Tuesday, July 14, 2015

I only want this

Assalamualaikum..

Puasa tinggal 3 hari jer, sedih pulak memikirkan ramadhan dah nak berlalu. Raya pon dah tinggal 3 hari jer lagi. Jumaat ni dah raya. Nanti mesti rindu kalut-kalut balik kerja nak bersiap pergi rumah Bapak. Kalut nak pi Bazaar Ramadhan Ampang jaya untuk beli murtabak forever untuk Sazli and Air Cincau untuk yours truly. Lepas bukak pulak, kalut nak balik rumah kami. Nak kemas-kemas bagi wangi. Pagi pulak nak sahur. Lepas tu sempat lagi nak power nap 15 minutes sebelum bersiap untuk mandi and pergi kerja. Entahkan ini ramadhan terakhir buat kita, siapalah yang tau kan? Sobs.

Sazli lagi la. Dia bulan Ramadhan ni memang fully utilized. Dari sahur – siapkan shein pergi school – kerja – balik – bazaar ramadhan – bukak puasa dekat rumah Bapak/Mak – balik rumah – trawikh – balik rumah tido – kiamullai – sahur and macam tu la everyday Sazli punya routine. Bizi kalah YB. Tapi I suka la kalau dia bizi macam tu. Kang duduk rumah je layan Upin Ipin bosan pulak. Macam I ni, dah SEBULAN tengok Upin Ipin. Kang kalau tak diikut kata raja setondel tu, dia baling I dengan remote tv. Hahahaha.

Now bukak puasa, I also dunno what to eat anymore. Macam dah tadek selera. Biasa kalau bukak puasa I dah standy nasik siap gaul dengan kuah. Azan je, zaaapppp suap nasik. Hahah. Now macam dah tadek selera. Pikir punya pikir, I rasa I dah tau apa yang I teringin nak makan. Lontong Goreng Fikcles! Dengan Satay Kambeng Indon tu. Lontong Goreng tu memang harapan la nak dapat. Sebab TTDI jauh kot nak redah dari Ampang. Hope Abang Satay tu ada la harini. Kalau dia tadek, I bukak puasa makan kaki jer. Haha.

-eNd-

Nak Lontong Goreng Fikcles jer. Lain taknak.

3 comments:

eda said...

hahaha kritikal neh ...
fickles dh mendrem kasu kahkhkahkah !!!

eda yg dekat neh pun tak terpegi lagi huwaaaaa ...

kasu u know what , area ttdi neh bersepah foodtruck !!
seme delicious slurp jarik ..

kasu pernah try tak foodtruck menu ?

NurFatihah Che Daud said...

Wah...sedapnye...teringin pulak nak makan..

Chooyaya! said...

Eda : food truck banyak dkt melawati. Kalo ampang food truck tak berapa nak class. Takat jual goreng pisang je. Eda pg la try lontong goreng tu. Sedap giler kot?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...