Friday, January 10, 2014

Mira Dan Viva Intan

Assalamualaikum.

Malam ni Mira jemput I untuk join Hens Night dia sebab dia kan dah nak kawen dah bulan depan. Party tu Mira buat dekat Flora Terrace Jalan Tun Razak. Tema kaler merah hitam. Baju merah yang cantik macam tadek. Acane ni? Kalau pakai sependa merah dekat luar kira aci tak? Hahaha. 

I dah bagitau Saz in advance yang malam ni Bubu gonna have a partaaaayyyy and dia kena jaga la Sheindong Kedondong. Pastu I agak dia ada meeting persatuan rumah kot malam ni sebab 2 3 kali tanya, 'Bubu, what time party finish?' Pastu I kata, dah nama party, mesti la habes 2-3 pagi. Hahahaha. Aku pon sama taknak kalah. Saja nak nyakat Sazli.

Min kata, buat kecik-kecilan jer. Nothing much pon. Potong kek and amek-amek gambar sambil makan. Kiter semua bukan la urban sangat nak party-party bagai, tapi kalau sembang taknak kalah. Biasa la. Haha. Sajer jer buat gempak. Kasik can la. 

Min mintak I fikir idea nak buat game apa malam ni. Sebab dia ketua party tapi I sendiri tak sempat nak fikir apa. Pagi tadi bawak Shein jumpa Dr. Adrian sebab ada small accident skek kat rumah. Dia jatuh dalam bilik air. Taknak take for granted when it come to baby jatuh macam ni. Careful mommies. Kalau baby jatuh, and lepas tu nampak letih, tido all the time, muntah tak henti and tak aktif or demam ker apa lekas-lekas bawak pergi hospital ok? Kiter taktau luar nampak ok, dalam macam mana.


Sayang Mira!

Accident macam ni always terjadik. Kekadang hati-hati macam mana pon, if nak jadik. jadik jugak. Mintak-mintak la kiter semua dijauhkan dari semua accident yang bahaya ni ok? Kata Dr Adrian, lepas ni kalau Shein jatuh lagi dia bagi helmet. Amboi. perli nampak? Haha.

Now nak cerita bab Intan pulak.

Intan selalu berangan. Sebab biasa la kitorang. Dalam kereta kalau dengar lagu house jer kemain joget. Dyba la paling taknak kalah kalau joget. Haha. Sampai naik begoyang la kereta. Pastu Intan pulak bawak kereta macam pelesit. Dia tu kan bawak Viva? Kena bahagi-bahagi kalau naik kereta. Intan dok depan dengan I, Ira kena duduk sebelah Intan and Dyba kena duduk sebelah I kalau tak nanti bila kona baring nanti kereta dia boleh terbalik sebab isi kereta tak balance. Hahaha.

Intan tu nama jer naik Viva, tapi kereta dia semua tak boleh nak sentuh. Cermin jangan sentuh. Semuaaaaaa menda tak boleh nak pegang. Nanti Papa dia marah. Itu baru Viva tu, kata la nanti kalau Intan bawak kereta lain mangkali kami naik kereta seinci pon tak boleh nak gerak. Hahaha. Intan comel kan? Umur dah dekat 30 tapi masih ada perkataan macam ni, 'Intan takot Papa marah'. Hahaha. Dah tuaaaaaaaaaaa kot?????

Ok sambung bab berangan. Kata Intan, bayangkan kalau Kaksu, Intan, Ira, Dyba and Sarah pergi clubbing macam mana. Sekali Sarah naik dance floor and menari sorang-sorang atas stage macam mana? Hahaha. pastu Dyba cakap, dia nak pakai baju macam mana. Boleh pakai tudung tak? Pastu dah gaduh-gaduh dengan Intan pasal baju. Tapaham jugak I bebudak ni. Layan berangan pon boleh jadik gaduh. Sabar jer la.

I really appreciate kawan-kawan I and syukur Allah pinjamkan kawan-kawan yang baik untuk I. Kekadang I rasa terharu sebab a stranger pon boleh jadik baik sangat dengan I. A perfect stranger yang I couldn't imagine I boleh trust and rely on banyak menda. Mama Imaan and Dr. A contohnya. Allah bagi pinjam. Syukur sangat. Now I kenal dengan Mama Umar. Pon baik jugak :)

Sekarang I ada Shein, dapat pulak kawen dengan best friend. Understanding family. Hidup tak la kaya raya but alhamdulillah cukup makan, cukup pakai, ada kerja, kawan yang selalu bagi I happy all the time. Muka pon tak la lawa mana, bak kata anon 'muka ala kadar' tapi takpe. So now, tell me. Nikmat Allah mana yang kau dustakan? :)

Happy weekend U'Olls!

-EnD-


Terpaling cantik Intan la.


Jom kiter futsal balik! (Tapi Intan taknak main, nak jadik pengacara je)

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...