Assalamualaikum..
Sapa pernah makan Sambal Pucuk Ubi? I pernah! (Aku
tanya aku jawab) Haha.
Sapa pernah makan jer yang tau macam mana tahap
kesedapan dia macam mana. Rasa dia macam sambal air mata tapi version kering
but tetiba ada dedaun pucuk ubi rangup. Duluuuuu I suka makan sambal pucuk ubi
ni tapi sekian dimaklumkan nak buat punya lah leceh. Sebab kena masak lama and
kena tunggu sampai bebetul garing. Baru rasa dia akan jadik best. Makan macam
tu je dengan nasik putih, telur goyang and kicap. Perrrrghhhh!!
So berita baik kepada yang suka makan, tapi malas
nak masak. (Macam I) Boleh order dengan Aleeya. Dia buat fresh almost every day
depends on order. Yang I baru dapat ni panas lagi bekas dia. 2 3 sudu dah ratah
macam tu je sebab tak sabar nak makan balik rumah karang. If korang nak order
boleh pergi ke Instagram Aleeya or WhatsApp
ke 011-23756232. Ok?
Ada jugak Original Sambal Hitam Pahang. Both sambal
hitam dengan sambal pucuk ubi, Aleeya buat version mild and extra hot or nama
poyo dia sambal hitam pedas giler masuk hospital or sambal pucuk ubi goreng lori cili terbalik. Sapa yang suka pedas tahap buasir bunga boleh
pilih yang extra hot for both sambal. Sebab I dah rasa, so I jamin yang ni
memang sedap. Korang caya kan kalau I kata sedap tu, maknanya memang sedap la.
Boleh COD and boleh jugak pos. Macam biasa postage
ada extra charge and delivery dekat-dekat area KL (KL/Damansara/Shah Alam dengan
delivery charge sebanyak RM6 as well. Maksudnya kalau dah tak sabar sangat nak
makan, dorang punya team boleh hantar sampai depan rumah. So sementara nak
sampai boleh masak nasik siap-siap lepas tu dapat je sambal terus
zaaaaaapppppppppppp makan.
Close up rupa Sambal Pucuk Ubi Goreng Lori Cili Terbalik by Aleeya.
Semua product by Aleeya is freshly made everyday. Panas-panas lagi. Kebersihan dijamin, kualiti dijamin. So boleh makan tanpa was-was. Dah macam iklan sabun zaiton pulak. Kbye.
Sambal pucuk ubi goreng close up.
Pack dalam bekas size macam ni. Yang ni harga dia RM15.00 excluded postage.
Rangup dan gembira. (Gembira?) Gembira sebab bila makan sedap, kiter pon senyum tanda gembira. Haha.
Tauke sambal. Jangan ngorat sebab dah tak available. Haha.
Yang ni my way bebeh! I panaskan balik sebekas tu, pastu pecahkan telur 4 bijik.
Makan berdua dengan Sazli sekali hadap. Setel! Memang sedap. So korang kena try. Just for info, Aleeya gunakan canola oil untuk semua jenis sambal. Bukan sambal peket murahan so kiter tau quality dia macam mana. Jadiknyaaaaaa semua orang kena order sekaraaaaangggg!!! OK?
-eNd-
This is how the sambal pucuk ubi goreng dibuat.
No comments:
Post a Comment