Wednesday, March 7, 2012

Ketam Gemok. Jangan Kau Biadap!

Mari mari tuan dengar ini cerita, saya ada kawan Ira namanya... Ada hantu dalam badan gamaknya... Kuat makan macam orang gila! Wah. Terus jadik lagu. Haha.


Ira kan? Pukul 9.30am dah call or bbm I. 'Kaksu, kiter nak makan apa tengah hari ni? Ira tingin nak makan sakae san, kenny rogers, sushi, delicious **sekadar menyebut beberapa nama. Dah la tingin nak makan yang mahal-mahal jer.


Tak pernah pulak dengar Ira nak makan kedai mamak or gerai tepi jalan. Setakat ni la. Taktau la dengan sapa yang dia berkawan yang dia jadik macam ni. Haha. *Tampar pipi sendiri laju-laju.


Malam semalam pukul 11.00pm, 'Kaksu, Ira tingin nak minum es buah dekat Wong Solo'. Gitewwww. Pukul 11.00 malam bbm aku semata-mata tingin nak makan apapa. Bukan nak tanya kabar atau bagitau, 'Kaksu, I dah bank in dua juta. Ambik la buat belanja'. Gembira jugak I mendengarnya.


Biasanya cenggitulah bebudak ni. Kalo tak BBM, dia akan meses. Tak pon lagi best, post terus dekat wall FB I. Pastu elok-elok jiwa I tenang tadi, terus meroyan meraban tingin nak makan Ketam Gemok dekat La La Chong atau Fatty Crab. Semua ni Ira punya pasal.


PADAHAL baru je burrppp kekenyangan makan set ayam bakar dekat Wong Solo, pukul 3.00 petang call I bagitau tingin nak makan ketam gemok. Argggghhhh stress la hidup aku macam ni! Dunia ni memang tak adil. Tak adil!



Ketam Gemok dekat La La Chong. Please sayang. Come to mama! *Dah berkasih sayang dengan ketam dah pulak pempuan giler ni.

Diikuti dengan, 'Ira, Ira tau tak? The best spicy seafood soup adalah dekat Carlos Pavilion' 'Ye Kaksu, dah banyak kali Kaksu bagitau Ira'. Klik.



Giteww jer la biasanya perbualan I dengan Ira. Lebih menjurus kepada makan makan makan, craving craving craving. Ugut mengugut pun biasanya pasal makan jugak. Ni ha Ira tengah busuk hati dengan I. Gula-gula Sticky dia, dia simpan dalam almari and kunci. Apa busuk hati pon aku tak paham la.


Kan ke elok kalau rezeki tu dikongsi bersama? Dia tak tau ker? Biasanya pari-pari ni la yang mengabulkan impian dia nak makan apa. Haha.


-eNd-

8 comments:

Azrul_Cannry's Hart said...

korang bedua sama ja...

Chooyaya! said...

mana ada sama. ira kurus. kaksu gemok. ira jelita. kaksu momei.

Liyanaroxx said...

kaksu...update ar tempat makan terbaru lagik plz?

eda said...

kak su senget hahaha ~~~ *tetiba*

Ina Khairina said...

u mmg suka cari paal kan?haha

Chooyaya! said...

yana : kaksu tgh diet ni, so dah tak kuat makan macam dulu (percaya tak?)

Chooyaya! said...

eda : eda pon senget! :p

Chooyaya! said...

ina khairina : ha ah. mmg hobi suka carik pasal pasal makan.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...