Monday, January 13, 2014

Hens Night Mira Yang Cantik

Assalamualaikum.

Hari Jumaat malam haritu the Mira’s Hens Night and Sofianis Baby Shower was fun! Mira kan, dia kemain fe-feeling Ms World. Taknak lepas dengan Crown dia tu. Pastu pesan. ‘Maksu ingat, jangan duduk tengah kalau amek gambar' dengan ‘Maksu jangan nak overshadow perantin malam ni ok?’ Yerla yerla! Hahahahah.  Dah tadek Intan nak bising jangan cantik-cantik la apa la, ni Mira pulak.  

I rasa Flora Terrace tu ok. Memang suit kalau nak buat small party macam ni, tapi itu la tu. Serve lambat nak mampos. Padahal berapa orang je ada time tu tapi order lepas 40 menet baru sampai kot? Yang tukang order pulak, Bahasa melayu tak paham and English pon tak paham. Daaaaah salah amek order. Kang cakap jawa baru tau.

Kitorang berenam jer. Mira, Myn, Sofianis, Tasha, I and Sarah. Ada 6 orang tp bising huru-hara macamkan ada 16 orang. Yang I pernah jumpa Myn sorang jer. Yang lain-lain tu baru jumpa ketama kali. Sekejap je I sopan ketawa tutup mulut, lepas setengah jam semua pon dah cakap Maksu ni sewel  la. Hahahah. Yang si Tasha tu kan dia pakai tudung, pastu Mira cakap la malam ni ada party kan? Pastu dia tanya, nak kena pakai tudung ker tak ni? Haha. Bongok giler.

Pastu ada sekali tu, time si Sarah and Sofianis komplen kata sandwich dia tak sedap, semua kuis-kuis pakai sudu sebab taknak makan. Pastu I pon amek la, makan. Pastu buat gaya ala-ala Fear factor. And tanpa disedari, Tasha tiru I buat ala-ala Fear Factor senyap-senyap and dia fikir tadek orang nampak. Sekali I nampak. Hahahah. Pastu kali kedua, dia selfie siap muncung mulut again I nampak. Eh kau ni? Berangan manjang kan Tasha? Apa dosa Maksu sebab nampak semua tu? Haha.

Si Tasya ni pulak tak habes-habes buat sign ‘Call me call me’. Letak tangan kat telinga. Haha. Si Sarah pulak, asyik la nak amek gambar. Yang jadik mangsa Bangla waiter. Dia tabah je melayan kitorang. Bila dah siap amek gambar, tepuk blakang Bangla cakap ‘Good Job’. Hahah. Boleh?

Belum pukul 11.00 malam lagi dorang dah kemas-kemas kerusi sign suruh blah kot? Tak habes session kat dalam, kitorang amek gmbr kat luar pulak. Naseb ko la Abang Bangla kena layan wanita-wanita jelita ni amek gambar. Habes je semua amek gambar dalam 11.45 malam and semua dah nak balik. Tak remaja langsung. Ingat nak lepak Doraisamy dulu ke apa. Haha.

*Guruh sabung-menyabung

-EnD-


Dalam pada Mira tak bagi duduk tengah dapat jugak! Pastu Myn hashtag dekat Instagram #maksutengah hahahahha. Yang atas skali pakai tudung tu Tasha. Boleh tahan senteng. Yang gambar bawah tu dari kanan, Sarah, Sofianis, Mak Shein, Mira and Myn. 

 
Berangaaaan je kerja-kerjanya ko ni eh Mira? Bila I komplen kenapa asyik gambar dia nanti Mira cakap, 'Maksu. Pengantin kan?' Yerlaaaaaaa...


Yang paling? Haha.


Welcome baby R Sofianis. Semua dok teka. Ramli la, Rahman la. Rajagopal la. Hahaha. kek dedua ni sedap, Mira tapau langsung tak pelawa. Melampau!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...