Wednesday, March 27, 2013

Sayang

Assalamualaikum...

Phewww... penat giler rasa bila balik dari Penang and Kedah kelmarin. Incik Shein kerjanya membuta jer dalam kereta tapi tu lah, nak atas lengan je. Kalau diletak kat Secure Sleeper dia tu terus jaga menjerit kaw-kaw punya. Terkejut I. Acaneh ntah dia boleh tau yang kiter letak. Padahal dah siap ternganga dah mulut, dah setengah jam atas lengan, tapi bila letak TETAP jugak terjaga. Naik lengoh lengan ni ha. Penderaan emosi sungguh la dia ni.

Sampai jer KL, zaaapppppppppppppp terus I bertukar menjadik bibik. Terus buat laundry 2 mesin, pastu tak puas hati bangun pulak pukul 4.30am basuh baju Incik Shein pulak. Macamkan takder esok-esok nak buat tapi gitulah I. Kerja rumah memang tak suka nak bertangguh. Sanggup jer sapu sampah pukul doblas malam selagi hati tak puas rumah tak bersih. Tido pon tak lena kalau teringat-ringat rumah tak setel. Sazli memang dah masak dah perangai I. Begitu jugak Yati (If U read this broc, ingat tak I pernah EL semata-mata nak cuci kipas. Bodoh ni!)

Sazli kan.... Kesian pulak I tengok dia 2 3 hari ni. Badan penat drive tak habis lagi. Dia lepas siap mandi, maghrib semua, badan dah tak larat, mata dah kuyu tapi takmau jugak masuk tido. I dah cakap, 'U, kalau tak larat, masuk tido. I ok. Biar I siapkan kerja rumah dulu'. (Sajer jer nak test actually. Ahahahahha) Tapi dia kata, its ok. Dia nak stay. Selagi I tak tidur, dia taknak tido. Nak jaga Shein sama-sama. Bagus! Kerjasama macam ni la kerajaan suka *tetiba. nati I bagi U upah baekk punya. Heeeeee :D

Malam tadi, I baru jer nak landing dekat sofa, sekali Incik Shein merengek nak susu. Pastu I angkat dia bawak masuk bilik and bagi tetep. Pastu 5 menet rumah dah gelap, Sazli ajak tido sekali. Pukul 9.30 malam dah tido. Hamekau! Puas hati. Kalau lah Sazli macam ni berterusan sampai anak 2 3, I rasa sangat la bertuah. Kerja rumah dia tolong. jaga anak pon dia tolong. Masak jer yang fail. Yang lain semua ok. Perfect. I love U Papa!

Kbye.

Sayang sangat.

4 comments:

yatiyahya said...

ko kalau jadi cleaner shopping complex kob..confirm garang giler..confirm org nak lalu ke, nak berak ke...mmg sangkut2...confirm bos ko suka sbb shopping complex bersih sgt..

Mooniqueen said...

Ya allah tengah malam pun boleh bangun basuh kain? rajinnya ;)

green apple said...

cutenya...ala-ala gypsi pakai tali kat kepala :)

rina_mazlan said...

Yup. Kalau dah ada anak ni, memang hubby kena tolong. Diorang boleh excersice kurangkan lemak. Yang penting kasih kepada bini n anak tu. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...