Tuesday, August 11, 2015

Dapatkan handphone VIVO di Advance Teleshop (100% own by Malay)

Assalamualaikum..

Korang tau dekat Wangsa Walk tingkat 2 ada banyak Kedai jual handphone kan? Dia punya system lebih kurang dengan Low Yat je, cuma bilangan kedai dekat sini tak la banyak macam dekat Low Yat, and harga dia lebih kurang sama jer. Since 3 years back, I memang dekat sini la if nak beli handphone, nak repair or cari accessories. Kedai yang sama di tempat yang sama sampai tauke dia dah jadik member dah. Haha. Tak kuasa I nak meredah Low Yat setakat nak untung seringgit dua. Buat apa? Dah la dekat situ I tengok macam tak selamat je. Semua tukang jual muka jenis nak makan orang. Lepas tu kekadang kalau nasib tak baik, dapat henpon bukan original set. Atas sebab keselamatan, I memang takkan pergi Low Yat untuk carik handphone. Nak pulak pasal kes gaduh bebaru ni. Sazli dah pesan pada I, Low Yat is a big No-No to go. Bahaya especially untuk perempuan macam kiter-kiter ni. We never know kan?

Anyway, if korang perasan, satu-satunya kedai handphone yang 100% dimiliki oleh orang MELAYU dekat Wangsa Walk is Advance Teleshop. I pretty sure ramai diantara korang yang biasa datang Wangsa Walk perasan mana satu kedai ni. Sebab memang nampak dari jauh, dekat kedai ni je mata tukang jual besar and kulit ala-ala malap skek. Yang lain semua sepet-sepet and putih. Hahahaha.

I highly rekemen korang untuk datang dekat sini sebab I nak kita support business orang Melayu. Seriously Advance Teleshop is one of a kind. Dia jaga customer dia, dia jaga kualiti barangan yang dia jual, dia jaga PR dia, dia bagi discount and free gift sebaik dan setanding dengan pemilik kedai handphone lain yang majority dimiliki oleh Chinese. Korang jangan risau pasal set handphone korang clone, or bukan original set, under water or what not sebab Advance Teleshop only offer you the best! InsyaAllah. If dorang nak tipu pon buat apa kan? Senang je nak carik. Wangsa Walk ni bukan besar pon. I dah banyak kali berurusan dengan dorang and so far, I memang puas hati. Kalau ada menda-menda nak tanya pasal handphone, dorang akan entertain and cuba carikkan untuk korang apapa yang korang nak.

Today, I nak cerita pasal Handphone jenis VIVO. Untuk sesiapa yang tengah carik smartphone dengan harga yang murah, well VIVO is the answer. Harga VIVO LEBIH MURAH dari any other handphone macam Oppo, Samsung and Huawei. Kuality pulak memang setanding dengan jenama yang I sebutkan tadi. Gambar memang superbly cantik and dorang pernah demo depan I, gambar  yang diambil dari VIVO memang tak pecah. Boleh enlarge sehabes-habesnya. Kualiti gambar memang tiptop. I can say, untuk sesiapa yang suka selfie and suka dengar music, korang boleh consider VIVO as one of the option. Screen VIVO is full HD so memang terang-benderang. Camera belakang min is 5 mega pixel, max 13 mega pixel. Untuk camera depan min 5 mega pixel and max 8 mega pixel. Dengan VIVO korang dah tak perlu untuk download apps macam Camera 360 sebab dalam VIVO itself memang dah ada apps untuk terangkan gambar and nak cantikkan muka. Memang memahami jiwa Minah Selfie la VIVO ni, I like. LOL



VIVO X5Pro ni sama macam bebudak AF pakai sekarang. Touched by beauty. Very slim. Kalau letak dalam kocek kemeja yang dekat depan tu memang almost invisible. Tak la besar tebal macam iPhone (Sorry Sazli and Dyba) Hehe.



VIVO memang Ultra thin, as u guys can see here, Dia punya sound pon best sebab memang VIVO ni dicipta untuk orang yang suka dengar music and suka selfie.


 Korang tengok berapa lapis lense X5Pro ni ada. No wonder gambar cantik and tak pecah.


Gambar ni diambil dengan VIVO. Memang cantik. Bukan macam henpon cap ayam yang sama harga dengan VIVO ni. Btw, ni la Advance Teleshop dekat Wangsa Maju. Dorang ada kiosk also ada kedai VIVO ni. Untuk what they have dekat Kiosk, nanti I cerita next time.


Gambar ni diambik oleh Zizan Razak menggunakan VIVO. Ko tengok betapa flawlessnya muka Nizam (Tauke Advance Teleshop). Member baik Zizan Razak ni.
Nizam with Emma Maembong. Ni guna front camera VIVO. Cantik kan gambar?

If korang beli Handphone VIVO dekat Advance Teleshop, dorang akan bagi FREE TEMPERED GLASS yang berharga RM45.00. Korang just tunjukkan ajer yang korang dah follow Advance Teleshop Instagram. OK? Oh, one more thing. VIVO ni bateri memang tahan giler. For active user yang selalu bukak internet, IG, FB, bateri boleh tahan selama 8 jam. Standby mood boleh up to 48 hours. Nak charge pon sekejap jer, full charging only 45 minutes. If handphone boleh tahan lama bateri ni, memang kiter ada some-kind freedom of mind. Kan? Takyah fikir nak charge henpon or bawang power bank.

Vivo new Price List as 9 July 2015
  • Vivo Y15 (RRP RM399.00)
  • Vivo Y22 (RRP RM499.00)
  • Vivo Y27 (RRP RM799.00)
  • Vivo Xplay 3S (RRP RM1,699.00)
  • Vivo X5 (RRP RM1,199.00)
  • Vivo X5 Max (RRP RM1,799)
  • Vivo X5 PRO (RRP RM1,599)



Proud Customer 


Proud Customer


Proud Customer



Proud Customer

So lekas bagitau kawan, sanak-saudara, jiran-tetangga to come to Advance Teleshop untuk beli VIVO handphone. Actually if korang nak handphone lain pelbagai model and range of price, tab, iPad, accessories macam battery, nak pasang screen protector ke apa, also boleh datang ke kiosk Advance Teleshop. Sini semua ada. Mak Bapak je yang takde. Keluarkan ajer duit, zaaaaappppp Nizam sedia membantu. This guy memang very helpful. Dia always ada time to answer your question pasal gadget and phone.

Lot 108-I, Wangsa Walk Mall
Jalan Wangsa Perdana 1, Wangsa Avenue
Wangsa Maju
53300 Kuala Lumpur
Opening Hours : 10.00am – 10.00pm (open everyday)
Telephone : 013-2008600/03-41417735


-eNd-

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...