Thursday, March 5, 2015

Portable Digital Infrared Ear Thermometer with LCD Display from Lamido.

Assalamualaikum..

Last time I ada share dengan korang pasal Lamido by Lazada Group dekat sini kan? Haritu jugak I ada buat another purchase dekat Lamido (Sebelum ni I beli clutch bag and Tommie Tippie bottle). Hehe. Sebab tangan gatal tak boleh nak berenti browse. Kali ni I beli Portable Digital Infrared Ear Thermometer With LCD Display (Model : ET-100B) dekat Kids & Baby Category. I memang dah lama nak carik thermometer yang jenis macam ni sebab senang sikit nak cek suhu Shein time dia demam. Yang I pakai sekarang jenis masuk mulut tu. Kekadang susah nak dapat kerjasama dari Shein so agak susah nak dapat accurate temp reading Shein at that particular time.

I order hari Selasa petang. Tadi sebelum lunch harini (Khamis) dah sampai. Memang cepat giler la Lamido punya service. Tip top! I sukaaaaaaaaaaaaaa. Cara nak order pon senang. Nak lagi senang, korang kena register dulu la account dengan Lamido. Macam biasa korang kena isi nama, alamat and number telefon. So that bila dorang dah ada registration record kiter and if kiter nak purchase anything tak payah dah nak fill in address each time. Kan senang tu?

Korang klik je barang yang korang nak beli lepas tu klik buy now. Nanti akan keluar la alamat yang korang dah register. Kalau korang letak 2 alamat, pilih la nak hantar dekat rumah or dekat office and dekat situ dia ada letak sekali information samaada barang yang kite nak beli tu ada charge delivery or tak. Macam Ear Thermometer yang I beli kali ni is free delivery. Bagus. Next dia akan bagi korang dia punya Order detail macam Product name, Order Number, Item Cost, Shipping cost and amount. Lepas tu boleh buat payment melalui 3 bank ni.  CIMB, Citibank or Maybank.

Paling best with Lamido, korang boleh pilih nak dorang hantar receipt/status pembelian samaada melalui email, WhatsApp or Line. So kiter boleh update pergerakan barang yang kiter order tu  status dia macam mana. Once kiter buat payment dorang akan bagi confirmation payment. Dorang shipped out pon dorang bagitau also bila kiter dah terima barang, kiter akan dapat notification jugak.

Ada skali I silap pergi letak address rumah, Pos Laju bagi notis dalam mailbox suruh collect dekat Pejabat Pos Cheras, also Lamido akan call and bagitau status barang kiter macam mana. Yang ni bagusnya beli barang dengan professional team macam Lamido. Kiter takkan ada masalah tertanya-tanya or tertunggu-tunggu status barangan kiter. Kekadang ada je online shop yang lambat pos tak bagitau and if ada apapa masalah pon, balik kiter pulak nak kena contact banyak-banyak kali.

Nanti lepas dapat barang, Lamido akan bagi email confirm receipt of our order with Lamido. Bagus macam ni sebab nanti kiter punya account dalam Lamido cantik dan updated je. Maknanya kalau kiter punya barang yang kiter order dah dapat dorang akan take out dari kiter account. Sangat la tersusun Lamido punya kerja. I suka la. Bagus system Lamido ni. So efficient and systematic. Thumbs up Lamido! Jom check apa yang I beli dari Lamido this time. A Infra-Red Ear Thermometer.


Portable Digital Infrared Ear Thermometer with LCD Display.  Harga dia RM45.00, free postage!



Oh. Ada dalam bekas macam ni. Lagi senang nak jaga.


Ni la rupa Portable Digital Infrared Ear Thermometer with LCD Display yang I beli from Lamido.


Cara nak guna senang je. Memula carik mangsa. Hahaha. Dalam kes ni, Ira yang kena. Tenkiu Ira sudi jadik model Kaksu. Walaupon dia marah-marah cakap susah nak bukak pin tudung la apa la, I buat pekak jer. Lepas kena tunjal baru dia berenti bercakap. Sekarang bebudak ni semua dah pandai melawan. Sabar jer la.


Tekan on/recall button sampai dia jadik 00.0 macam ni and bunyik 'beep'. Button tu ada dekat bahagian blakang. Lepas tu masukkan hujung dia dalam telinga and tekan scan button dekat depan tu.. Bila kiter dengar 'beep' lagi sekali maknanya kiter dah dapat reading temperature. Dalam masa 1 minute nanti dia akan auto-off sendiri kalau kiter tak tekan apapa. Bagusnya thermometer ni sebab dia akan simpan 10 reading terakhir dalam memory.


Suhu Ira 37.0 darjah. maknanya Ira tak demam. Suka kau eh Ira?

Best giler la menda ni. Tak sabar nak guna dekat Shein pulak balik karang. Dekat Lamido ada melambak lagi barang lain yang best-best. Kalau korang nak Portable Digital Infrared Ear Thermometer with LCD Display macam I ni, go place your order dekat Lamido. If nak carik any specific barang korang just taip je dekat search tu. Takyah nak scroll satu-satu. Lagi senang macam tu. Happy shopping dolls!

-eNd-

2 comments:

Umie Aisya said...

Assalam kak sue..nk tanya mmg ok ke thermometer ni?ingt nk beli gak.. :)

rini.borhan said...

eh samalah..memang senag termometer ni..so far..tepat dan cepat..tak lah lama nk tunggu..walau kat telinga kekadang budak tak suka gak..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...