Monday, March 23, 2015

Nadia is off the market - Part I

Assalamualaikum..

Al-hamdulillah Nadialyna and Faheem dah selamat bernikah semalam. I’m sooooo happy for her. Dari malam tu masa I whatsApp Nadia and cakap, ‘So this is your last nite as a single. Lepas ni dah jadik wife orang’. Nadia cakap ‘Yeah babe. I’m so excited’. Dia excited chill giler bab1 nak mampos, I pulak dari malam dah sebak-sebak dada. Boleh? Aku pulak yang lelebey sedih dah kenapa? Haha. Sebenarnya I tak sangka Nadia nak kawen dah. Rasa macam baru semalam we sleep together at my room. Makan omelet atas katil I sambil borak-borak pasal random and stupid topic. Padahal tu semua dah tinggal like 7 years ago. Lama giler kot?

Kitorang close sebab duduk sekali. Masa tu I single, dia single. So banyak spend time sama-sama. I sewa bilik dekat rumah Nadia. Bilik bawah. Sedih giler I tido bilik maid. Hahah. Nadia, June and Sha duduk bilik atas. And Master Bedroom pulak adik-adik Nadia akan duduk time dorang balik dari hostel. Masa tu parents dia still duduk dekat New York. Tapi Nadia selalu tido dalam bilik I pon. Dia naik bilik dia time nak mandi je. Patut sewa bilik kena la kurangkan. Hahaha. Kat rumah tu pon only I dengan Nadia je yang selalu kemas and buat spring cleaning. Yang lain macam tak kisah apa pon. Nyampah.

Nadia is so special to me. Dia jenis straight forward person. Kalau dia tak suka, maknanya dia tak suka. Dia bagitau depan-depan. Ko nak kecik hati ke apa, tu ko punya pasal. Dia kalau bagi nasihat selalunya ialah yang jenis unpopular advice/decision. Maknanya dia akan bagitau what we need to know instead of what we happy to hear. She is so real and tadek eh drama-drama segala ni? Jenis hati kuat nak mampos. Manja, cakap manis-manis, pleased people is so not her. Dia bukan macam any typical and perempuan manja yang I biasa kenal. Nope. Kekadang I rasa dia ni ialah lelaki yang terperangkap dalam badan perempuan. Saspen jugak takot kena rogol ke time tido sama. Tapi Alhamdulillah tadek. Haha.

I kenal dia, ada la 2 kali je dia nanges. First time masa dia break dengan BF dia waktu study dekat UM. Lepas tu lagi sekali sebab apa tu terpaksa dirahsiakan. Haha. masa dia nanges tu I macam terkejut pon ada. Dia jenis nanges yang huwaaaaaaaaaaaa kuat-kuat. Lepas tu esoknya I tengok dia dah ok balik. Nanyi kuat-kuat. So dah lamaaaaaaaaa lepas tu bila dah rapat I asked her.’Kenapa you nanges sekejap je? Lepas tu the next day you dah ok. Sekejap je?’

Nadia jawab. ‘I moved on. If I cry, after that I sleep. And when I wake up then that’s it. No more cry and I’m good. Life must go on. Buat apa nak nanges lama-lama? No point.’ And that always happen bila dia tak berjaya dalam any of her relationship. Harini I dengar dia bercerita and down and question etc. Esok dia akan cakap ‘Fakop. I don’t; give a damn’. Terus macam berubah sekelip mata. Hahaha. Kental betul hati dia. I cakap dia cacat. Hahahahaha.

Now dia dah kawen. Dengan Faheem. Faheem is really a good man. Baik giler kot? Syukur Nadia dapat jumpa dengan lelaki yang baik FINALLY. I am very sure yang Nadia is 100% happy with Faheem and they both memang sangat love each other. I suka Faheem! Baik and langsung tak berlagak dengan apa yang dia ada. I kenal ramai orang kaya yang belagak. Yang kalau nak hina kiter, selamba je tak fikir apa pon. Cakap macam kaya sangat, macam dia bukan keturunan melayu. Macam Malaysia ni BAPAK dia yang punya. Ada eh? Tapi kisah pulak aku? Orang belagak nak mampos ni sebenarnya bodoh. So biarkan aje. Jangan dilayan. Kalau tau kiter sama je bodoh.

So back to Nadia. Today I share sikit gambar Nadia masa semalam. Gambar lain macam Pelamin, Hantaran, Gadis Pemegang Dulang yang I dengar cerita semua lawa-lawa (Haha) and all. Ok? Untuk Nadia, I love you so much babe. I doakan semoga ikatan perkahwinan you kekal sampai syurga. Dapat baby yang comel-comel. Ok? Semoga semuanya dipermudahkan. Dalam rumahtangga kena ada tolak ansur. Itu yang paling penting. Nanti I come and visit you at Aussie walaupon sekarang you still kat Malaysia tapi dah plan nak visit you later. Hahaha. I LOVE YOU SO MUCH!

-EnD-


Isn't she's pretty? Orang dah cantik, pakai apa pon cantik. 

.
Masa Nadia keluar dari bilik semua orang macam, 'OMG Babe, you're so pretty'. Macam real princess. Dah la dia slim and tall. Dia pakai heels, kitorang tak pakai kasut sebab nanti nak bawak dulang berat so bila ambik gambar sebelah dia semua orang jadik bantut. Haha. Dress Nadia is from Mimpi Kita. Lawa kan?


Cantiknya dress Nadia dari belakang.


Super love her make-up. Lawa gilr. Sanggul pon kemas.


Cantik sangat kan? Make-up of coz from one and only Ayang Kamell
I really recommend bakal pengantin ambik make-up dari Ayang sebab dia punya make-up sangat la meletop. Change your face into supermodel. Punctual, baik, tak sombong walaupon level MUA Gred A dekat Malaysia. Ayang is super nice. I kenal dia dah 7 tahun. Dari tukang mekap I masa dia kawen but we keep in touch sampai la sekarang.

2 comments:

nadialyna said...

Omg so sweet!!! Sayang you so much! Thank you for sharing our special day with us! Tak sempat pun take pics with shein and Sazli sebab I tengok shein dah guling guling on the floor lol! Nak anything from japan?

Chooyaya! said...

I love u too! Can i ask u to bring salmon seekor? Lol. Anything u bawak and bg i terima dengan hati yg terbuka. Come back soon plz!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...