Thursday, January 25, 2018

Geng Serai at Amverton : Amverton Villa Review

Assalamualaikum..

Last week, I pergi lagi Amverton Cove untuk kali kedua. This time bawak Aliah and CT with their family pulak. Meriah giler! Kalini kitorang duduk dekat Amverton Villa terus. Senang berkumpul berkubang satu tempat. Yang Villa ni ada private pool, lagi best! If korang yang jenis ada big family atau anak ramai or nak datang 2-3 small family, I suggest korang ambik Amverton Villa ni je. Lagi best! Villa ni 2-storey duplex. Tingkat bawah ada King Size Bed lepas tu ada sofa bed as well. Tingkat atas pon ada King Size bed siap ada kelambu lagi, romantic habes sesuai untuk mengawan hahahah. If rasa tak cukup katil, boleh ask for extra bed. Macam kitorang haritu ambik 4 extra bed. Ada Jacuzzi and ada outdoor pool dalam villa punya compound. Keluar je pintu terus terjun kolam gedebush! Suka la kanak-kanan duduk dekat sini. Best giler! Luas pon luas. Tingkat atas siap ada wardrobe and Jacuzzi. Villa ni boleh muat up to 8 adults. Base on my own experience, I memang suka la villa ni. Bercuti ni kalau duduk berkumpul satu tempat, itu yang terasa meriahnya. Macam Aliah and CT ni first time dorang datang Amverton terus bagi 5 star. Yer la kita ni emak-emak nak cari tempat bercuti mesti la nak yang paling selesa untuk anak-anak and bila bebudak happy, automatic kasik rate baik untuk hotel. Kan? Macam dekat Amverton ni kids friendly. Banyak activities yang kids’ boleh involve. Untuk entry kalini, I share dulu gambar-gambar Amverton Villa ok?


Ni je gambar family paling terbaik yang I ada. Mintak staff Amverton ambikkan. Cici ambikkan jugak gambar. Kata dia ‘Udah ada 5 6 gambar’. Bila tengok dalam gallery satu pon takde. Tak boleh harap betul la Diva Cici ni. Hahahaha.



While I nak setelkan urusan untuk check in, bebudak ni mengadap la gadget. Takpe, Mama kasi chance. Tapi masa dekat sini, memasing tak sempat pon nak mengadap iPad sebab banyak activity yang dorang boleh buat. Wah Shein, makin menjadi-jadi kedebapan you sekarang ni eh?


Sementara tunggu Villa ready, kitorang lunch dulu la. Lagipon tersampai awal pulak. Dulu masa first time datang sini, I ambik Deluxe Room. Yang tu pon best jugak sebab mengadap pool and bukak je sliding door untuk ke balcony, terus nampak kolam. Senang 3 4 langkah terus masuk kolam. Boleh mandi sampai telur kecut. Haha.


Yang ni pintu nak masuk Villa. 


Ni la pandangan hadapan Villa ni. Tak jauh dari Spa and Rabbit Room. Dekat luar ni ada buai, I takde pulak ambik gambar. I suka la the ambience. Hijau and segar je.b Betul boleh release tension.


Altaav, Shein and Adrieyl. Shein, ko ni susah betul nak kasi kerjasama time ambik gambar kan? Remove dari group baru tau.


Amboi, sukanya yang baju purple tu. I saspen jugak nak bawak Princess sorang ni datang sini sebab takot tak kena dengan spec dia, naseb baik dia suka. Phewwwwwww *lap peluh. Tapi kesian Aliah tak sempat nak buat Paddle Boat Ride sebab tak sempat. Takpe, InsyaAllah next time kita datang sini lagi. Setahun 6 kali pon takpe. Ko kan kaya? Haha.


Masuk-masuk je dari gate terus nampak kolam. Ni la pool yang dalam Villa compound. Agak besar kan? Usually Villa yang ada private pool size dia kecik je. The one yang dekat Amverton ni private pool dia besar. Takde hal nak masuk ramai-ramai.


Tingkat bawah. Kiri kanan tu is extra bed. Luas kan?


Ada meja, sofa and belah sana tu ada day bed.


Flat Screen TV.


Ni tangga nak naik tingkat atas. Bebudak ni kejap ke atas, kejap kebawah. Malam time tido, pempuan tingkat atas. Tu yang Adrieyl bengang tak dapat tido sama dengan kaum wanita. Hahaha.


Katil tingkat atas pon queen size jugak siap ada kelambu. Awwwwwww.


Jacuzzi pon ada. Unfortunately kitorang tak sempat nak guna. Sayangnyaaaaa.


Toilet pon luas.


I puas hati sebab dekat toilet takde bau lipas. Tu paling penting. Villa ni memang 100% bersih!


Eh apeni letak gambar katil sampai dua kali? Hahaha.


Different view of the pool.


Tak menyempat apapa Si Shein dah nak mandi kolam. Padahal pukul 5.00pm dah nak naik boat pergi Zoo Island.


Adrieyl siap pakai Swimming Mask.


Ok selamat dah 3 3 orang dalam kolam.


So, amacam, best tak Amverton Villa ni? Of coz la best kan? Intan paling excited nak datang sini bawak family dia. Tapi kata dia, nak pergi lepas raya T____T punya la lambat lagi dia nak datang sini. Hahahaha. The rate is RM998.00 nett per night based on weekdays stay (Sunday to Thursday) and RM1,198.00 nett per night based on weekend stay (Friday, Saturday & Eves of Public Holidays). Rate ni termasuk breakfast for 4 persons. If nak extra bed harga ialah RM70.00 nett per extra bed per night inclusive of one breakfast. Maknanya if ambik extra bed, dapat one more breakfast lah. Amverton Villa boleh muat 8 orang dewasa and max 4 extra beds. For more info korang boleh call 03-31233888/03-31233800 or email dekat enquiries@amvertoncove.com.

-eNd-

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...