Tuesday, March 19, 2013

Tips mengandung anak kembar plz. Ok tengs.


Assalmualaikum...

Sarah dah tak lama dah nak dapat baby kembar. Dia punya due kalau 40 weeks on 23 Mei ni but sebab dia bakal dapat twins kan tak mungkin la akan bersalin cukup 40 minggu. I tengok perut dia dah genting sangat dah. Hesh. Menyeramkan. 

Been thingking about myself masa waktu macam Sarah terus rasa mabok nak muntah. Mana nak bawak badan lagi, hidung kekadang M, kekadang jambu, stretch mark bermaharajalela tapi bila Allah bagi baby yang sihat sempurna omel ngada terus rasa syukur Ya Allah.... Cecece. Sesambil jer nak kata Incik Shein omel. Haha.

Sesiapa yang ada pengalaman bersalin normal twin mintak tolong share yer? Or kalau ada apapa yang penting pon boleh la share jugak. Sian kat Sarah. Stroller pon tak finalize lagi mana yang nak kena beli. Anak sorang kalau anak sulung nak complete semua mau habes rm8-10k ni anak dua hoi! Pengsan. 

Kot kalau ada produk yang bagus and affordable maybe boleh bagi suggestion. Maybe macam mana nak jaga anak twins, pemakanan and apa-apa jer pasal twins mohon share. Sarah pon memang nak bagi fully bf and camana tu kan? Boleh bayangkan eh? Tetep bekerja keras. Phewwww! Ok la. Nak tido dah. Cenggampang kan ending? Haha.

-EnD- 


Kalau ada yang bertanya. Anak tudung tu yg RM5 jew kiter pakai. Tetas sikit kat belakang kasik longgar kalau tak muka sebesar kuali kalo tak tetas. Shawl berangan trible tu RM10. Haha. Murah je semua. Beli kat JJ Setiawangsa. Kalau kat jalan TAR dapatrm singgit jer kot anak tudung tu. Har har har.

2 comments:

niKISha said...

Assalam kak su..b4 ni juz a silent reader, but terpanggil plk nk komen kt n3 ni..

Been delivered twin baby girls sept last year, n Alhamdulillah both are doing fine:)
I'm delivered ms tu bb 38w 3d dlm tummy, normal walaupon yg 2nd twin breech..Alhamdulillah so far ms tu semuanya berjalan lncr n gap between my twins, 10minutes..

Nk dipendekkan cerita, for stroller i go for halford fliplite twin stroller n it help me alot! Sng kot nk mengangkut dua2 g shopping or berjalan2..
N nk memudahkan kerja, better kwn kak su ada gadget 'pembantu' mcm warmer, sterilizer n so on..so sng if nk pnskan ebm or else..lgpon bl ade ank twins ms sgt la sengkek kot nk buat bnda2 leceh mcm rendam btl dlm air pns seme tu..kn

Hope dpt membantu serba sedikit:))

paukacang said...

Pasal inner santep tu siap bold lg font tau.kak su dah boleh buat video tutorial pakai inner ni kat yutiub haha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...