Wednesday, September 19, 2012

Maskot Digi Yang Mengandung

Taraaa!!

Masih tak update pasal Venice lagi. Heeeeeeeee.....

Mintak maaf yer? Sebab tadi ada tetamu yang datang visit Saz. Pastu tak sempat nak bukak laptop. Bila tak sempat nak bukak laptop maka tak boleh la nak panjang-panjang entry kan? Haaaaa... Atau apa kata kalau kiter lupakan saje entry pasal Europe Tour dan kiter kembali memeriahkan blog ni dengan aktiviti makan-makan macam zaman konon kurus dulu. Nak tak?

Apa?? Tanak?? Tanak sudah! Bye! *sendirik tanya sendirik jawab. Sian....

Update pasal pregnancy sikit. Muka setakat ni ok lagi. Tahap boleh dimaafkan lagi sebab hidung masih tak jadi macam buah jambu madu atau bak kata Yatie, 'hidung M'. Mak seram. Tapi tak boleh jugak la nak belagak awal hidung tak 'M' sebab skarang baru 6 months 2 weeks kan? Lagipun I citer yang indah-indah jer... Bab selulit kat peha taknak pulak share kan? Hahaha.

Itu pasal mekalau sapu cocoa butter dekat perut untuk avoid stretch mark, I sapu habes dekat peha dengan harapan selulit gone with the wind. Sesambil sapu pejam mata sebab in denial stage. Konon kalau pejam mata nanti kiter tak  nampak selulit tu and selulit akan kecik hati dan terasa diri terabai dan akan melenyapkan diri  mereka sendiri. 

Magic sangat!

Atau adakah selulit akan hilang dengan cara kiter buat taktau atau dengan cara berdoa? Tolong pelisss kalau ada sesiapa yang ada petua nak hilangkan selulit semasa mengandun? Sebab selulit amat penjahat dan menghilangkan keyakinan ibu mengandun, apatah lagi yang plus size macam I. Sedih sangat tau?

Naseb Saz kata dia terima I seadanya masa I tunjuk selulit tu. Sambil pegang muka I dia kata its ok sayang. Tapi lepas dua menet dia datang balik lepas tu cakap macam ni.... 'selulit boleh hilang kalau buat guna laser treatment kan?'Tu apa maknanya tu??? Kata tadi terima diri ini seadaanya. Bensi!!

Ahh lantaklah. Bukan orang nampak menda dalam seluar kan? Nanti nak main pondok-pondok tutup la lampu. Setel problem. Hahaha. Dah. Sekian untuk malam ni. Cerita pasal selulit pon boleh. Janji ada entry baru. Kan???



Maskot Digi Yang Mengandung, Yang Dimaksudkan.
-eNd-

10 comments:

Mimy Hamid said...

Su aku pun dulu perut berlegar hitam sapu bio oil pun tak jalan...lepas bersalin je la ko hapuskan semua....saz kata leh Treatment ok la tu..pegang janji dia ngehngeh

Anonymous said...

btolla akak..i preggy 8month.memula gembira sebab xde pon selulit kat perut bajet i tonyoh bio oil ianya xkan muncul..sekali rupenye ade kat vontot..mencik!
hasben pon kata xkesah tapi xtaula sebenanye die kesah ke x..huu~

tiNi aziz said...

baguslaa sue, walaupun mengandung still titik beratkan kecantikan.. itu yg berseri2 jer ktini tgk.. bila nk tunjuk gambar perut dan baju pregnant yg gojes2..

budi bhodonk said...

hay iam a budibhodonk.blogspot.com

Chooyaya! said...

mimy : perut ko ada strecth mark tak? setakat ni aku tadek lagi. bangsa kulit tebal kot. Pusat pon takde la terkeluar lagi. tp nampak bacin sikit la. menyampah.

Chooyaya! said...

anon : mcm kawan kaksu la. perut molek jer. skali vontot merekah. kaksu ni vontot tu dia mcm ada selulit. tp bukan stretch mark tu. mcm ala2 kulit oren. agak buruk la.

Chooyaya! said...

Kak tini : kak tini, muka jer pas untuk dikongsi, kalo masuk ke badan, out. tkmo la. buruk mcm gemok dot com. nak tggu lg 2 bln setengah ni, mak ai... lambatnya.....!!!

Chooyaya! said...

budi : hi budi, saya chooyaya. chooyaya secret garden. :D

mieraaj said...

k.su pkai kuning ni ms wedding shera kt pinggiran putra ke??sy pegi kenduri dia aritu siap bwk si kembar.cantik bj korg jeles tau!

Chooyaya! said...

mieraaj : kaksu tak termasuk senarai pon sebab dah buncit. tak dapat pon pergi wedding syira sebab abg saz baru keluar wad. tak sampai hati pulak nak tinggal dia kt umah cowang2 :(

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...