Tuesday, October 10, 2017

Kulit Lembap Dengan Bee Venom Serum

Assalamualaikum..

Haritu I ada buat LIVE dekat FB tutorial mekap (kemain) dengan cara nak pakai tudung bawal dengan kemas. Actually Mimy Hamid yang request dah lama jadinya I buat la. So dekat situ, ramai la boleh tengok I punya kulit muka macam mana and baru la percaya gambar I masuk IG buat muka cantik  selama ni bukan la filter semata-mata sebab LIVE celah mana nak filter pulak kan? Dekat LIVE FB tu semua I reveal apa yang I guna. ANNESURAYA SKINCARE sudah semestilah I pakai especially Day Cream. Jangan tinggal and jadikkan routine lepas tu memandangkan I pon umur muda 2 tahun dari Siti Nurhaliza yang betul-betul so kulit I memang kering dan tak lari dari ageing process. Nak pulak duduk dalam aircond lebih dari 10 jam sehari memang la buat kulit I super dry, kekadang rasa macam senyum pon nak crack lol. Pencuci muka pon tak boleh sebarangan pakai. So far I ngam la dengan Liquid Cleanser AS sebab tak mengeringkan kulit I lepas cuci. But after that, memang kena pakai pelembap to keep the skin moist. Duluuuuuuu I takde kisah sangat pon pasal kulit muka. Belasah je pakai Baby Johnson lotion dekat muka until I baca satu article ni betapa penting untuk keep kulit muka moist. Sebab kulit kering ni memang cepat tua. Kulit kering sebenarnya lagi bermasalah dari kulit berminyak. So start dari situ I mula pakai serum. Memacam I try dari yang RM50 sebotol ke RM650 sebotol yang 20ml. Semua tu ada yang local and ada yang international. I bertukar-tukar pakai dari satu jenama ke satu jenama until la bila Dr Aidil perkenalkan I dengan Bee Venom Serum terus I jatuh cinta habes and to be frank, this is the best serum yang I pernah pakai sebelum ni. Keep my skin moist and terbukti masa I check skin analysis first time result Moisture and Oil dekat muka I OK. Selama ni memang kalau buat skin analysis, tak pernah yang cukup minyak and moist dekat muka.



Halo halo. Rambut kapok-kepok Mak Datin by Lavinas


Seronok sangat bila I feel my skin moist macam ni sebab tu I sangat rekemen korang pakai Bee Venom Serum ni especially yang kulit dry. Korang tau tak kulit if super dry lama-lama dia boleh jadik sensitive and luka? So please ketepikan sikit duit untuk dapatkan kulit muka yang lembap. Macam Doc Aidil pon takde la dia cakap ‘Sekali pakai terus cantik’. No tapi dia promise kita akan rasa perbezaan. Takperlah tak janjikan bulan dan bintang tapi sebagai pengguna, I rasa berpuas hati lah. Memang cintak lentok abes la dengan Bee Venom Serum Dr Aidil ni. I pakai 2 kali sehari. Satu pagi masa nak pergi kerja, satu lagi sebelum tido. Pam sekali je and I mix dengan REN’S Moisturizer memang perfect la combination ni. Bangun pagi korang akan rasa kulit sihat. Try pakai seminggu tengok macam mana. Happy ke tak korang dengan Serum ni. Eee I memang tak boleh nak stop diri I untuk share pasal Bee Venom Serum ni. Amenda la yang best sangat muka I ni rasa, sampai menyesal kenapa only now I kenal dengan Serum. 



Bee Venom Serum. 30 ML untuk RM150.00 (NP180.00) if korang beli dekat Menara Felda Platinum Park harini dan esok. (10am – 5.00pm) sempena Karnival Maal Hijrah. If korang guna code #chooyaya10 and beli dekat Idealystclinic dapat less 10% (RM162.00)


Royal Glow Beauty Supplement pon RM150 sebotol (NP RM180.00)


Untuk Staff FELDA korang boleh dapat 10% discount kalau korang pergi Idealystclinic dekat Neo Damansara and KL Trillion. Just show ID sahaja ok?


Ni antara treatment yang korang boleh buat dekat IdealystClinic. Nak kurus, nak putih, nak muka runcing, nak buang tattoo, buang eye bag semuaaaaa pon boleh. Takde hal. Sediakan aje ongkosnya. Jangan lupa call untuk buat appointment ok?

So, amacam. Ada yang berminat tak? Especially yang Bee Venom Serum tu. Korang kalau nak boleh je kirim dekat I. Kasik I duhet RM150.00 + Postage RM8.00 nanti I tolobng belikan. Jangan mintak I advance dah. Ni kena bagitau ni sebab Mira tu bukan boleh pakai. Kang ada je sorang-sorang buat muka seposen suruh I beli tapi bayar gaji. Kali ni sapa yang nak mintak advance/hutang memang I penerajang terus. Hahahahaha. WhatsApp la I dekat 0129184042 nanti I tolong belikan. Tapi pos hari Khamis la sebab esok I ada date dengan housemate sempena birthday I. Apa la yang I bakal dapat esok. Berdebar pulak. Hahahahah. Beria I nak tolong kan? Sebab apa? Sebab I memang bebetul nak korang experience the same thing sama macam I, betapa bestnya Bee Venom Serum ni. Dah la, malas aku nak cakap banyak-banyak kali best best best. Tak caya sudah. Ni review ikhlas ni. Bukan paid review pon. Tak caya sudah, nama ko Bedah tetek ko sebelah. Hahahahha.

Idealyst Clinic KL Trillion (Sebelah The Intermark)
Level 3A
189, Jalan Tun Razak
Hampshire Park, 50450 KL
Telephone No : 03-27337307
Open from Monday to Saturday (10am - 7.00pm)
Idealyst Clinic Neo Damansara
A-2-03 Neo Damansara
Damansara Perdana
47820 Petaling Jaya, Selangor
Telephone No : 03-77314891
Open from Monday to Saturday (10am - 7.00pm)

-eNd-

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...