Pukul berapa dah ni? ok. Pukul 11.30am memang
sedang elok la I up entry ni sebab I sangat memahami perasaan SAHM yang
hari-hari pening nak masak apa untuk anak-anak dan suami. (I know I am baik
like that. Haha) So today, I kasik korang idea ok? How about Daging Goreng Cili
Padi? Guna daging batang pinang. Makan dengan nasik panas and Kicap ManisTirana lepas tu kalau rajin boleh buat telur dadar. Goreng telur tu biar
garing-garing skek. Takyah fancy sangat. Cukup cuma letak dalam tu bawang besar
and sos tiram. Dah. Perrrghhh perrrghhhh
perrrghhhh memang layan giler wa cakap lu….
Kalau takde daging dalam icebox takper. Boleh masak
malam karang. So petang ni sementara nak ambik anak balik dari sekolah boleh
singgah pasar beli daging ATAU kalau rasa macam nak manjakan diri, malas nak
sediakan bahan or nak cuba rasa Daging Goreng Cili Padi yang sedap macam yang I makan
just now, boleh order terus je dengan Kak Rita from Traditional and RareKitchen. Pasal kualiti makanan, itu korang jangan risau sebab bagi I, semua
masakan dari Kak Rita yang I pernah makan so far SEMUA sedap. Memang kiter tau
yang dia masak cermat, tak kelam kabut, sedap dan dimasak dengan kasih sayang
and paling penting, rasa macam makan masakan yang dimasak oleh Ibu J
Daging Goreng Cili Padi. RM28.00 untuk 500 gram. Cukup untuk makan seisi keluarga. Rasa dia? Cenggiiiniii *sambil tunjuk thumbs up dekat tepi peha. Tahap kepedasan boleh request dengan Kak Rita. Nak pedas manja-manja or nak pedas tahap buasir bunga kelopak lapan. Tadek hal. Menda boleh bawak bincang. Haha.
Ni Kak Rita bagi pada I just now. Sedap giler! Makan dengan Intan and Dyba dekat pantry. Satu mulut I, lepas tu nak kena suap baby tua bangka berdua tu. Lepas tu mulut meratip cakap 'Sedapnya Kaksu... Sedapnya....'. Haha. Sian sangat.
I bungkus ni nak makan untuk tengahari. Nasi Berlauk dekat restoran Selera Kampung depan Sekolah dekat Pasar Keramat tu. Tapi dah tak tahan dah. so makan terus tadi lepas Kak Rita hantar pada I. Ni ialah nasi berlauk dengan ayam kampong. Kuah campur, sambal cuka kasik lebih eh? RM7.00. Memang layan sangat. Nak pulak ada Daging Goreng Cili Padi. Purrrrfect combo! Takyah nak terbalikkan meja sangat la. Hahahah.
Kak Rita masak semua yang korang order guna konsep made-to-order so semuanya freshly
made every day. Bukan frozen or masak pukal. Kekadang panas-panas lagi dia
hantar. Setakat ni Kak Rita buat delivery untuk area Lembah Klang sahaja.
RM5.00 untuk delivery ok? Kalau mana-mana nak order yang duduk area Bangi,
Kajang semua tu pon boleh. Tadek hal. Korang pakat la dengan kawan office jiran
tetangga kumpul order. Senang Kak Rita hantar sekali harung. Paham? Pada yang
duduk Seremban, PD, Melaka, Zimbabwe korang makan kaki je la. Sebab Traditional
and Rare Kitchen tak sampai sana lagi. Waarrghhhh hahahahahhahah.
Hp Number : 017 - 2692543
-eNd-
2 comments:
weh choo yaya, ayat bawah sekali tu makan ati aku tau tak..ko tau tak aku duk utara negara malaysia nih..
aku rasa macam kat sini takde jual daging dan kicap tirana tu je kau tau tak..seteresss rasa mcm buasir bunga kelopak 8..ko fhm kan..sbb ko pun pernah alami..takpe..cukup bulan aku pindah sebelah rumah kak rita tu..
*libasrambutelsafrozen
weh choo yaya, ayat bawah sekali tu makan ati aku tau tak..ko tau tak aku duk utara negara malaysia nih..
aku rasa macam kat sini takde jual daging dan kicap tirana tu je kau tau tak..seteresss rasa mcm buasir bunga kelopak 8..ko fhm kan..sbb ko pun pernah alami..takpe..cukup bulan aku pindah sebelah rumah kak rita tu..
*libasrambutelsafrozen
Post a Comment