Friday, March 22, 2013

Makan Di Penang (esok pon padahal)

Assalamualaikum.

Terima kasih pada yang suggest tempat makan sedap-sedap dekat Penang. **Sambil tepuk-tepuk perut (tolong jangan buat hal) Amacam? Ada yang terliur tak? Chek this out! Balik KL nanti kena la pam tayar sebab dikhuatiri muatan akan berlebihan. Haha.


Anonymous said...
kak su jgn lupe cheese nan tandoori kat kapitan.. best gile.. ~ nurul
p/s shein somel sgt!


eda said...
wahhh mentor dia mcm awie laaaa !!
kasu , kejam kot buat 300saat .. terpaksa bahagi 60 plak nk tau bape hasilnye ...
mmg lerrrr ...
penang ? baru je balik aritu .. bawal kelapa sawit , tahu ? bestt peluh2 ketiak mkn sana ...... tgk la IG eda tuu .. semua mknan penang lerrr ...


Mally said...
xyah risau kak suraya sebab kadang2 baby nie tido je sepanjang perjalanan..pastikan barang mainan dia ada dan bagi susu secukupnya...i selalu bawa baby sy dari penang ke PD... almost every month selalu guna kaedah ni je...

Azreen Sahrudin said...
Salam ksu,banyak tempat makan best kat penang ni. Ni list dia.
  • Char kuey teow yg sedap kat area butterworth,ada 3 yg popular kat sini, Char kuey teow sungai dua,Adam char kuey teow permatang pauh,dan Key char kuey teow permatang pauh. Kat pulau tak banyak char kuey teow dan kalau ada pun tak sempoi.
  • Nasi kandaq pulak try nasi kandaq beratur kat sebelah masjid kapitan keling,penang. Kedai buka pukul 10malam,tp ksu kena p dlm 9lebih,sebab ada org beratur panjang dah start 9lebih. Masa utk beratur mungkin ambik masa 1 jam utk tiba turn kita. Jgn pegi lewat sbb lauk dah sejuk dan tak ummpphh.. Kalau p awai lauk panas2 memang sedap.
  • Cuba try makan masakan thai kat tomyam pak husin di sungai ara. Makanan sedap2 dan yg penting sgt murah. Servis tip top,pelayan pantas gila buat kerja.
  • Jagung bakar celup susu tu kat queensbay mall. Best mkn jagung malam2 tepi laut,angin sepoi2 bahasa.
  • Ksu cuba p makan kat kedai abu. Ni warung ja buka dari senja sampai subuh.warung ni femes kat penang. Sentiasa ramai customer sbb menu yg unik2. Ada 1001 jenis roti. Ksu mintak ja roti apa semuanya ada,kalau takdak pun depa akan ccipta kat ksu. Yg femes kat situ megi goreng double boh ayam. Perrrgghh,meletoopp. Warung ni kat depan penang road,area restoran kayu nasi kandaq lama. Kalau nak p,p time tengah malam lagi best. Ayaq depa buat semua pekat2. Ayaq yg popular kat situ, milo ais tabur, horlicks tabur & bandung ais. Meleleh kot.
  • Pastu kalau nak makan mee udang, p makan kat mee udang pengkalan tambang sungai dua. Ni area butterworth. Kat situ nasi goreng udang dia pun sempo. Udang kita pilih sendiri dan harga berdasarkan jumlah kilo udang tu.
  • Kalau nak breakfast pulak p try makan kat taman tun sardon. Kat situ jenis foodcourt, pernah masuk tv jugak. Mcm2 makanan ada.

Hah panjangnya. Nanti kalau dah try makan kat tempat yg reen rekemen ni buatla review.
Anyway,happy holiday and enjoy makan2 kat penang.

ina khairina said...
nak dtg penang?yeyyyy leh jumpa.... jgn lupa mkn mee udang, rojak tonggek, mee goreng sotong, pasemboq, burger boy...ermmm apa lg ehh?Kalu lajak mai kedah jgn lupa pekena ABC gunung jerai

Klik sini untuk review

 

Rojak tonggek


Burger Boy Penang


Mee Goreng Sotong


ABC Gunung Jerai

Too limited time yet too many place to go. Takper. Kiter tengok jer la nanti mana yang sempat eh? Tu pon kalo mood Incik Shein ok. Kalo tak, dok dalam hotel layan tv jer. Haha.

-EnD-


6 comments:

Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P said...

penderaan perut ni ! uuuiiihh hebat2 makanan kat Penang eh.

eda said...

wahhhhhhh fengsannnn ~~~

mummy kimmy.com said...

wehhuuu..s.r u ni..tpi mmg best makan bawal sawit 2..bia ketiak bpeluh pn rasa sedap ooo..ada masa mai balik pulau pla..mai pekena laksa janggus ;)

adda syuhada said...

sedapnyaaaa....

reen homestay sungai petani kedah said...

Sedap wei. . .
Suka we
Sungai petani homestay

Anonymous said...

senarai nama kedai makan sedap penang yang sebenar patut dilawati klik sini

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...