Friday, September 21, 2012

Makan Sampai Sakit Belakang Habaq Ang!

Assalamualaikum...


Kalau makan dekat Sushi King jangan lupa order semua ni kerana mereka semua amatlah lazat. Dan terima kasih kepada mereka kerana menyebabkan I tak dapat tido lena kelmarin sebab over makan. Yes!

Yeah! Sangat melazatkan sehingga menjilat siku!

Portion makan dah berubah since dah masuk week 27 ni. Dulu masa awal tak boleh makan sebab mabok. Pastu beralih ke zaman tak selera makan tapi kena jugak makan banyak. Sampai kena double up the portion mekalau tidak badan terketar-ketar seperti parkinson adanya. Pastu bila baby dah makin besar dan berebut space dengan kantong makanan dalam perut, I have to cut the portion menjadik quarter.

Quarter dari normal portion tau. Makan malam heavy memang dah lama dilupakan. Nasik or steak or whatever heavy say good bye to mama. So, malam I makan roti and buah or something yang very light. Semalam mintak sesuap nasik dekat Sazli pon, sampai sakit-sakit belakang. Melampaus vetul. Dulu 2 pinggan makan nasik pon selamba biadap lapar lagi.

Semalam tengah hari kerana phobia nak makan banyak macam masa makan sushi, so I makan salad je dekat Pizza Hut dan dengan hebatnya baby menendang siap flying kick sampai senget-senget perut I dikerjakan. Tak puas hati dia sebab I makan salad je agaknya. Haha. Kadang-kadang nak tegelak jugak bila Si Kenit ni mengamok dalam perut.

Kalau macam ni punya portion, baik makan je kambeng sekor. Haha.

Waktu tido dia skarang ialah 2 to 3am everyday. Macam orang dah besar jer kan nak tido lewat-lewat macam tu. Ada party ke apa kat dalam tu entah. Sabar je la.

Skarang baru la rasa the bitter sweet of pregnancy. Bitter of coz masa mabok which I takot nak ingat and the sweet thing is bila I akan melalui pengalaman yang berbeza each time... And and and. Tak sabar dah nak bersalin and have a baby. Macam mana la rupa budak tecit ni nanti eh? Kulit putih belum tentu. Tan or coklat cair hampir pasti.

Bye for now.

Much love,
Perempuan demok

-eNd-

8 comments:

Anonymous said...

hehehe tak kesahlah dia tan ke coklat cair, tpi mesti dia kiut macam mama dia.
semoga selamat melahirkan nanti. aminn

eda said...

yeahhhh !!! anak sedara is comin hahaha .. tetiba ..
tendang lagi perut laju laju hahahahaha .. cayalah tenit hehe ..

Wawa Yusoff said...

kak su, wawa mabok sampai 9bulan. esok nak bersalin harini muntah lagi. sirious x tipu.

3bulan wawa tidur dlu, bru husband boleh masuk bilik. kalau x memang semendangnye rasa nak menangis :p

Chooyaya! said...

anon : amin.... *eh, ni aminkan ni mcm bersetuju jer kenyataan cute macam mama dia. haha

Chooyaya! said...

eda : aaaaaa tak aci la instagram xde gambar muka...... *kuar tajok

Chooyaya! said...

wawa : Serious? NASEB LA SKARANG kaksu tak mabok teruk macam mula2 dulu. mmg taknak ingat langsung dah. tak tau nak luahkan macam mana dengan perkataan.... kan?

Anonymous said...

hi kak su..saya tak pasti la apa kak su mkn kt sushi tu..tapi biasanya (pernah terbaca kot)time pregnant, tak digalakkan makan makanan yang tidak dimasak..mcm ikan ke...sayur/salad/ ulam ..minta maaf kalo salah, tp rase mcm penah terbaca dulu..huhuhu

Chooyaya! said...

hi awak.... ha a, mmg masa mengandung tak digalakkan makan makanan yg tak dimasak, or separuh masak macam steak medium rare or salmon. sebab ada bakteria coli ke menda entah nama dia. tp kaksu kan bangsa degil. nak jugak makan. kaksu makan sikit2 jer. tak la makan hari2 sebab dah suka sangat. kaksu fikir sushi tu, kalau org jepun dah jadik ruji makanan dorang kan? and mat saleh plak makan nenas selamba je time mengandung. tips : makan boleh, tp jgn berlebihan. hehe. bangsa degil mcm ni la.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...