik memang jahat kalu tak bg hint time nk serang kan..tp betik jugak membantu kalu 2, 3 ari tak dpt melakukan proses pembuangan, smpi dh keras dh kot..hahaha..euww~~

Chooyaya! said...

aku suka jerk. WOW !

kelakarama said...

tapi betik sedap la kak...

Chooyaya! said...

sedap kalau menyusahkan pon tak best jugak

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...