Wednesday, June 24, 2015

Dapatkan #tartnenasterpalingsedap di Raya Sakan Fest 2015 di KL Convention Centre

Assalamualaikum…

Dekat office I sekarang memang fenomena giler la #tartnenasterpalingsedap. Haritu I amek 9 balang untuk yang tak menyabar nak makan. Ada sorang boss ni, bawak 2 balang masuk dalam meeting room terus settle sekelip mata. I pon so far dah habeskan 3 balang setakat ni. Heeeee. Memang sedap gilers ok? Ni lah tart paling sedap I pernah makan. Dah banyak kali cakap pada H and Miezi (Owner #tartnenasterpalingsedap) please jangan ubah resepi, jaga kualiti. Sebab dekat office I sahaja dah almost 70 balang sold. Kang semua meroyan kata tak sedap macam tester mati la I. Tapi setakat ni, dah 3 batch dorang bagi pada I, rasa dia tetap sama! Packaging lawa, rupa pon cantik.

Si 'Izah yang belagak konon tak makan tart nenas and cakap dia only makan nenas yang tak diproses pon bila rasa seketul terus nak order 2 balang. Lepas tu tanya banyak-banyak kali 'Bila nak dapat Kaksu?' Ooooo baru kau tau? Haritu eksyen giler! Orang dah cakap tart nenas ni different dengan tart nenas lain taknak percaya. Tunjal baru tau!

Kata Eda (readers come friend), masa dia ambik dia punya order COD, yang tukang hantar sebenarnya ialah lelaki kacak. ‘Kenapa tak bagitau Kaksuuuu?’ Hahaha. Dia ingat selama ni yang dia dok whatsApp ialah perempuan. By profession, H is Public Mutual agent and Miezi is Engineer dekat Petronas. Tapi part time jual tart nenas. Comel tak comel la perangai. Hahaha. Actually, pioneer tart nenas ni ialah Mak Miezi, tapi bila dorang dah commercial kan and open order, and tetiba Boom meletup (baca nada Azwan Ali) so, dorang taknak susahkan Mak Miezi and dorang sendiri yang buat. Everything from scratch. Jem nenas yang dorang buat is homemade. Itu yang buat tart ni special for me. Jem tu tak berserabut, kaler gelap, manis leting macam tar nenas lain yang I pernah rasa.

Thank you for readers Chooyaya Secret Garden (Bukan Chooyaya Secret Garlic) yang beli tart nenas ni. Watie Shaharin, Shae etc. Semua personally text I tanya, ‘Kenapa tart ni sedap sangat?????’. Hahaha. Lepas tu ada officemate different department pon order makin hari makin naik. Nampak I dalam lift pergi tanya pasal Tart Nenas. Boleh? Anyway, thank you for korang punya support. Untuk yang masih belum order, korang boleh order lagi. Delivery untuk raya masih dibuka sehingga 30 June 2015. Ok? Lepas dah close order, nanges la macam mana pon korang takkan dapat dah. Goyang tetep ke apa, dorang tetap pejam mata. Haha. Astaghfirullah bulan puasa.


#tartnenasterpalingsedap. Memang sedap!

Pada yang tak sesabar nak makan, korang boleh pergi ke Raya Sakan Fest 2015 dekat KL Convention Centre (Hall 6) dari 26-28 June 2015. #tartnenasterpaling sedap ada bukak booth dekat sana. Harga dekat Raya Sakan Fest 2015 is only RM25/balang. Murah seringgit. Dorang also open kepada sesiapa yang nak jadik agent. InsyaAllah dorang akan teruskan jualan tart ni selepas raya jugak if ada permintaan. So sapa yang nak boleh order anytime. Ok?



#tartnenasterpaling sedap akan berada di Raya Sakan Fest 2015 di KL Convention Centre (Hall 6) pada 26-28 June 2015. RM25/sebalang ok? Boleh direct pergi sana kalau tak sabar nak dapat untuk raya order
Packaging yang kemas dan cantik

Akhir kata, ingat tart nenas, ingat H and Miezi. Btw, dedua bujang. Tapi Miezi tu, Intan dah cop dulu. HAHAHAHAHAHAHA.


Miezi, Siti Nurhaliza, Intan and H

Facebook
Email : tartnenasterpalingsedap@yahoo.com
Call/WhatsApp : 017-6851714


-eNd-

14 comments:

Nazima said...

Kalau nak order dari kak su camne nak collect ea? Saya keje area klcc..nak collect kat ampang pun boleh kot. nak jugak try camna dia punya sedap sangatt u..huhuh

Anna Dayana said...

Intan je yang tak beli.. sebab nak harga student tapi owner kata part time student takde special price..

Ehem2.. Miezi intan da cop dulu eh.. Jangan marah eh.. itu pun kot ia la si owner nak kat Intan, da la x beli tart dia pastu nak minta discount pulak kan.. Jawapan dia memang tak la.... okey surrender!!!!

ease elias said...

ya allah..terliurnya..k..jumaat ni nak pi..nak makan terus masa buka..hahahaha

Chooyaya! said...

Nazima : Kan dorang ada jual dkt Kl Convec tu? Boleh beli direct dekat sana. Cuba wasap dorang, Kaksu rasa kalau dkt KLCC dorang boleh buat delivery. Takpon, tanya dorang bila nak delivery dkt Kaksu, boleh la selit skali order awak. OK?

Anna Dayana : Intana kena la beli and promote sampai Miezi ada kilang Tart. Kan dia kata dia masuk minang Intan lepas dia ada kilang tart sendiri?

Ease Elias : Hahahaha. Ok. Time suap tu cakap dalam hati, 'Yes Kaksu! Now I dapat rasa sendiri tart ni'. OK?



Nazima said...

Ok..saya try merajinkan diri ke kl convec dulu..kalau tak saya wassap diorg tanya camne eh. thanks kak su! :)

farae al-farafisya said...

Sblm tu dah baca iklan dekat blog Tuan Tart tapi tak tergoda sgt nak order.. dek penangan review kak su, sy terus order utk rasa before order bebetul utk raya..
Gigih tau drive dari Banting semata-mata nak makan tart nenas sedap ni..Kipidap kak su!

Chooyaya! said...

Nazima : Pemalassssss. Hahahahaha. Ok, nanti deal la dengan bebudak tu eh?

Farae al-Farafisya : bebudak lelaki kalau promote cenggitu jer la. aci boleh. hahahahaha. takper, berbaloi tau datang dari Banting. sebab tart nenas ni mmg sedap!

Nazima said...

Hahahahah...lunch hour time puasa ni tidur je kak su...

Atie said...

Kak su atie kt penang....bleh pos ker.....lagi satu atie turun putrajaya 30 hrbln nie.....kalau tak bleh pos bleh ker cod ker putrajaya....

Wizana Arbain said...

Sue i dh try tart ni & overall rasa dia sedap gak. But personally kal dorang guna butter instead of planta mesti lagi sedap sbb tart tu akan jd buttery & lembut

Chooyaya! said...

nazima : tido makruh ler. hehe.

atie : atie, awak call/whatsapp dorang ok?

wizana : dorang ada buat guna butter masa nak bg tester, tapi kalau guna butter 1) ada ramai yg tak suka rasa susu dalam tart nenas 2)terlalu rapuh so nanti bentuk gulung dia macam tak berapa nak cantik. dorang mementingkan presentation. gittew.

!EFIL said...

Sebab kak su sy order 10 balang.. Owner tnya manatahu pasla tart diorang? Sy ckp kak sunpunya review buat rasa mcm nak order 50 balang hahahahhaa

Fara Dilot said...

kaksu.. tak leh blah siti norhaliza.. haha..

nak bg batang buruk soh kak su promote.. cane nak contek? lokasi opis kat mne?

eda said...

hahaha hengpon depa hang dh aritu kasu weekend ...
kesian depaaa ~~~seme kasu nye penangan hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...