Wednesday, January 25, 2017

Liquid Matte Lipstick Yang Best!

Assalamualaikum..

I memang dari dulu suka pakai lipstick jenis matte je. Biasa guna MAC. Tapi semenjak sekarang banyak local brand keluar, I cuba la jugak sebab harga pon lebih murah. Ada yang dapat mintak review, ada yang bagi hadiah, ada yang beli dekat Guardian and latest ni I cuba jenis Fever Glam. To be frank, memula ada la rasa macam a bit skeptical sebab selain dari MAC punya Lipstick yang matte, either bibir I akan menggelupas teruk sampai berdarah, crack level kalau senyum and bibir tegang pon keluar darah atau nama je matte tapi lepas makan cekodok seketul habes hilang dah. Lesap dengan cekodok I telan. Ada yang rasa macam kuda. Tau tak bila letak dekat bibir dapat rasa macam chemical. Haritu ada cuba Dyba punya favorite lipstick, jenis Tarte tapi lebih mahal dari MAC but lepas try Fever Glam Liquid Matte ni best! Bibir tak crack, tak kering, tak rasa kuda and tahan lama. Walaupon dia matte tapi memang best! Ni memang cakap masjid ni (macam Ain selalu cakap kalau dia nak buktikan dia tak tipu). Fever Glam memang superb! I dah suruh Kaklong and Dyba try, dorang dua pon suka and nak order terus. Lepas tu nak order dekat I ewah. Pergi la order sendiri. Hahaha. Barang baik macam ni memang I kena share dengan readers. Memang I suka la wei lipstick neyyyyyyyyyyyyyyyyyy. Kenapa dari dulu takde orang introduce lipstick tak rasa kuda ni dekat I?


Ni I pakai code Amour. Cantik sangat! Nak sapu pon senang.



Ok kasik close up sikit. Ada berapa taik lalat? Cantik kan? Walaupon dia matte tapi close up pon tak merekah.

Actually nak pakai Matte Lipstick ni ada cara dia untuk nampak cantik and tahan lebih lama. Tips ni pon Jana share dengan I. Bagus untuk jaga bibir sebab matte lipstick memang kering. Korang boleh cuba. I pon buat jugak but I skip yang pakai Lip Primer and Lip Liner. If I pakai any pelembap dekat bibir memang automatic lipstick dah tak jadik matte. So I don’t want. Apa yang I buat is pakai lip-balm PURE by Safiyyah Osman bebila teringat and merajin sebab tu cara I nak rawat bibir sebab lip-balm Piyah is organic and ada honey and shea butter. Bagus untuk lembapkan bibir. Banyak lagi cara traditional nak jaga bibir macam letak honey and sapu dengan hampas kelapa ataupon boleh letak vaselin. Ok?









Cantik-cantik kan warna dari Fever Glam ni? Ada 6 warna and semua pon cantik. Yang I dah ada is Amour and Good Lady


The Artist, Insatiable, Good Lady, Amour, Dolce Glam and Rouge Red. Semua warna pon cantik. Ko dah kenapa?
 Cantik kan? Korang boleh tengok warna yang wanita-wanita ni pakai. Semua warna yang tengah IN.
 Rouge Red ni betul carik pasal punya cantik.

Kenapa Fever Glam Liquid Matte ni wajib ada dalam koleksi makeup uolls?

Bau vanilla.
Tak melekit
Tak keringkan bibir
Melindungi & rawat bibir. Ada kandungan SHEA BUTTER, VITAMIN E & ARGAN OIL.
Tak bersepah
Tahan lebih lama
Tak hitamkan bibir
Inspired kualiti dari brand INTERNATIONAL!

1. Melekit kat bibir tak?
Haa, ni soalan biasa kastemer tanya. Konferm tak melekit uolls! Bibir rasa ringan macam tak apply apa2 kat bibir! (NI MEMANG BETUL)

2. Bibir saya jenis menggelupas..Ttakutla makin kering pakai Fever Glam ni..
Untuk bibir kering, sebelum apply Fever Glam pastikan uolls oleskan sikit pelembap bibir. Tunggu few seconds sampai pelembab bibir kering then sapukan Fever Glam Liquid Matte. Bibir uolls akan lembap sepanjang hari!

3. Apa kelebihan Fever Glam Liquid Matte ni?
Tak ada bahan kimia mcm lipstik murah uolls beli made in China tu. Ada Shea Butter, Vitamin E & Argan Oil yang rawat bibir kering, melembapkan & lindungi bibir dari sinaran UV. Bibir uolls takkan hitam!

4. Boleh tahan berapa lama ?
1 botol Fever Glam boleh tahan 4-6 bulan bergantung pada cara penggunaan


Dyba pakai warna sama dengan I, Amour


Harap malammu tidak dihantui dengan mimpi ngeri selepas tengok gambar ni. Hahahaha.

Macam mana nak order? Ok korang boleh order dengan Jana Simon (tukang sponsor lipstick I ni) dekat  014-4005852. Harga sebatang is RM36.00 and postage is RM8.00 la macam biasa. Nak COD ke, discount ke apa ke boleh direct dengan Jana terus ok? Korang kena dapatkan lipstick ni and feel the experience sama macam I. Lipstick tak popular bukan bermakna tak bagus, yang popular bukan bermakna bagus. Kena experience sendiri and lepas tu baru korang tau. Yang penting, Fever Glam ni tak rasa kuda. Itu paling penting. Paham? Untuk info lain boleh tengok dekat FB and Instagram dekat bawah.

Facebook SaraJ Fever Glam Shopper

-eNd-

P/s : Nak review sama macam ni? RM200.00 je. Email to surayasulatin@gmail.com. Untuk Feb I open 4 slot je. Kbye.

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...