Thursday, March 28, 2013

Meroyan Dengan Smooties and GEMOK

Assalamualaikum.

Hesh!  Serabut betul kepala. Tak boleh fokus I nak buat kerja sekarang ni sebab kepala dok ingat nak beli blender nak beli blender nak beli blender. I nak buat my own smooties. Every morning as a breakfast. Cita-cita ni. Hnsss Hnssss. Sebab semalam masa nak hantar document dekat Boss I, kata dia, 'Su, U dah gemok eh sekarang?' Bengang jer!

Pastu malam tadi I tak dinner pon and first thing in the morning masa sampai opis, I tanya boss I. 'Boss, malam tadi I tak amek dinner, I kurus tak sekarang?' Pastu dia jawab acanih, 'U exercise la'. T___T **Tu nak kata aku gemok jugak la tu. Alaaaaaa penimbang kata sama jer... Tak gain weight pon but sebenarnya I sendiri rasa I dah berisi sikit. Ishk. Bensi la macam ni.

Seharian semalam tadek mood sebab Boss punya statement. Ni tak boleh jadik ni. Ni semua salah bebudak kat opis ni la. Asyik la tanya aku mana nak makan mana nak makan. HARI HARI SEBELOM BALIK DAH DECIDE ESOK NAK LUNCHJ MANA. Pastu kena complete dengan dessert pulak tu each time pastu dengan opis lagi asyik bagi makan free PASTU DAH LA NASIK KANDAR PENANG HARITU SEDAP NAK MAMPOS AND FIZUL DAH JANJI NAK BAWAK PERGI MAKAN NASIK KANDAR LAGI KAT KL dah tu acaneh nak kurus macam ni?

Lekas kawan-kawan and mommies. Please la bagi cadangan macam mana nak diet but at the same time susu banyak. And kalau orang kata bagi breastfeed nanti badan tak naik tu jangan caya. Itu semua mitos. Kalau tak, takder la lemak kembar kat perut ni ha. Babat babi semua ada. Bensiiiiii !!!

Ah bengang bengang!!!



Errr.. BTW, ada ke smooties yang healthy sebenarnya? Sebab I ingat nak smooties I macam ni. Strawberry + krim + yogurt + eskrem vanilla + choc syrup. HAHAHAHAHA

Okbye

-EnD-

9 comments:

Ann@zanyra said...

try smoothie dkt Boost..ape2 yg jual kt Boost Juice mmg healthy pun..kt Wangsa Walk ade:)

Anonymous said...

Kaksu review la pasal makanan kat penang haritu. Plishhhh.

Anonymous said...

yg boleh share utk bykkan susu, makan ulam pegaga byk2. atau cari or buat jus pegaga. tapi bila makan skali dengan bendi, susu akan jadi byk dan pekat. kenyang baby. ni pon dah boleh diet hehe. makan nasi ikut genggam tgn kita, amik ulam pegaga n sayur bendi byk2, plus dgn ikan. then pencuci mulut makan limau byk2, pon boleh bykkan susu smbil2 tu boleh lawas sekali. cukup satu hidangan berkhasiat sambil berdiet. susu tak kurang tapi lemak boleh kurang..insyaallah.. =) *ika*

Anonymous said...

makanan yg super duper best slalu ada kat kl dan tempat yg sewaktu dgnnya je. jeles je rasa.. klau kat terengganu or kelantan ada apa yg best je? *ika*

Jan@Afzan said...

terbaek!!! haha.. lawak lah su ni..

gemuk tang mana kah? perut tuh mmg gitu...baru bersalin kan.. amik masa nak kempisss mcm bujang. sama mcm Jan. ihiks

sib boss tak komplain I is gemuk! (p/s : sebab boss pompuan dan yg memang slim dan jaga kesihatan..)

dulu penah lah dia tegur..konpem memang I diet lepas tu...itu pun je..pastu sambung melantak...haha

eda said...

kasuuuuu !!!
tau tak papa blender panasonic tu ?
mcm ade blogger dpt je masa launch aritu ...
siap ade paip wooo ...

http://www.submerryn.com/2013/01/the-unboxing-of-pensonic-papa-blend.html

Haris Zuhaina said...

As Salam. Sue. Apa lagi Herbalife lah :P
http://perempuanjomblo.blogspot.com/2013/03/herbalife-snack-attack.html

Anonymous said...

Su ....ika ni Hahahaahaha lawak aku baca ko nk diet ....perluker....x lah tu cuma faktor hormon tu yg perut muncit skit...as long as ko bg bf kt shein ko kena jg mkn yg penting jgn ah ikut nafsu tp ikut keperluan yer....eceh ceh aku ni memandai jer kan padahal aku pon setahun lebih struggle diet lepas beranak Aryssa....

Anonymous said...

aah kaksu..series hebalife best..bole blend macam2 spt y tertera d gambar tueh..nak lebih pd tue pon bole..makan sedap, badan pon shapping..nak xnak je..:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...