Wednesday, March 4, 2015

Ellfie is mercury free and approved by KKM

 Assalamualaikum..


Masa I upload gambar dalam Instagram yang I dah start pakai Ellfie, ada 3 4 orang readers yang tanya experience I dengan Ellfie macam mana. I bagitau la detail sesungguh macamkan ada share pulak. Kah kah kah. But biasanya soalan terakhir akan berakhir dengan I jalan seret kaki. ‘Kaksu, product Ellfie ada kelulusan dari KKM tak?’

Kalau I terkedu dengan soalan macam ni, apetah lagi owner Ellfie kan? Tapi sekaraaaaaanggggggggg tidak lagi. Alhamdulillah kiter semua boleh pakai Ellfie dengan senang hati sebab kesemua product dorang dah dapat pengesahan dari KKM. Kesemuanya itu ialah cleanser, toner, day cream and night cream. Ellfie is mercury free serta selamat dipakai.

So korang dah boleh start guna Ellfie tanpa rasa ragu-ragu lagi. Sebab ianya selamat. Hoorayyyy! I pernah share macam mana nak mengesan product kecantikan yang mengandungi mercury dan bahaya mercury dekat sini. Korang boleh check sendiri. If korang tanya I, suka ke tak dengan Ellfie. Jawapannya mestilah sukaaaaaa. 

Korang kena bagi masa dari 3-4 minggu untuk tengok perubahan pada wajah korang lepas menggunakan Ellfie. Amek masa lama sikit takper janji muka tak rosak. Korang jangan terpengaruh dengan product-product yang tak dapat kelulusan KKM yang janji muka akan jadik cantik seawal 1 minggu. Memang la muka cantik, tapi kulit menipis kena kikis. Nyamuk pon tak lalu nak hinggap sebab dah beracun. Acane?


Kulit muka si Elly ni memang putih kemerah-merahan. Kalau korang tengok live kulit dia lagi cantik dari dalam mana-mana gambar yang korang tengok. I ambik Ellfie dekat rumah Elly bulan lepas. Tengok kulit dia cantik lagi la berkobar-kobar I nak pakai.


Ni muka before and after Ellfie. Setiap orang kesan dia berbeza tau? Ada cepat ada lambat. Ada yang melalui peeling process yang minimal and ada yang takde peeling langsung. Macam I memang tadek peeling. Yang penting, korang bagi time. Slowly ok? Kena sabar. Nak cantik memang kena sabar. Paham?


Ni testimonial pengguna Ellfie yang tadek masalah kulit.  Tak pakai memang dah gebu, bila pakai lagi la flawless. Geram nak kunyah kot?


Ni gambar I dengan Filla masa lepas 3 minggu pakai Ellfie. Harap maklum eh? Walaupon dah mekap tapi I nak bagitau I tak pakai any foundation or concealer. Bedak baby jer. lepas tu blusher. Senang kerja. Sebab day cream tu I agak macam boleh jadik foundation jugak kot?


PALING PENTING. Ellfie dah dapat pengesahan dari KKM yang ianya selamat dipakai. Lepas ni boleh pakai tanpa was-was.

Cleanser Ellfie ni ialah satu-satunya cleanser yang I boleh pakai selain yang I pernah pakai sekarang ni. I guna cleanser biasa-biasa jer. Yang boleh dapat dekat Watson tu. Sebab other than that cleanser if I pakai nanti kulit jadik superbly kering, lepas tu tegang tak tentu hala and rasa tak selesa. Lepas cuci cecepat kena pakai moisturizer kalau tak nanti kering nak mampos. Cleanser Ellfie ni 2 kali picit jer tau? Lepas pakai muka rasa lembab je. Terus rasa lembut.


Krim Siang. Eh silap. Filla jeling I masa I cakap krim siang sebab kedengaran kampong.com hahahah. Day Cream dia walaupon size cinonet, tapi sapuan menyeluruh. Memang tahan lama. Night cream pulak langsung tak melekit and bau wangi! Memang selesa jer rasa pada muka. Nanti bangun pagi, kulit lembut jer. Best!


Ellfie set

I tadek masalah kulit muka. Jerawat memang jarang nak ada. Rasanya I ada la 2 kali je seumur hidup keluar jerawat. Tadek masalah. Tapi dengan Ellfie, I perasan kulit memang glowing. Haritu masa mekap dengan Nadyrah, dia pon cakap kulit I senang nak mekap and nampak smooth. Alhamdulillah. I send gambar muka licin lepas make-up dekat Filla. Lepas tu dia kata, ‘Kang ada yang sound cakap muka mekap memang la lawa, bak meh muka lepas bangun tido’. Hahahaha. Sentut la kau Filla. Aku nak cakap dengan Ellfie, kulit lawa bertambah lawa kalau kena mekap. Paham?

Lagi satu, kan I baru balik dari Langkawi kan? Berjemur dekat pantai 3 hari tapi tadek sunburn! Kalau tak I memang elak nak pergi pantai sebab nanti kalau sunburn I muka otomatik jadik original people. Ni langsung tadek sunburn. Dah 3 hari balik, kulit pon elok je tak mengelupas.


Ni gambar I ambik masa nak balik ke KL dari Langkawi selepas 3 hari berjemur dekat pantai. tadek sunburn and tadek pakai foundation :) Pakai day cream Ellfie lepas tu baby powder. Senang nak jaga I ni. Semua pakai yang murah-murah je. Tapi lipstick tu Mac la. Haha.

So korang jangan berlengah lagi. Place korang punya order cecepat dekat number ni. 013-2755197. Harga Ellfie ialah RM120.00 (Semenanjung), RM130.00 (Sabah/Sarawak). Free Postage yang paling penting. Untuk update dorang punya perkembangan terkini klik sini untuk Ellfie Instagram. Satu set ni boleh tahan untuk penggunaan sebulan. Cara pemakaian ada dekat blakang kotak. Ikut je apa dia cakap. Kalau toner 2 kali picit, maknanya 2 kali. Jangan 18 kali. Kang nanti cepat habes korang pergi marah Filla, Elly dengan Peej pulak. Haha.


-eNd-

1 comment:

Intan Shakila said...

Salam....intan pun pengguna Ellfie Beauty..masa hari ke 20, muka mula gatal2, mengelupas n merah...dalam dilema sama ada nk teruskan penggunaan or x..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...