Monday, May 4, 2015

Marvellous Creations by Cadbury Yang Sedap Gilers!!

STICKY POST
 *Please scroll down for new entry*

Assalamualaikum..

Sapa dekat sini penggemar Chocolate Cadbury angkat tangaaaaannnn! I suka Cadbury ni since forever kot? I ingat kewujudan Cadbury ni sejak I kecik-kecik lagi. Tingat dulu masa kekecik duduk kampong, nanti bila Kaklong balik Semenanjung (Time tu dia duduk Sabah), dia akan bawak balik berkotak-kotak Chocolate Cadbury dekat kitorang. Masa tu dalam tahun 90-an, and I’m wondering since when yang Cadbury Dairy Milk Chocolate produce jenama ni. Just for korang punya information, Cadbury first bar was sold back in 1905. Dah lama dah Cadbury bring happy moment untuk kite semua. Kan?


Anyway, baru-baru ni pada 23th April 2015 bertempat di Padang @1 Utama, Damansara, I berpeluang untuk join Media Launch untuk Cadbury Marvellous Creations. Dorang perkenalkan two variant of Cadbury Marvellous  Creations. It’s Jelly Popping Candy dengan Peanut Toffee Candy. But sebelum I cerita lebih lanjut lagi pasal ni jom tengok dulu gambar-gambar yang I sempat ambik masa hari tu.


Pop Cake!



Popping Candy Cupcakes


Yang dekat dalam small jar tu sedap gilers!


Macaroons and chocolate tarts.


Heaven sangat rasa chocolate tart ni.


Dessert Table yang full of chocolate desserts. Lawa kan?

Ok. The exciting part is to introduce korang dengan this two variant of Cadbury Marvellous Creations ni. Jelly Popping Candy dengan Peanut Toffee Candy. I dah rasa dua-dua jenis chocolate ni and apa yang I boleh cakap ialah, chocolate ni memang sedap gilerrrrsssssssssssssssssssss. Dua jenis chocolate ni memang berbeza dengan any chocolate bar lain yang I pernah makan. Ok jom I share apa yang buat these two chocolate different with others.

Usually chocolate bar dia empat segi kan? Tapi yang ni shape dia lain (as you can see at the photo below) and also rasa dia sangat berbeza dengan chocolate bar yang lain. Memang full of surprise bila masuk dalam mulut. Usually bila makan chocolate kite expect rasa chocolate jer la kan? Lepas tu that's it. Tapi these two chocolate is truly different. Bila makan chocolate ni and the moment  when it melting dalam mulut, korang akan dapat rasa something popping in your mouth so it will make us more excited to eat this chocolate. Dalam dia ada magic pop. So bila makan je rasa happy sebab meletop-letop dalam mulut tapi sedap! Urrrghhh susah nak put this into words tapi bagi I, ini yang buat chocolate ni berbeza dengan chocolate yang lain.

Mana pernah ada chocolate macam ni kan? So brilliant Cadbury to produce such chocolate bar! These two variant akan mula dipasarkan pada bulan May. Korang kena cepat-cepat cari ok? Sebab I nak korang rasa excited makan these two chocolate macam I jugak. They come in two size. Yang bar besar, 160 gram harga dia RM8.90 and yang bar kecik 40 gram harga dia RM2.90. Murah kan??? 
Jelly Popping Candy
Peanut Toffee Cookie

I punya favorite antara dua jenis chocolate ni is Jelly Popping Candy sebab bila makan selain dari meletop-letop dalam mulut, I also love the taste of Jelly! Rasa kenyal masam manis waktu last bite memang best gilerrrrr. Layan sangat. Seronok bila makan sampai rasa taknak berhenti. Shein pon suka giler chocolate ni. Masa event tu kitorang dapat chocolate ni dalam goodies bag. Tak sampai sejam all gone ok? Shein pon bila dia makan and rasa popping dalam mulut tu dia akan ketawa and macam terkejut tapi happy. Berebut-rebut la makan 3 beranak dekat rumah. Seriously tak sabar nak penuhkan fridge dengan these chocolate.


I and Ellis


Event ni memang best. Ceria jer, penuh dengan balloons.


Nampak tak dekat belakang tu ada popcorn stall? Yang tu pon sedap jugak.


With Sam yang comel. Kau dah kenapa Ellis sesiang buta pakai spek mata hitam dalam mall? Haha.


Ni Waktu Mr. Ben Summons, Marketing Director Chocolate SEA introduce these two variant of Cadbury Dairy Milk Marvellous Creations.


Dengan blogger yang also di jemput masa Media Launch tu.


Hello Sir. You're so handsome. And your chocolate taste sooooo good!

Jangan lupa like Cadbury Dairy Milk Product dekat Facebook also please visit dorang punya website ok? They will update latest information dekat situ.


-enD-

2 comments:

Liza Nova said...

hye choyaya.. sedapkan coklat ni. Anak i dgn bapak dia makan banyak giler. hihi.. nice meeting u dear. Kalau ada rezeki jumpa lagi ya!

Samantha Tew said...

Sam yang sexy la. LOLOLOLOLOLOLOLOL.. perasan giler I..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...