Friday, September 5, 2014

Portrait By _Nizam91

Assalamualaikum..

Masa Open House FGV last 2 weeks, kitorang ada kenal dengan sorang budak Trading ni. Nama dia, Nizam. (Haritu I beli henpon pon dekat orang nama Nizam jugak. Dah semua yang nak nama Nizam ni kenapa?) Dia pandai melukis potret tau? Dia boleh buat black and white also yang color punya portrait. Nanti jap lagi I bagitau berapa harga dia ok? Kat bawah ni hasil lukisan portrait yang Nizam lukis. Banyak lagi dia ada dalam galeri dia yang korang boleh check out dekat dia punya Instagram. Klik sini.

Yang ni Ira dengan Alang. Siap frame harga dia RM120/each (Black and white A3 size with frame) tapi kalau korang berminat nak buat lukisan portrait dengan Nizam, korang boleh kontek dia and bagi kata kunci ‘Kaksu cantik’ nanti dia bagi discount up to 33.5% bergantung kepada jenis gambar yang korang nak dia lukis..


Ira & Alang


P.Ramlee


Elfira Loy


Captain America


Jackie Chan






Kemain kan Nizam, nak lukis gambar perempuan cantik-cantik je

Btw, tak payah nak selenga sangat. Kata kunci tu I tipu je. Haha. Tapi korang cakap je la, Nizam, I blog reader Chooyaya. Nanti serious dia bagi special discount ok? Mintak je discount takpe. Dia tak marah. Cantik-cantik kan semua lukisan dia? If korang nak, boleh cantact Nizam sendiri. WhatsApp : 019-2943261 or wechat ID : nizamyau91 (geli je nak yau yau). Harga-harga lukisan adalah seperti berikut. Jeng jeng jeng:-

SEMUA LUKISAN FREE POSTAGE AND FRAME

Black And White (Pencil)
A4 – RM50 (s) RM80 ©
A3 – RM80 (s) RM120 ©
A2 – RM140 (s) RM170 ©
FAMILY RM350

Colour (Menggunakan Oil Paint)
** Lukisan diatas kain canvas
A2 – RM300
Double A2 – RM600

S = Single (Maknanya gambar seorang)
© = Couple (Maknanya gambar berdua)

Murah sangat sangat sangat dah ni. I jamin, korang takkan dapat lukisan portrait dengan harga macam ni sebab dia sekali dengan Frame. And Postage is FOC. Jangan risau bab harga sebab Nizam ni baik sangat-sangat. Selenga je I tengok. Budak lurus. I mintak size A3 RM30.00  sekali dengan frame pon dia kata ‘Ok Kak’. Haha. Aku pulak yang tak sampai hati. Lagipon Ira dah jeling-jeling. Nyampah je. Orang gurau je pon.

Dalam banyak-banyak portrait yang dia nak lukis, Anak Sarah la yang paling dia pening nak bagi harga. Sebab I cakap pada dia, ‘Nizam, anak Kak Sarah kan kembar seiras. Takkan ko nak charge harga couple jugak? Kan muka sama je tu. Bukan susah pon. Copy paste je. Pastu Si Nizam ni ternganga-ngaga je. Selenga sangat. Geram nak tunjal. Haha.

So lekas, carik gambar korang yang paaaaling cantik (yang penting muka kena kurus), lepas tu mintak Nizam lukiskan. Dia boleh siap kurang dari 5 hari. Kekadang 3 hari dah siap. Best kan? Boleh jugak buat hadiah pada kawan-kawan or buat surprise dekat family. Confirm dorang happy. Lagipon kiter kena tolong Nizam dapatkan Tab or iPad secepat mungkin bagi memudahkan lagi Nizam dengan bisnes dia ni. Budak baik ni. Muka baik sampai rasa macam kalau nampak dia dekat Petrol Station jadik tukang pam, nanti nak bagi RM2.00 sebab baik sangat. Okbye.

Tetiba Kaksu portray Nizam jadik tukang isi minyak. Motip? Hahaha

-EnD-

5 comments:

adda syuhada said...

cantiknya...singgah Jumaat di sini...

Anna Dayana said...

Kak su bongek.. Sian Nizam x pasal jadi tukang isi minyak. Kalau nama dia Joe? Mesti kak su akan tulis "hi saya joe, anak org kaya!!! Hahaha

Anna Dayana said...

Kak su bongek.. Sian Nizam x pasal jadi tukang isi minyak. Kalau nama dia Joe? Mesti kak su akan tulis "hi saya joe, anak org kaya!!! Hahaha

Chooyaya! said...

Anna Dayana : eh joe ke? saya joe. anak orang kaya. hahahahahahha. intan bongok!

Chooyaya! said...

adda syuhada : singgah la selalu. :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...