Thursday, March 19, 2015

Soya Milk Pudding Papparich

Assalamualaikum

Semalam I teringin giler nak minum Papparich punya Soya Milk Pudding. Masa tu tak ingat nama restoran and nama air ni. Gigih whatsApp Intan and at the same time WhatsApp Elinor nak confirm balik nama kedai ni. Intan dulu masa duduk rumah lama, dia suka lepak Papparich and I pulak ada lunch dengan Elinor dekat Papaprich Plaza Masalam tak silap I. Tapi I lupa nama. Yang I ingat Papa je. Dok taip la Papa John la Papa Beard’s la. Yang Papa Beard’s tu paling bongok la sebab sebenarnya Beard’s Papa tu kedai bakery jual Cream Puff dekat Pavilion. Hahahahahaha.

Lepas dah dapat nama restoran terus I Google menu dia. Masa tengah search tu Ira ada dekat tempat lepas tu dia tanya, kenapa nak save gambar air Kaksu? I pandang Ira lepas tu tayang gigi je. Hahahah. Kata Ira, ‘Teruk sangat ni Kaksu’. Ah…! Syadapyu Ira. Ko budak kecik apa ko tau?

I teringin giler….!! Teringat air soya dia manis senang elok, ada plak air gula Melaka, ada milk pudding dalam dia on top ada whipped cream. Huwaaaaaaaaaaaaaaa sedapnya! I kalau minum Soya Milk Pudding ni tak pernah satu eh? Mesti dua. Ingat nak order 3 tapi malu kat oghang. Hahahaha.


Soya Milk Pudding Papparich





Nak 8 please?


Drollingggggggggggggggggg

Susah la nak carik Papparich ni. Dekat Ampang mana ada. Nyampah. Hope one day ada ongkaya nak bukak franchise dekat Ampang. Sini semua sedap kot? Nasik lemak, nasik ayam, chicken chop, mee kari, roti dia segala mala sedap. **Telan ailio. So tu je la nak cerita. Kepada yang terliur diucapkan padan mukerrrrrrrrrrrr! HAHAHAHAHAHAHHAHAHAHA.


-eNd-

5 comments:

NaZa Luv said...

Su..kt ampng point ada 1.. rich bole' nama dia. Same wth papa rich.ala2 ank didik gitoo.opposite baskin robbins. Cuba google menu..kt umh i ada 1..dkt2 bdr br ampng..jgn jelloooosss..i loike this drink too..soo yummilicious!!

Wizana Arbain said...

Yesss mmg sedap! Ma feveret too! Meh ar sue pekena kat paparich solaris dutamas naik duke hiway 15mins dh sampai, pastu leh singgah umah i sbb dh dekaaaat sgt :D

mojo mojo said...

eh ade la papparich kat ampang su. i tak reti nak explain camne, tp atas lagi dari shoplot yg jual stationary tu (ape ntah nama kedai, branch dia yg paling besar). if you perasan flat kos rendah yg tinggi tu, jln ke atas lagi dah jumpe area shoplot lain yg ade kedai mamak. kat situ ade pappa rich. hope u can find it!

NaZa Luv said...

Mojo mojo..msti u nk kata dkt Hafiz Corner tu ye..ampang avenue ek.. tu dkt flat sri nilam bdr br ampang kan..gudlaksss sue..

Amni Jamaludin said...

aah dekat ampang area Hafiz tu ada paparich.. lepastu makan sekali kueh teow dekat det. Yummyyy

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...