Wednesday, July 2, 2014

Promosi Ramadhan Pineng Power Bank And Monopod. TERPALING MURAH!



Assalamualaikum..

I ingat kata Abg Yut. Semenjak dia guna Samsung S5, dia dapat a peace of mind. Sebab handphone dia walaupon online Whatsapp selalu, FB. Instagram semua tapi bateri memang tahan dari pagi sampai ke petang. Sambil tepuk-tepuk bahu I, kata dia, ‘Serious dik, kalau ko dapat keep handphone ko full bat dari pagi sampai kemalam, memang peace of mind, ko beli la S5 dik’.

Wakluuuuuuuuu. Dia ingat Samsung S5 tu harga dia sama macam Dinner plate KFC ke? I paham apa dia cakap, jenis kiter semua ni yang selalu guna media sosial selalu, nak pulak handphone canggih belaka-belaka, to keep bateri penuh je agak susah la. I pon kekadang naik fade up. Ni handphone I ni dah lapan juta tahun dah asyik baiki je port charger kat blakang tu. Charge 12 jam naik 6% je kekadang. Pundekdia la. Memang bengang.

I ingat bateri dia kong ke apa, so beli la bateri original.  Pastu tak ok jugak, pergi baiki pulak handphone dekat Wangsa Walk, kata dia bateri original ni tadek masalah. So I tukarkan port charger U ni yang lain and I bagi U bateri bagus satu lagi in-case kalau bateri U problem (Nak ngorat lettewwww sebab bagi bateri free. Kah kah kah. Bengang je Intan). Takk jugakkkkkkkkkkkk ok. Nak charge tetap berejam. Tak larat jugak tiap bulan nak tukar port charger tu dengan kos RM80-RM100 each time. Bukan kedekut, tapi sakit hati.

So now, I dah dapat solution. Waaarghhh hahahahahah. Tak payah dah baiki port bontot henpon tu. I beli je charger untuk bateri spare. Pastu bateri yang dalam handphone I pakai sampai 0% lepas tu tukar, aman hidup I. Dapat la jugak peace of mind bak kata Abg Yut. Bertabah la buat macam ni sementara ada orang simpati nak bagi Iphone6 atau Samsung S5. *hint hint.

Or. Cara lain, always keep power bank with U. Seriously semua orang kena ada power bank sekarang. Sapa tadek power bank macam Nadia, dia ketinggalan zaman. Hahaha. I suggest kalau korang nak beli power bank, beli jenis Pineng ok? Semua orang dalam dunia ni tau yang Pineng bagus sebab dia ada tulis berapa percent kat screen kecik tu so that kiter tak overcharge bateri handphone kiter at the same time boleh memanjangkan jangkahayat bateri. Itu a part of peace of mind jugak tu (Selain menjadi muslim/muslimah sejati **petir sabung menyabung)

Sooooooooooo. I cadangkan, korang beli Powerbank Pineng ni dengan FnF Phone sebab now dia ada buat Ramadhan Promotion. Sebab dia sangat prihatin pada kiter semua pengguna handphone canggih/tab/ipad segala sebab dia tau nanti kalau raya mesti kiter akan selalu attach dengan handphone and bateri cepat kong kan? So FnF phone come out with this Ramadhan Promotion! Pineng 10,000mAh dan 15,000mAh (combo) hanya berharga RM130.00 je pon. Murah hoi! Biasa satu Pineng pon ada kedai jual mahal dari tu. Tapi ni dapat dua. Takkan nak tengok je? (Macam ayat MLM tak? Pang nak?)




Power Bank yang 10,000mAh ni dia boleh dapat lebih kurang 2 kali setengah ke tiga kali full bateri charging and 15,000mAh ni pulak dapat lebih kurang sampai 3.5 kali full charging. So tak payah dah nak sentut je muka kalau bateri kong dekat pusat membeli belah. Alaaaa ngaku je la kan? Sekarang ni sapa yang bateri henpon kong memang boleh mengundang tadek mood dan seperti cacing kepanasan. Kheeen? Ngaku lekas!

Bukan hanya itu, FnF jugak menawarkan satu lagi Promosi Ramadhan yang lain. Monopod  + Lens cuma RM50.00 jerrrrrrrrrr. Murah. Korang boleh Google sendiri berapa harga lens. Ni kalau beli combo dapat RM50.00 je. Kan ke murah tu? Nanti hari raya boleh selfie ramai-ramai satu keluarga 20. Cool kan? Sesuai la untuk sesapa yang suka selfie la, OOTD la or meroyan dengan camera. Kah kah kah.








I bagitau sikit info pasal FnF phone.

FnF Phone
Milik Mohd Faizal
Berpengalaman dalam bidang menjual handphone , assessori & repairing handphone sejak 2005.
Pernah ada kedai di USJ , Rampai Business Park & Puncak Jalil .
Now full time menjalankan perniagaan secara online sahaja.
Promosi sempena Ramadhan
{Gambar di atas}
Boleh hubungi we chat / call / sms 0182442742
Instagram @faizalfnf dan @fnfphone

Semua info ada dekat situ so apa lagi jangan malu jangan segan untuk kontek dorang. And jugak, dorang boleh repair handphone and provide semua part-part handphone jugak serta ada jual handphone. Senang citer, sama macam kedai handpone jugak la. Cakap je. Semua ada. Charger spare bateri tu I beli kat dorang jugak la. RM35.00 je. Murah. Kalau nak pos pon boleh. Kalau nak repair handphone malas nak pergi kedai, pon boleh call dorang and dorang collect but kena la tengok tempat dengan masa jugak kan? Kalau suruh collect sampai kat Bentong memang carik pasal. Haha.

Tapi senang nak deal dengan dorang ni. Faizal ni suami Lien. Owner Event4U. Laki bini memang jenis baik hati. Sapa-sapa yang pernah deal dengan dorang memang tau dorang macam mana. Kekadang nak deal beli apapa dapat deal dengan orang baik, tak berkira, senang bawak bincang pona peace of mind jugak. Tak gitu? (Lien, nak uweeet)

So jangan tunggu lama-lama. Promosi valid sepanjang ramdhan jer ok?

Love,
Chooyaya

-EnD- 

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...