Wednesday, January 15, 2014

Fat Cop - Bahagian Kebudayaan

Assalamualaikum.

Hari Isnin haritu, kitorang (kitorang tu maknanya Intan, Dyba & Ira) pergi makan Mc Donald. Drive through je sebab takde parking. Pastu kan kat situ ada Balai Polis Setiawangsa kan? Ada la kitorang nampak Abang Polis naik motor. Pastu kata Intan, ‘Tu macam gemok jer tu Abang Polis, macam mana nak kejar orang jahat. Larat ke dia?’ Pastu I kata, ‘Dia bukan bahagian kejar orang jahat. Tapi Bahagian Kebudayaan’. 'Yer ke Kaksu?' 

Hahahah. Bongok kan bebudak ni?

Since that kalau nampak askar ke, polis ke, asal debab skek mulala bebudak ni, ‘Bahagian Kebudayaan tu’. Hahaha. Sebab yer la, kalau dah debab macam mana nak lari kan? teringat peristiwa polis ni nak kejar peragut kat Jalan Tar tak dapat sebab dia gemok. Acane?

Pastu tadi Ira call suami dia. Pastu Intan pon jawab, ‘Yer U, I tengah meeting ni’. ‘Aik, sejak bila pulak U ada meeting? Tak pernah cerita pon’. ‘Meeting, Kebudayaan’. Hahahah. Mampos gelak. Si Intan selalu berangan, dia nak jadik CEO dekat company kitorang, bahagian Kebudayaan. Pastu dia nak CEO, I dia bagi manager jer. Bahagian Marketing sebab kata dia, Kaksu kan terror marketing. Dia nak CEO, kiter nak bagi Manager je. Ira lagi hina, jadik secretary dia je. Haha.

Dari berangan dalam group WhatsApp terus jadik gaduh. Haha. Kitorang memang macam tu, berangan pon boleh jadik gaduh tau? Sebab biasa la, semua taknak kalah. (Semua tu Intan je sebenarnya). Ok la. Tu jer nak cerita. Makanya lepas ni kalau nampak Polis or Askar debab, Ingatlah kitorang eh? Pastu cakap macam ni, ‘Bahagian kebudayaan’. 

P/s: : Gurau-gurau je. Ok? Takde niat apa. I respect them sebab menjaga keselamatan negara. Peace yo!

-EnD-


Bahagian Kebudayaan

9 comments:

ieda iedana said...

Bahagian Kebudayaan tu tak menahan. haha... tapi kan kak, dulu2 masa sekolah asrama, sekolah ktorg selalu je jemput alumni ktorg untuk rugby friendship tournament. ingat lagi, alumni semua badan besor2 dan tua (sekarang dah jadi alumni pun terpaksa la ikut sama memBESAR dan meng-TUA..haha). Tapi, diaorang ni lari laju..

So, mungkin la, polis yang 'sihat2' ni sebenarnye stamina kuat je. Cuma badan dia tak sempat proses makanan jadi otot, terus jadi lemak. haha. tapi kalau nak kata bahagian kebudayaan tu lagi logik dak?

cik allord said...

kak su,smalam akak ada gi the curve ke ? hehehe

Chooyaya! said...

ieda iedana : yang bahagian kebudayaan tu nak masuk bahagian menari ke apa? sebab kalau menari kena kurus jugak. ok kaksu tau. bahgian pukul genang yang sangkut kat bahu.

Chooyaya! said...

cik allord : ha a. kaksu makan kat bubba gum, pastu melayan shein. pastu pg ceineleisure. nampak kat manaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa? hahaha

cik allord said...

akak kite kat area fos,kite nampk husband akak time tu,kite pun follow je dia g mana..skali anak kite meragam tgk2 husband akak dah xde..kalu x blh jmpa akak..nak sgt jmpa..sob sobb..

Chooyaya! said...

Ooooo. takper la. takder reji. nanti kalau jmpa kaksu mintan uweet cane? hahah

cik allord said...

bg uweett kat shein je..
haha,...tu la xde rezeki,next time jmpa,kite nak tegur je abg sazli..hahaha..ni la akibat malu2 nak tegur..hahah

eda said...

bahagian kebudayaan !!! vongoks hahahahahahhaa

anna hashim said...

mama sheiiinnnnnn...pecah botox ana kt pipi sebab gelak terbahak2..hahahahaaaa

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...