Friday, July 18, 2014

Harness, Intan & Garfield

Assalamualaikum

So, nama safety bag yang I cerita kelmarin tu ialah Harness! Hahaha. TQ pada yang komen. Most of yang komen kata dorang pon face the same problem. Orang cakap macam bawak haiwan peliharaan or something like that tapi dari anak hilang or berlaku kemalangan tak diduga, better pakaikan Harness ni. I akan dapatkan untuk Shein asap.


Mana nak carik Baby Harness yang macam ni?

I tanya Ira, tak mengamok ke Shein nanti kalau pakai menda alah ni? Kata Ira tak sebab Mel adik dia tu pon pakai jugak Harness ni, tapi dia ok. Dyba pon cakap baby akan behave kalau pakaikan Harness ni. Siap ko Shein, lepas ni no more lari-lari marathon macam selalu. Mama ikat Shein! Waaaarghhh hahahahahahha **Gelak setan.

Kata Sazli, nanti kalau ada rezeki dia nak bawak kitorang pergi Perth. Tempat dia belajar dulu. Kat sana ada padang yang beeeeeeeeeeeeeeeeesar and lepas tu kiter boleh biar Shein lari sepuas hati dia. Pergi time spring so tak la basah ketiak nak kejar kan? Itu je motip dia. Kalau nak kejar anak, ketiak tak basah I ok je. Atau berlari dalam sejuk I ok je. Ni dah la panas segala memang mengundang la.

Kata Intan, boleh beli Harness yang jenis automatic. Dia ada button. Kalau baby lari jauh nanti kiter picit button tu and dia akan berenti sendiri. I pon si bodoh ni percaya jer la. Beria cakap ‘Ha Intannnnnnnnnnn! Kaksu nak beli la yang tu. Senang kan?’ Pastu Dyba and Ira dah gelak-gelak. Ternyata I diperbodohkan Intan.

Intan? Intan yang selenga tu dah cong I. Blardihell. Haritu masa dalam kereta I dengan Dyba cerita pasal perangai Sophie and Shein masa orang tengah berbuka. Pastu Intan pon sebok nak cerita pasal Garfield kucing dia tu. Sambil tumbas nak bercerita. Lagi kuat suara I, lagi kuat suara dia. Pastu I diam, bukak lock kereta (sebab masa tu dalam kereta, I drive)

Intan kata, ‘Apa maksud Kaksu?’ Ira pon jawab, ‘Tadek maksud-maksud la. Kaksu suruh Akak keluar’. Hahahhahahahaha. Terus Intan diam tak cerita dah pasal Garfield. Menyampah je Garfield tu. Dia ingat dia orang ke sebok nak bukak puasa sama? Dah la dia sumbang mahram dengan anak dia. Dia rogol anak dia sendiri sampai dapat anak. Pastu lagi Intan nak sayang-sayang segala. Dulu Intan tido dengan Garfield. Pastu I kata, berani la Intan, kena rogol dengan Garfield tak pasal. Terus Intan dah macam takot-takot dengan Garfield.

So sudahnya kiter ni cerita pasal Intan dengan Garfield pulak kan? Padahal tadi pasal Harness.


-EnD-

2 comments:

Anna Dayana said...

Hhahahaha... intan terbayang yang dalam cerita Mr Bean tu, ada yang Mr Bean masuk pertandingan, tapi pertandingan bintag perliharaan la.. Bean ni bawa teddy bear hidup dia tu.. pastu ada satu acara yang semua binatang kena lari sambil melepasi konkon tu.. last2 Bean ni pasang Harness kt teddy bear dia lepastu tekan button.. Struuuustruttt terpelanting tapi mengundur.. Intan terbayang shein macam tu la nanti..

Umi Ain said...

Sue, smlm kta da jpe harness cmni kat www.onebabyworld.com, tgk kt bargain section. Harga harness ni rm35.90 sbb da sale..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...