Tuesday, March 17, 2015

Itik Salai Punya Kisah

Assalamualaikum..

Hari Sabtu haritu on the nak pergi kenduri Wani, anak officemate I Along dekat Melang In, Kuala Pilah I tengok banyak giler Itik Salai dorang jual tepi jalan. Time tu tengah lapar giler semua pon nampak sedap.

Kata Kaklong masak rendang tok sedap, masak lemak cili pon sedap. Terus terliur. Rasa macam jam-jam tu jugak nak makan itik salai. Maklumlah tengah lapar kan? Selipar goreng cheese pon sedap. Tapi tu cerita masa on the way nak pergi kenduri la.

Masa lalu time balik, Kaklong tanya taknak singgah ke beli itik salai? I telan ailio. Terus kembang tekak. Tingat masa kat kampong kekecik dulu, itik jiran sebelah rumah berendam dalam longkang. Time tu anak dia baru lepas kencing dalam longkang tu. I tengok itik tu happy giler rendam kepala and berenang kuak lentang dalam longkang tu.

Since that I berjanji takkan makan itik. Sekian terima kasih. Selamat tinggal itik salai. Ternyata kiter tidak berjodohan. Good bye forever. Jangan carik I lagi. BYE.

-eNd-


Itik Salai


Itik Salai Lagi

1 comment:

Shuriana Khamisan said...

sedapnya kalau dah jadi lauk. tak pernah lagi makan itik.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...