Friday, June 5, 2015

Tart Nenas Terpaling Sedap Memangla Sedap Hoi!

Assalamualaikum..

Semalam I dah ambik 2 balang #tartnenasterpalingsedap dari tauke dia. Masa dalam kereta otw nak balik office dah gone lapisan paling atas which 7 8 ketul macam tu. Memang sedap gilersssssss. I makan macam makan nasik ok? I paling suka jem dia sebab lembut and tadek banyak sabut. Rasa manis dia just nice, tadek la manis lenting macam any tart nenas gulung yang korang pernah makan (yang jenis commercial jual dekat hypermarket tu). Dah la kekadang jem dia keras. Warna pon hanget-hanget, terus menyampah nak makan. Rasa macam nak campak je sebab tak sedap. Tak pon balut dengan tissue letak dalam handbag.

Tapi #tartnenasterpalingsedap ni memang sesuai la dengan nama dia. Dah la jem dia memang sedap, dia punya kulit tu pon rapuh je. For me, this tart nenas memang simply delicious, simply perfect! 100% dapat tackle I punya tekak. I dah pesan pada dorang jangan tukar resepi. Keep it this way, InsyaAllah ramai yang akan suka. Ada orang letak susu dekat kulit nak bagi lemak and sedap, tapi yang ni tak letak susu pon dah sedap sebab they use only bahan berkualiti. Tepung cap sauh instead of yang timbang kati and margerin planta instead of yang jual dalam kotak. Dorang jaga kualiti no wonder la sedap kan?


#tartnenasterpaling sedap in the making


We only serve you with the best ingredient

Sampai opis, memula I bagi Kak Ani rasa, kata Kak Ani, ‘Sedapnya Suuuuuuuuuuuuu’, dah bila dia cakap kuat-kuat, habes semua orang nak rasa. I manage to get 32 order dalam sekelip mata semalam ok? Boss I pon memula dia eksyen, kata dia ‘I pandai makan tart nenas tau Su?’ Pastu I kata, ok boss you try yang ni dulu. I gerenti you suka. First bite terus dia naik jari 2 macam peace tu. Kata dia nak 2 botol. ‘Nak sebelum puasa yer Su, nak makan dekat office’. Haaaa tau pon. Tadi belagak sangat. Kan?


Sekelip mata gone

I pon bila ramai cakap sedap, mula la naik syeh habes semua orang I bagi rasa. I cakap macam ni, ‘Nak rasa tak tart nenas, tapi kalau rasa kena beli’. Haahaha. Bila dorang suap je masuk mulut I terus tanya, ‘Ok jadik eh? Berapa balang nak? 2 ke 4?’ Hahahaha. Dyba dah gelak-gelak. Dia pon sama naik, habes semua boss dia suruh try. Last-last sebalang tart nenas I settle kurang dari 2 jam. Huwaaaaaaaaaaa. I dah suruh Miezi pulang balik tart nenas I yang I korbankan semalam untuk jadik tester dekat office ni. Kata dia nak ganti. He better ganti, kalau tak nanti I amukkan dia. Hahaha.

Masa suruh Pak Ngah rasa (dia one of the bosses dekat sini), Kata dia. ‘Ok Su, Pak Ngah nak dua balang. 1 nenas, 1 strawberry’. Pastu I cakap. ‘Pak Ngah jangan nak macam-macam eh? Mana ada strawberry!’ Pastu kata Pak Ngah, I tukang jual kuih paling garang dia pernah jumpa. Hahaha baru dia tau. Semalam ada orang install printer pon I tanya ‘Nak order tak tart nenas?’ Abang India hensem tu dah malu-malu babi. Hahhahaha. Pastu tiap kali orang call, first thing I cakap, ‘Ye? Nak order tart nenas berapa? Nak tulis ni. 2 ke 4?’ Hahahahaha. Bongok giler I.

Sedaaapppp


Takper la walaupon sebalang tart nenas I terkorban semalam asalkan semua dapat rasa #tartnenasterpalingsedap tu. I bet, if Miezi bagi free sample dekat office-office besar, memang selamba je dapat beratus balang order dalam sehari. Sebab seriously sedap. Nak citer dekat sini pon tak guna, sebab korang bukan dapat rasa pon. Tapi if korang nak rasa still belum terlambat. Boleh place korang punya order NOW ok? Sebelum dorang close order for raya.

If I cakap sedap, maknanya sedap la. Jangan risau. Trust me.

Call/Whatsapp : 0176851714
Sebalang RM26 (approx 50-55 biji sebalang)
COD : Lembah Klang


-eNd-

4 comments:

dongmei pan said...


Nice, i really like it.if you also like our site please follow: http://www.robesdemariee2013.com/

AMD Construction SDN BHD said...

baca entry ni pon dah percaya gila memang sedap tart nenas tu haha

adda syuhada said...

sedapnyer..

nisa nass said...

Jauh sgt nak COD k.suuu...cod dgn kt su je x boleh?? ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...