Thursday, April 6, 2017

#ProCODServices yang best dari Advance Teleshop

Assalamualaikum..

Last week I punya cable iPhone gone rosak sebab dekat kepala dia tu memula terkopek dia punya plastic lepas tu gigih I solatep tapi last-last tak bernyawa jugak. Nak beli cable dekat Apple kedeks (kahkahkah), tapi nak beli dekat booth-booth yang ada dekat Shopping Mall or Kiosk Petrol Station tu serik sebab dalam 10 kali beli, 9 kali dapat quality yang hampeh. Yang Petrol Station Kiosk tu paaaaling worst. Jual mahal tapi langsung takde quality. Bukan sekali dua terkena, tapi a few time. Jenis dari zaman pakai Nokia lagi tak pernah improve dorang punya barang. I bukannya tak serik nak beli dekat Petrol Station Kiosk tapi biasa I beli kalau emergency la. Macam nak pergi mana-mana charger tertinggal so nak taknak kena beli jugak tapi sudahnya rasa macam nak campak je sebab dengan tak charging, lepas tu charging 8 jam pon tak penuh hesh! Susah bebenar nak carik Kiosk Accessories Handphone yang berkualiti accept 1 kedai favorite I dekat Wangsa Walk ni own by my friend, Nizam. Nama kedai tu is Advance Teleshop. I kalau accessories and handphone family memang I beli dekat Nizam. Dekat sana I suka sebab yang pertama own by Orang Melayu. I suka support business orang Melayu yang macam Nizam ni sebab barang berkualiti and service mantop. Kekadang tetau la eh, tak semua Melayu business yang boleh bagi service dan barang yang bagus. Tak macam Chinese. Yang ni susah sikit nak cakap lah kang nanti jadik sensitive issue pulak, kan? Nak pergi ke Wagsa Walk macam becinta sangat lepas tu I call Nizam mintak dia hantarkan dekat office. Rupanya Advance Teleshop memang ada buat service #ProCODService. Delivery charge FOC ok? Dia boleh buat FREE DELIVERY kalau korang nak beli handphone atau handphone accessories. Bagi I, ni sangaaaaaaaaaaaaat la bagus sebab menjimatkan masa kita, tak payah keluar bayar parking semua. Jimat masa, jimat duit. Yang pasal FREE DELIVERY tu sesapa pon boleh buat tapi ada jaminan ke barang berkualiti macam Advance Teleshop offer? Haaaaa yang tu memang agak payah nak carik trusted seller macam Nizam ni.


 Thank you Nizam hantar terus cable iPhone jenis Remax dekat I. I sukaaaa yang ni. Data Cable Platinum 1,000MM. Charging laju giler! Lepas tu tahan lama la sebab takde dah masalah plastic terkopek ke sebab design dia ni mantop (tak reti nak explain hahaha)



Tu nampak dekat hujung tu dia design lain dari cable lama I. Tanda putih tu I dot guna liquid paper sebab taknak tertukar dengan Sazli punya. Berebut cable ni boleh buat gaduh eh? Sebab tu kena tanda. Hehe. Harga Original set yang I beli ni is RM39.90 tapi kalau cap ayam korang boleh dapat dalam RM15.00 – RM20.00 dekat memana cuma quality wise pepaham jer la eh?

Selain dari Handphone Accessories, Advance Teleshop pon boleh deliver any handphone yang nkorang nak. Bestnya beli dekat sini sebab kalau beli handphone dapat memacam free accessories. Kalau OPPO R9S dapat tempered glass, casing, usb cable dengan car charger FOC. Kalau Galaxy A5 pulak boleh dapat tempered glass, selfie stick, erring dengan usb cable FOC. Galaxy A7 pulak boleh dapat Monopod, erring, usb cable, car charger also FOC. Untuk Vivo V5 dapat Selfie Stick, erring, car charger, usb cable dengan glaprotector also FOC. Let say korang ada any certain budget untuk beli handphone, nanti Nizam akan advice la. Macam haritu, untuk GF I, I belikan dia jenis Vivo Y21 dekat Nizam. Untuk veteran macam Mak I, yang tu pon dah cukup. Gambar cantik, boleh tengok Youtube, FB, Internet and buat WhatsApp Video Call jadikla. Murah pon murah. Dyba pon belikan Ma and Abah dia sorang satu. Harga haritu Nizam bagi dekat I RM399.00 je siap dapat FREE Casing. Kak Ani pon belikan anak dia jugak Y21 ni. Friendly user and tak bulky. Memang sesuai untuk emak-emak kategori Kilauan Emas. Hehe. I ada cerita pasal Mak and Smartphone dekat sini and dekat sini


Vivo V5 dapat Selfie Stick, erring, car charger, usb cable dengan glaprotector also FOC


OPPO R9S dapat tempered glass, casing, usb cable dengan car charger FOC


Galaxy A5 pulak boleh dapat tempered glass, selfie stick, erring dengan usb cable FOC


Galaxy A7 pulak boleh dapat Monopod, erring, usb cable, car charger also FOC.

So, korang mana yang duduk area Klang Valley yang M A L A S nak keluar carik handphone and accessories, boleh la gunakan perkhedmatan #ProCODService dari Advance Teleshop. I can promise korang yang service memang terbaaaaaaaaaaaaaaaik and most important barang pon berkualiti. Duduk relax dekat office, order dengan Nizam lepas tu tetau sampai je. Macam yang I selalu cakap, nak beli dekat mana-mana kiosk tu boleh tapi kualiti dia susah nak cakap lebih-lebih lagi kalau walk in je. Buyer pon tak kenal so susah la kalau nak komplen barang rosak ke apa kan? Dengan Nizam ni senang. Dia pon baik. Cakap pon romentik je. Menyampah jugak kekadang. Hahahahah. Gurau je Zam! Hehe. Apapa boleh Call/WhatsApp Nizam sendiri dekat 013-2008600 atau tengok dekat Instagramadvance.trademarket untuk check out dia punya latest promotion. Ok? Nizam ni kawan baik Emma Maembong ni. Emma pon memang handphone dia semua ambik dekat Nizam ni la. Anyway untuk 10 customer yang pertama guna service Nizam untuk beli handphone akan dapat FREE Powerbank 10,000mah *with term and condition.


Powerbank 10,000mah

Senang citer apapa tanya la Nizam terus ok? Kalau pandai bodek, memacam lagi boleh dapat. I ni, pakkal la Sazli cakap jangan buli Nizam. Kalau tak memang ada I paw dia memacam lagi. Hahahaha.

Nizam Advace Teleshop : 013-2008600

Advance Teleshop
Lot 108-I, Wangsa Walk Mall
Jalan Wangsa Perdana 1, Wangsa Avenue
Wangsa Maju
53300 Kuala Lumpur
Opening Hours : 10.00am – 10.00pm (open everyday)

-eNd-

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...