Saturday, May 26, 2018

Sedapnya Cucur Ikan Biis Naili's Place

Assalamualaikum..

Yay, finally today ada menda yang I tingin nak makan for berbuka. Biasa makan apa ada je tak kisah janji kenyang. Tadi tengah merenung nasib fikir amenda la yang buat excited to eat tetiba tingat Cucur Ikan Bilis dekat Naili's Ampang. Perrrghhh sedapnya.. Cicah dengan Sos Chili Thai. Dah lama tak makan. Dulu rasa saiko masa tengah zaman suka makan cucur ikan bilis ni sebab rasa macam kalau makan selalu nanti gemok. Tingat last time Kaklong pernah buat Cucur Ikan Bilis macam ni la, sedap! Makan dengan Sardin Masak Kari. Peeeeeerrrrrghhhhhhh. Nanti I share gambar. Both sedap tapi kalau diberi pilihan nak yang mana mesti la nak yang senang kalau yang tinggal makan jer la hahahahaha. So petang karang InsyaAllah I akan tapau dekat Naili's Ampang and later bukak puasa dengan Mr D and Shariffah dekat Hakka. InsyaAllah. Kat sana I nak makan Curry Veggies dengan Telur Dadar. Sedapnyaaaaa!! Dah kalau hari-hari makan sedap macam mana nak kurus time puasa, ye dak? Hahaha. Tapi I puasa confirm turun badan probably sebab penat kot? Pagi bangun sahur takde dah tido, nanti lepas berbukak pukul 9.30pm pon I dah mengantuk and tido. Now kain I basuh pagi time sahur tu, tak buat malam sebab dah penat. Pagi pon ok jugak kalau basuh kain. In between masak and clean up semua, kain dah siap tinggal nak sidai je. Ishk, tak sabar nak ada dryer sendiri. Takde dah masalah nak sidai-sidai kain. Bestnya! Anyways, ko tengok betapa senangnya kisah kain dah kena overtake dengan kisah Cucur Ikan Bilis Naili's hahahahahaa.


Cucur Ikan Biis Naili's




Ni yang Kaklong buat, pooooon sedap. Resepi boleh tengok dekat sini.

Harini memang bermalas-malasan je dekat rumah, takde buat apa pon. Lega dapat bangun lambat lepas sahur pagi tadi sebab kalau working days, susah nak dapat macam ni. Shein and Sazli pon bangun punya lambat. Shein tu pon sama, dah macam dewasa sangat tu nak bangun lambat. I ada kenal a few people yang morning person. Ngantuk macam mana pon paling lewat 8.00am akan bangun. I pulak jenis kalau bulan puasa, tido bergolek dari pagi sampai petang pon Ok. Takyah buat apapa. But tu zaman anak dara la. Now kalau buat macam tu, Shein nak kena makan kaki ke apa? Ni tengok Si Shein makan nasik goreng bodoh pon sedap. Harum bukan main bau. Ya Allah, kau tabahkan lah hatiku Ya Allah. NASI GORENG TU MEMANG TAKDE PON SEDAP MANA. HUWAAAAAAAAA.

-eNd-

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...