Monday, September 28, 2015

Scrub Raw Organic from Princess Malaysia

Assalamualaikum..

Dulu masa zaman I kecik-kecik, Mak suka ambik hampas kelapa lepas tu buat sental badan. Kata Mak untuk buang daki degil. Nanti kulit jadik lembut. Masa tu I pon tak kisah pon nak sental badan ke apa. Sabun sudah. Hahaha. Ada sekali, I pergi wedding kawan I punya adik, I nampak pengantin tu, dia ambik hampas kelapa, sental kaki dia. Kata dia untuk buang kulit-kulit mati. I pon taknak kalah, balik tu terus beli kelapa and sental badan. Memang rasa kulit lembut and nampak cerah lepas tu. Tu lapan juta tahun punya daki dah terlekat apa. Hahahaha.

I pernah baca, if nak kulit cerah dan lembut, kena selalu buat scrub. Now ada macam-macam scrub jual dipasaran. Dekat Watson and Guardian tu melambak ada. Keluarkan ajer duit, and beli. Ada macam-macam jenis wangian dari citrus, rose, lemon, lavender etc. Setiap bau, ada function dia. Yang tu, korang kena la rajin cari sendiri ok? Jangan malas sangat. If I, I lebih suka haruman dari dia punya kesan. Paling favorite, I suka breeze and eucalyptus punya bau. Lavender pon I suka. Cuma bau rose yang terlalu kuat je I tak suka, sebab rasa macam bau orang mati. Seram ok? Tapi sebenarnya bau ros ni untuk awet muda tau? Takper la. Tak awet muda pon takpe janji jangan bau kubur. (Lawak seram).

Anyway, if korang peminat scrub, I nak suggest korang guna scrub dari Princess Malaysia. I dah try dah. Memang best giler! Bau segar and scrub ni is 100% handmade dan organic, dibuat dengan penuh kasih sayang, suci dan bersih serta tanpa bahan pengawet. Everything they prepare from scratch menggunakan bahan-bahan segar dan berkualiti tinggi. Ada two type of scrub menggunakan pelbagai jenis bahan dan untuk kesan yang berbeza-beza. Bahan utama ialah hampas kelapa fresh yang dikeringkan. Jom check out. 

 Happiness (Citrus & Coconut)
Untuk anti-oxidant, hydrating & beauty booster




Glorious (Rose, Virgin Coconut Oil, Olive Oil)
Untuk anti-oxidant, relaxing and mood booster

Cara nak guna, ambik handful of Princes Malaysia Scrub lepas tu sental la satu badan. 

Dalam scrub ni ada gula as well, so nanti if korang gosok pada badan, kekdahnya macam gosok kayu yang kasar dengan kertas pasir. Kan jadi licin? Macam tu jugak la yang korang rasa pada badan. Ni kalau dapat layan scrub dalam bath-tub, pasang aroma punya candle, pasang music memang layan habes. Mana-mana yang jenis ada jerawat belakang badan tu, sental la wei dengan scrub ni seminggu 3 4 kali, memang licin. Seriously. Bau pon wangi. Kata Dyba, bau sedap macam nak makan.

Now dorang ada promotion. Beli 2 botol Scrub Princess Malaysia for only RM50.00 and dapat free postage lagi. Tawaran Sah sehingga 30 September je. So masih ada masa nak beli

Harga kalau takde promo is RM35.00 sebotol (tak termasuk postage), so sekarang memang masa yang sesuai untuk korang shopping scrub Princess Malaysia ni. Dijamin puas hati. Nak cantik, kena la rajin sikit sental badan. Lepas tu, kena la manja gosok-gosok sekali sekala. Kalau anak nak join sekaki takper, ajak dia masuk bilik air lepas tu you gosak I, I gosok you. OK?


Email : marketing.princessmalaysia@gmail.com
Call/Whatsapp : 0182482011


-eNd-

4 comments:

Illy Ariffin said...

terima kasih bebanyak sebab sharing kak su :) semoga rezeki kaksu bertambah- tambah dan mencurah bagai ke ladang gandum! amin :) <3

Dyba Dbuh said...

KAKSU, CARA PAKAI? scrub brape lame sebelum mandi?

Linda said...

wahh macam best je ni kannn...

Chooyaya! said...

Illy Ariffin : Illy pon banyak tolong kaksu. terima kasih banyak2. kaksu doakan Illy murah rezeki. Aminnnnn

Dyba Dbuh : MENGADA SANGAT DIA NI KAN? Hahaha. kan tu ada cakap, amek segenggam lepas tu lumur la kat badan 10 menet, lepas tu bilas and mandi mcm biasa

Linda : Memang best!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...